A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Átadásra került a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet napelemes kiserőműve és lerakták a Krónikus Belgyógyászati Épület új szárnyának alapkövét.

Mészáros József folytatja a munkát Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületében, az Emberi Kapcsolatok Bizottsága elnökének pedig Varga Zita képviselőt választotta meg a testület.

Nagyszabású „tavaszköszöntő” futása alkalmából városunkba is ellátogat Schirilla György, a jeges Duna átúszásáról is híres sportoló.

Új, korszerű eszközökkel felszerelt esetkocsit vehetett át a Zirci Mentőállomás.

Halálának 158. évfordulóján gróf Széchenyi Istvánra emlékezett a Zirci Országzászló Alapítvány és az Országos Széchenyi Kör Zirci Csoportja.

Zirc városa volt Schirilla György sportoló „tavaszköszöntő” futásának egyik állomása.

A civil szervezetek körében legnépszerűbb Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) által tavaly kiírt pályázatok elszámolási határideje 2018. április 30-án lejár. Az elszámolás/beszámoló menetével kapcsolatosan térítésmentes tanácsadási napot szervez Zircen a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület.

1946-ban készült fejszobrot lepleztek le a Masszi József szavalóversenyen


Már megszokhattuk a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolától, hogy mindig különleges programokkal készül a Költészet Napjára. Idén sem volt ez másként, ezúttal a színjátszó csoportjuk engedett bepillantást nyerni a kulisszatitkokba.

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerzővel, előadóművésszel, szövegíróval ünnepelte a Költészet Napját a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. a hulladékszállítási közszolgáltatási díjhátralékok beszedése és kezelése érdekében közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek eredményeként 2018. április 9. napjától a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot bízta meg a díjhátralékok beszedésével összefüggő egyes feladatok ellátásával.

A Magyar Honvédség átalakítja és megújítja önkéntes tartalékos rendszerét, melynek új elemeként, a helyi közösségekre építve hozta létre az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati formát.

"300 éve újra a Bakony szívében" címmel kiállítás nyílik május 2-án, 17.00 órai kezdettel a Zirci Ciszterci Apátság Gobelin-termében, mellyel Zirc második betelepítésének 300. évfordulójára emlékezik a Zirci Ciszterci Apátság, Zirc Városi Önkormányzat és a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház. A kiállítást Bérczi L. Bernát kormányzóperjel nyitja meg, köszöntőt mond Ottó Péter polgármester.

Boross László természetfotóiból nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében „A Cuha-völgye a forrástól az alsó-szurdokig” címmel.

„Azt hisszük, velünk nem történhet meg” mottóval szervezett rendkívül izgalmas, filmvetítéssel egybekötött rendőrségi előadást a Művelődési Ház április 20-án.

Sürgősségi feladatot ellátó személyeket tüntetett ki és szakmai beszámolók hosszú sorát tárgyalta a képviselő-testület áprilisi ülésén. Pályázatok benyújtásáról is döntöttek.

Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseképpen „Zirc Város Mentőse” díjjal tüntette ki Vörösmarty Nikolett mentőtisztet, „Zirc Város Rendőre” díjjal Simányi Péter rendőr törzszászlóst, nyomozót az önkormányzat a 2017. évre vonatkozóan.

Sikeresen szerepelt a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája az Atlétika Diákolimpia Megyei Döntőjén, melynek Veszprém adott otthont.

Nemcsak a kézműves alkotásokat csodálhattuk meg a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola márciusban nyíló kiállításán, hanem egy rajzfilmklubba is belecsöppentünk. A mozi után Kölyökidő rovatunkban meglátogattuk a műhelyt, ahol az első animációs képkockák elkészültek, és azt is megtudtuk, hogyan lesz egy rajzból film.