Hírek

Kétéves szárnypróbálgatásokat követően az első szárnyalás is megtörtént a „Zirci Sólymok” háza táján. A kezdetektől nyomon követjük a „Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány” keretei között működő utánpótlás-nevelést, és elmondhatjuk, hogy jelentős fejlődésen mentek keresztül a növendékek.

Bő három évvel ezelőtt a balatonfűzfői Balaton Vízilabda Klub egy új sportágat hódított meg Zircen. A vízilabda-oktatás azóta is töretlenül zajlik, sőt már minden korosztályos csapatban vannak zirci gyerekek, regionális válogatott is kikerült városunkból.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete januári rendes ülésén többek között arról is döntött, hogy újraindítja a nagy hagyományokkal rendelkező Zirc és Vidéke újságot.

A Segítő Kezek Zirc Alapítvány Vakok és Gyengénlátók Csoportjának gyűjtött a Fidesz Zirci Csoportja az első alkalommal megszervezett polgári bálon.

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma tornacsarnokában.

Nyertes, folyamatban lévő pályázataikról tájékoztatott Balázsné Györek Zsuzsanna, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Folyamatosan fejlődik a zirci teniszpályák környezete, és a sportág képviseletében működő helyi egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több fiatallal szeretesse meg a „sportok királyát”.

A harmincötödik életévüket betöltött labdarúgók számára rendeztek teremtornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Február 3-án Nagykőrös adott otthont a IV. Kőrös Kupának, melyen közel 67 klub több mint 500 versenyzője indult. Egy héttel később Budapesten, a Horváth István Judocsarnokban rendezték meg az év első utánpótlás versenyét.

Az egyik olyan sportág sorozatunkban, amely nyugvóponton van a téli időszakban, viszont mozgalmas esztendőt hagyott maga mögött az egyesület, és az idei évre is megvannak a tervek.

Nemesvámoson rendezték meg a Veszprém Megyei Judo Diákolimpiát, ahol a zirci judósok kiemelkedően szerepeltek, összesen tizenhat érmet gyűjtöttek.

A Közlekedéstudományi Intézet (KTI) készíti Zirc fenntartható városi mobilitási tervét. A szakemberek a tervezés során időről időre felvetnek egy témát, amellyel kapcsolatban várják a zirci polgárok és a városban közlekedők észrevételeit, javaslatait is. Ez alkalommal a személygépkocsik számának emelkedéséről és a közúti forgalom általános növekedéséről lesz szó.