Hírek

Átadásra került a Bakony Elektronika Kft. új üzemcsarnoka, és a cég támogatásáról szóló okirat: Magyarország Kormánya 74 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a zirci vállalat piac- és kapacitásbővítő fejlesztését.

Legalább annyi mindenben különböznek egymástól, mint amennyiben hasonlítanak. Egy valami azonban egészen biztos, hogy közös: sokoldalú tevékenységet végeznek, aktív részesei városunk kulturális és művészeti életének. Palánkai Tünde és Palánkai Hanna Dóra az első testvérpár, akit bemutatunk Kölyökidő rovatunkban.

2018. május 21-én, Pünkösdhétfőn 14.00 órától a Zirci Országzászló Alapítvány és a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében a Kistemplom mellett, a paraszti életformának emléket állító szoborpárnál könyvbemutatóval egybekötött ünnepség.

Ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a „Zirc Város Sportjáért” kitüntetések a Városházán.

Német diákok vendégeskedtek városunkban május 4. és 9. között. Görlitzből, egy evangélikus magániskolából érkeztek és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjainak vendéglátását élvezték.

Nem gyakran fordul elő egy lövészklub életében, hogy két nap alatt két országos döntőben is részt vegyen. Az MTTSZ Területi Klub Zirccel ez történt most hétvégén.

Bronzminősítést kapott a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Ma, mint Ti” színjátszó csoportja a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón való sikeres szereplésért. A darab szerzőivel, rendezőjével és a színjátszó gyerekekkel beszélgettünk Kölyökidő rovatunkban.

A Zirci Városüzemeltetés Kft. az iskolai szünetben megfelelő létszámú jelentkezés esetén úszótábort indít.

Hatodik alkalommal került megrendezésre a határon túli kapcsolatok erősítését is szolgáló Barátság Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében. Sepsiszentgyörgyről érkező vendégeket fogadott városunk.

2018. május 27-én, vasárnap Hősök-napi megemlékezésre kerül sor Zirc Városi Önkormányzat, a Zirci Egyházközség és a Zirci Országzászló Alapítvány közös szervezésében.

A Magyar Kerékpáros Klub által 2007-ben útjára indított és nagy népszerűségnek örvendő Bringázz a munkába! kampány 2018 májusában újra útjára indult. A kampány elsődleges célkitűzése a kerékpáros munkába járás népszerűsítése és a kerékpárral munkába járók számának növelése Magyarországon.

Családias hangulatú gyermeknapot szervezett a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde. Az új kezdeményezés nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Kórusok Egyházzenei Hangversenyét a Zirci Ciszterci Apátság Bazilikájában.

A veszprémi rendőrök egy nap alatt három helyszínen is tartottak bűnmegelőzési előadásokat Zircen.

Finn vendégekkel ünnepelte együtt a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület a Finn Zászló 100. születésnapját, amely a magyarral együtt lobogott a Barátság Parkban.