Hírek

Harmadik alkalommal szervezte meg a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ és a Zirc Városi Nyugdíjasklub a „Ki Mit Tud?” vetélkedőt nyugdíjas korosztály számára.

Ezt bizonyítják a képeken látható termékek, melyeket az intézmény pszichiátriai betegei, fogyatékkal élő fiataljai készítettek a várva várt tavasz, s a közelgő Húsvét alkalmából.

Már nyolcadik éve van jelen egy japán harcművészet Zircen. Lehet mondani, hogy gyökeret vert a városban az aikido, és a legszebb az egészben, hogy egy helyi fiatalember vitte tovább azt, amit Ritteródesz Adrián, a szervezet vezetője lerakott itt sok esztendővel ezelőtt.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ és a Segítő Kezek Zirc Alapítvány leveles tészta adományt kapott a múlt héten, közel 1 millió forint értékben.

Már el sem lehetne képzelni a naptári tavasz kezdetét a nyugdíjasok sakk és rejtvényfejtő versenye nélkül, melynek immár hagyományosan városunk volt a házigazdája.

Városunk adott otthont a sportlövő Általános és Középiskolások Megyei Bajnokságának.

A négynapos hosszú hétvége előtt, a nemzeti vérkészlet stabilitásának megőrzése érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. A nemzeti ünnep hetén és az azt követő hét munkanapjain közel 60-70 helyszínen lesz lehetősége a segíteni vágyóknak a véradásra.

Kiemelkedő egyéni szakmai teljesítményének elismeréseként „A 2017. év Veszprém Megyei Önkormányzati Tűzoltója” kitüntetést vehette át Vágenhofer Roland zirci tűzoltó a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától, Dányi Béla dandártábornoktól.

Rendkívüli ülésen hozta meg a beruházások megvalósításához szükséges döntéseket Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek alkotásaiból nyílt kiállítás a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületében.

Március 20-án, kedden a kora délutáni órákban érkezett városunkba a vértessomlói Batin Péter és a Császáron élő Puskás Antal, akik arra vállalkoztak, hogy végigjárják a mintegy 1400 kilométer hosszú Mária Utat Mariazelltől Csíksomlyóig.

Riportunk idején még a hó fogságában volt az Alkotmány utcai sporttelep, de van ott egy kis zöld sziget, amelyen már elindulhatott a labda a hosszú téli tornatermi felkészülést követően. Az alapozási időszak végén látogattuk meg a Football Club Zirc Sportegyesületet.

A rendőrség hírlevelében a fogyasztók részére ad tájékoztatást az alapvető jogokról, prevenciós tanácsaik pedig segítenek a biztonságos internethasználatban és a biztonságos vásárlásban.

Május 10-ig még Ön is beküldheti történetét, hiszen addig tart „Az év praxisa a Kárpát-medencében” pályázat a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló pácienseik számára.

Ötven rászoruló család vehetett át élelmiszercsomagot a közelgő Húsvét alkalmából a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetétől.