Hírek

Mészáros József folytatja a munkát Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületében, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének pedig Varga Zita képviselőt választotta meg a testület.

Nagyszabású „tavaszköszöntő” futása alkalmából városunkba is ellátogat Schirilla György, a jeges Duna átúszásáról is híres sportoló.

Halálának 158. évfordulóján gróf Széchenyi Istvánra emlékezett a Zirci Országzászló Alapítvány és az Országos Széchenyi Kör Zirci Csoportja.

A civil szervezetek körében legnépszerűbb Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által tavaly kiírt pályázatok elszámolási határideje 2018. április 30-án lejár. Az elszámolás/beszámoló menetével kapcsolatosan térítésmentes tanácsadási napot szervez Zircen a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület.

Már megszokhattuk a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolától, hogy mindig különleges programokkal készül a Költészet Napjára. Idén sem volt ez másként, ezúttal a színjátszó csoportjuk engedett bepillantást nyerni a kulisszatitkokba.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése és kezelése érdekében közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek eredményeként 2018. április 9. napjától a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot bízta meg a díjhátralékok beszedésével összefüggő egyes feladatok ellátásával.

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

"300 éve újra a Bakony szívében" címmel kiállítás nyílik május 2-án, 17.00 órai kezdettel a Zirci Ciszterci Apátság Gobelin-termében, mellyel Zirc második betelepítésének 300. évfordulójára emlékezik a Zirci Ciszterci Apátság, Zirc Városi Önkormányzat és a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház. A kiállítást Bérczi L. Bernát kormányzóperjel nyitja meg, köszöntőt mond Ottó Péter polgármester.

Boross László természetfotóiból nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében „A Cuha-völgye a forrástól az alsó-szurdokig” címmel.

„Azt hisszük, velünk nem történhet meg” mottóval szervezett rendkívül izgalmas, filmvetítéssel egybekötött rendőrségi előadást a Művelődési Ház április 20-án.

Sikeresen szerepelt a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája az Atlétika Diákolimpia Megyei Döntőjén, melynek Veszprém adott otthont.

Nemcsak a kézműves alkotásokat csodálhattuk meg a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola márciusban nyíló kiállításán, hanem egy rajzfilmklubba is belecsöppentünk. A mozi után Kölyökidő rovatunkban meglátogattuk a műhelyt, ahol az első animációs képkockák elkészültek, és azt is megtudtuk, hogyan lesz egy rajzból film.