A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelte a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet és Zirc Városi Önkormányzat a jubileumi Semmelweis nap alkalmából.

„Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetésben részesült Valler Ilona, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója. Az elismerő oklevél átadására a Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor.

170 éve, 1848. július 6-án született Baross Gábor magyar politikus, a korszerű magyar kereskedelem és közlekedés megalapítója. Egervölgyi Dezső zirci lakos, Széchenyi-gyűjtő két képeslapot adott ki az emlékére a jubileum alkalmából.

Fejlesztik az oktatási rendszert, napelemes rendszereket alakítanak ki: két nyertes pályázatban is érintett a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma. A projektek megnyitására és bemutatására az iskola könyvtártermében került sor.

A közelmúltban új sportegyesület alakult Zircen, amely a gyermekek kerékpáros nevelését, esetleges versenyeztetését, a tehetségek felfedezését tűzte ki céljául. A Zirc Kerékpár Sportegyesületet nyári tábori körutunk keretében mutatjuk be.

A rendőrség aktuális hírlevelében felhívja a figyelmet a segélyhívó számok használatával kapcsolatos tudnivalókra és bemutatja nyári prevenciós programjait.

A Zirci Apátság közössége 2018. július 13-án, Mauro-Giuseppe Lepori O.Cist. Generális Apát elnökletével tartott Konventkáptalanon megválasztotta új apátul Bérczi L. Bernát O.Cist. atyát, aki már több, mint egy éve a közösség kormányzóperjele volt.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete tavaly szeptemberi ülésén döntött arról, hogy helyet biztosít töltőállomásnak elektromos autók számára a Rákóczi téren.