A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Második alkalommal rendezte meg a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a „Ki mit tud?” című vetélkedőt az idősebb korosztály számára.

Ezúttal is városunk adott otthont a nyugdíjasok megyei sakk- és rejtvényfejtő versenyének, melyen szép számmal képviseltették magukat a szépkorúak.

Kalevala Napot rendezett a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesülettel közösen.

Akik március 4-én délután a Városi Könyvtár környékén sétálgattak, a kora tavaszi madárcsicsergés mellett éles puskaropogásnak és ostorcsattogtatásnak is szem - és fültanúi lehettek: díszes gúnyába öltözött betyárok lepték el az utcát.

„A megújulás lendülete” címmel nyílt kiállítás a Reformáció Emlékbizottság által meghirdetett fotópályázat képeiből a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban.

Játékos formában emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felső tagozata.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra emlékezett Zirc városa

– Nemzeti ünnepeink között kiemelkedő helyet foglal el Március tizenötödike, hazánk újkori történelmének egyik meghatározó eseménye. Az egykori tavaszi napot követő 1848-49-es forradalom és szabadságharc alapköve a nemzeti öntudatnak, minden magyar számára meghatározó és példaértékű.

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Ösvénytaposó Baráti Társaság a Reguly Antal Emléktúrát, melyen közel négyszáz induló volt.

Olaszországban és Macedóniában járt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola küldöttsége az Erasmus+ program keretében. A projektet vezető pedagógust és a diákokat kérdeztük élményeikről Kölyökidő rovatunkban.

– A víz, mint téma, mindig is foglalkoztatta a képzőművészeket. Se szeri, se száma a vízzel kapcsolatba hozható alkotásoknak. Mint életet adó őselem, egyszerre vonz és taszít. Atavisztikusan vágyódunk a felüdítő végtelen vízhez, ugyanakkor félelemmel tölt el annak ismeretlenül sötétlő mélysége.

A program keretében 2017. március 24-én Németh István utazási élményeiről számolt be a zirci városi könyvtár előadótermében, „Szentpétervár – Nagy Péter városa” címmel.

Harmadik alkalommal adott otthont városunk a Görgey Artúr Területi Lövész Emlékversenynek.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a megújuló Szent Bernát Gyógyszertár

Hosszú volt a sor a József Attila utcai patikában, de nem azért, mert lassú volt a kiszolgálás: rövid időre leállt a munka, hogy megünnepeljenek egy korszerű fejlesztést.

Már a bizottsági üléseken is hosszas vita alakult ki a települések népességmegtartó erejét célzó „Esély Otthon” pályázaton történő részvétellel kapcsolatban, és a testületi ülésen sem jutottak közös nevezőre a képviselők.