A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet helyi civil szervezetek, egyesületek és közösségek támogatására.

Pályázatot írt ki az önkormányzat a helyi civil szervezetek, közösségek, egyesületek támogatására. Többek között erről is döntött a képviselő-testület májusi rendes ülésén.

Három generáció tornázott közösen a Szent Bernát Idősek Otthonában a Kihívás Napján.

– Meg akarják nekünk mondani, mit gondoljunk, hogyan emlékezzünk, mit tegyünk, és mit ne tegyünk. Elvárják, hogy megfeleljünk a nyugatnak, a bankároknak, a nagytőkéseknek, a külföldi sajtónak. Éppen ezért fontos, hogy továbbra is bízzunk az ország jelenlegi vezetőiben, hiszen minden cselekedetük a hazánkat szolgálja.

Második alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek Mountain Bike Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán.

A huszonötödik vöröskeresztes adományt kapta Zirc német testvérvárosától, Pohlheimtől. A minden évben rendeltetésszerűen érkező támogatásért Ottó Péter polgármester fogadásán mondott köszönetet a Városházán.

Kilenctagú delegáció vendégeskedett nálunk német testvérvárosunkból, Pohlheimből június 3-6. között. Vöröskeresztes szervezetük a 25. adományt hozta Zircre, polgármesterük, Udo Schöffmann először járt városunkban. Ünnepi fogadásukról már beszámoltunk, most egy képsorozattal a hétfői intézménylátogatásukat mutatjuk be.

Bakonyszentlászlón vendégeskedett az MTTSZ Területi Klub Zirc a közelmúltban. Lövészeink mérlege hat ezüst- és két bronzérem a „szomszédban”.

Megnyerte a Dunántúli Vízilabda Liga Gyermek „C” bajnokságát a több zirci gyermeket soraiban tudó balatonfűzfői Balaton Vízilabda Klub korosztályos csapata.

A Magyar Honvédség 2018. június 10-22. között "ETAP-t 18" néven nemzetközi gyakorlatot hajt végre az ország légterében.

Városi Gyermeknapot szervezett a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, amelynek munkatársai – a felkért közreműködőkkel és önkéntesekkel karöltve –, idén is sok-sok interaktív programmal készültek a gyermekek számára, hogy emlékezetessé tegyék a jeles napot.

Zircen, a Békefi Antal Városi Könyvtárban az Ünnepi Könyvhét alkalmából közönségtalálkozót szerveztek Sohonyai Edit ifjúsági regényíróval.

A pedagógusokat köszöntötte Zirc városa ünnepélyes keretek között a Városházán. Kitüntetések átadására is sor került a jeles alkalomból.

„Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Bácsiné Nyiri Éva, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezető-helyettese. Az elismerő oklevél átadására Zirc város pedagógusnapi ünnepségén került sor.

„Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Sztárosztá Anna, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának nyugalmazott nevelőtanára. Az elismerő oklevél átadására Zirc város pedagógusnapi ünnepségén került sor.

Kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehetett át Gurobi Bernadett, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci tagintézmények művészeti vezetője.

Harmadik alkalommal került megrendezésre az ovisok közötti játékos vetélkedő, a „Hangyaboly Sportnap” az Alkotmány utcai sporttelepen.

Matrózok és kalózok táncoltak a fedélzetén, és még sok más érdekességet tartogatott nekünk a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület évadzáró gálaműsora.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság biztonsági jó tanácsai a nyárra.

„Winterhalder képei a zirci plébániatemplomban” címmel jelent meg Szűcs István Miklós okl. képzőművész, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjának új könyve, kutatásainak kibővített változata.

Remekül szerepelt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Ma, mint Ti” Színjátszó Csoportja a közelmúltban Budapesten, az Országos Amatőr Színjátszó Diákfilm Fesztiválon.

Ötvenegy település közül az első helyet szerezte meg Zirc a stand-szépségversenyben a Nemzeti Regatta rendezvényén, melyen második alkalommal képviseltette magát városunk. A megjelenésünket megszervező Hevesiné Németh Mariann turisztikai referens beszámolója.

A dendrológia mindig is a szíve csücske volt Flórián Ildikónak, aki tavasztól vezeti a ciszterci arborétumot. Müller Anikó, a zirci zebrazászlózás főszervezője adta tovább a szó jogát a kertépítőnek, akit terveiről, elképzeléseiről is kérdeztünk.

Riport a zirci testépítő párral, Schindler Balázzsal és Biró Aidával


A látvány, amit a testépítés nyújt, talán egy kicsit megosztja az embereket, de elvitathatatlan, hogy ez is egyfajta kultúra, melynek nagy hagyományai vannak. Zircen ketten is képviselik ezt a sportágat, ráadásul párt alkotva és sikeresen.

„Kolibri – A természet színes világa” címmel nyílt kiállítás a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában.

Kitárták kapuikat a muzeális, közművelődési, egyházi intézmények a Múzeumok Éjszakáján, Zircen. Megmutatták kincseiket, s minden korosztályt kielégítő programokkal várták az érdeklődőket a tőlük megszokott vendégszeretettel.

Immár hagyományosan a Múzeumok Éjszakája program keretében került sor az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma által meghirdetett rajzpályázat díjátadójára. A beérkezett alkotásokból kiállítás is nyílt a múzeum közművelődési termében.

Életének 86. évében elhunyt Dömötör Emma, a III. Béla Gimnázium volt tanára. Temetése 2018. július 4-én 13.30-kor lesz a cinkotai temetőben.

Erdélyben kirándult a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Kertész adja tovább a szót kertésznek, Flórián Ildikó, az Arborétum vezetője a város aktuális kertészeti munkálatairól, a virágosítási újdonságokról kérdezi Rottenbücher Helgát, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. kertész-mérnökét.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének júniusi rendes ülésén sor került a civil szervezetek, közösségek és egyesületek támogatására kiírt pályázat elbírálására is.

Véget ért a tanév, kicsengettek a nyárra, és kezdetüket vették a táborok. Több sporttábor is fut egyszerre Zircen – úszó-, foci-, tánc –, Kölyökidő rovatunk táborjáró körútjának első részében ezeket látogattuk meg.