A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Hétfő reggel medve-tappancsokkal találkoztak a gyerekek a zirci óvodában. Ha végigmentek a nyomokon, egy barlanghoz érkeztek, melyben több mint kétszáz mackó aludta téli álmát…

Üdvözletünket küldjük a Zirci Benedek Elek Óvodából! Remekül érezzük itt magunkat! A gyerekek keltettek életre minket, amit ezúton is köszönünk nekik!

Szeptember elején nyílt meg a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO-gyűjteményének kiállítása Zircen, amelyet aztán nem sokkal később a Zirci Benedek Elek Óvoda több csoportja is meglátogatott.

Január hónapban került meghirdetésre kvízjátékunk a városi honlapon, mely Zirc Városi Önkormányzat elmúlt évi tevékenységével kapcsolatos kérdéseket tartalmazott. A helyes válaszok megadásához segítséget nyújtottak az önkormányzati weblapon megjelenő hírek, tudósítások. A játék tehát kevésbé volt tudásalapú, inkább interaktivitást igényelt.

Február 6-án kezdő szintű, ingyenes számítógépes foglalkozássorozat indult a Békefi Antal Városi Könyvtárban, az intézmény két munkatársa: Csaba Lilla és Vecsey András irányításával. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezők hétfői napokon, négy héten keresztül két csoportban ismerkedhettek a számítógép rejtelmeivel és az internet világával.

A negyvenedik életévüket betöltött labdarúgóknak rendeztek teremtornát Zircen. A hagyományos versengésre idén kilenc csapat nevezett.

A negyvenedik életévüket betöltött labdarúgóknak rendeztek teremtornát Zircen. A hagyományos versengésre idén kilenc csapat nevezett.

Hetedik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Kerpel Péter, a Pápai Református Kollégium Képzőművészeti Szakgimnáziuma vezető művésztanárának alkotásaiból nyílt kiállítás a Városházán.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 1 138 234 000 forint összegben elfogadásra került az önkormányzat 2017. évi költségvetése, illetve az erről szóló rendelet.

Hatodik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Terembérlők Kupáját.

A zirci tűzoltók is csatlakoztak ahhoz a véradási akcióhoz, melynek célja egy súlyos beteg bajtársuk megsegítése.

A Reguly Antal Szakképző Iskola adott otthont február utolsó napján a Pápai Szakképzési Centrum fiú futsal-tornájának.

Bensőséges beszélgetés-sorozat Nagy Lénárd ciszterci atyával

A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében bensőséges beszélgetésre várta az érdeklődőket Nagy Lénárd ciszterci atya.