A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Június közepéig a Zirci Városháza emeleti aulájában tekinthető meg az a kiállítás, amely az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma eddigi kutatásai és időszaki kiállításainak eredményeként állt össze.

A Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum idei első ülését tartotta 2017. május 3-án a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. alsóperei konferenciatermében.

Nyolc aranyminősítést szereztek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola zongorás növendékei az elmúlt időszakban.

A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola festő-szobrász műhelyében egy kis galériát alakítottak ki a tanulók rendszeres bemutatkozásának.

Négy ország delegációja érkezett városunkba az Erasmus+ program keretében.

„Gyökerek és szárnyak” címmel tartott Gyermeknevelési Konferenciát a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézménye. A rendezvénynek a Városháza adott helyet.

2017. május 10-én Képmezők címmel Pásztor János és fia, Pásztor Máté alkotásaiból nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma május 10-én, a Madarak és Fák Napján megrendezte a jeles naphoz kötődő programját.

Társadalmasításra került és megvitatták Zirc város turizmusfejlesztési koncepcióját

Több mint egy milliárd forint összegű támogatásban részesült Zirc Városi Önkormányzat a 2014–2020-as programozási időszak Európai Uniós pályázatain a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Mindegyik projekt esetében a teljes igényelt összeget nyerte el önkormányzatunk száz százalékos támogatási intenzitással.

Tavaszi életképeket mutat be a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde legújabb kiállításán, az üveges kerengőben.

Az Erasmus+ programhoz kapcsolódóan egy kis kamara-kiállítás készült a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusainak alkotásaiból.

Ünnepélyes keretek között adták át a „Zirc Város Sportjáért” kitüntetéseket a Városházán.

„Zirc Város Sportjáért” kitüntetésben részesült Nagy Krisztián labdarúgó-edző, a Football Club Zirc Sportegyesület elnöke.

Zirc város utánpótlás sportolója Vágenhoffer Dávid, Zirc város felnőtt sportolója Panyi Kinga sportlövő lett a 2016. évben, mindketten az MTTSZ Területi Klub Zirc tagjai.

A zirci asztaliteniszezők közössége újra megrendezte a városi pingpong-bajnokságot.

A hétvégén rendezték meg a Múzeumok Majálisát Budapesten, a Nemzeti Múzeum kertjében. Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma ezúttal is ott volt.

Az a szó, amelyet Pintér József címzetes rendőr főtörzs-zászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője tart a kezében egy bakonyi településen tartott előadásában, mindenki előtt ismeretes, és nem szeretjük hallani. Azt viszont talán nem gondoltuk, hogy a tábla felirata egy mozaikszót is rejt magában.

Ácson rendezték meg a Görgey Artúr Emlékverseny országos döntőjét. Az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői ezúttal is kiemelkedően szerepeltek.

Kiemelkedő eredményt értek el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai a Kozma László XV. Országos Informatikai Alkalmazói Tanulmányi Versenyen. A 8.b osztály Kovács Dorottya, Oláh Lili, Vajcs Luca összetételű, „Webpalánták” elnevezésű csapata első, Tóth Szonja 6. osztályos tanuló negyedik helyen végzett.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének májusi rendes ülésén elbírálásra kerültek a civil szervezetek, közösségek, egyesületek számára kiírt pályázatok.

Első alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán.

Közel két tonna adományt gyűjtött össze és szállított el Zircre a pohlheimi vöröskereszt.

– Ők, amikor a frontra vonultak, s vitték zubbonyuk belső zsebében szeretteik képét, nem azért mentek a harctérre, hogy hősökké váljanak. Azért mentek oda, hogy tisztességesen helytálljanak, s azután hazatérjenek szeretteikhez. Ez sokaknak nem adatott meg. Nem hősöknek születtek, hanem haláluk által hősökké váltak.

Májustól Zirc Városi Önkormányzat látja el a helyi személyszállítási közszolgáltatást, amelyet több harminc éven keresztül a térségben működő közlekedési vállalat végzett. Új állomáshoz érkeztünk tehát a helyi járat történetében, de a busz halad tovább városunk utcáin, terein.