A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Újabb nagy sikerű jótékonysági estnek adott helyet a Városháza.

Ezúttal „Télhívogató” néven hirdették meg a tavaly útjára indított rendezvényt a szervezők, azzal a céllal, hogy a befolyt adományokkal az iskolások tavaszi programjainak megvalósulását segítsék.

Több mint öt millió forintos költséget takarított meg Zirc Városi Önkormányzat a napelemes rendszerek telepítésével.

A város óriás adventi koszorúján már égett a második gyertya, amikor a Petőfi utcai rendezvényteremben megszólaltak a vonós hangszerek. Újabb nagy sikerű koncertet adott a Mendelssohn Kamarazenekar Zircen.

Karácsonyi hangulatot idéző zene, meghitt és szeretetteljes hangulat fogadta a meghívott rászoruló családokat és egyedül élőket a karácsonyi díszbe öltöztetett Békefi Antal Városi Könyvtár Művelődési Ház és Stúdió KB Alkotmány utcai épületének nagy termében.

A harmincötödik életévüket betöltött labdarúgók számára rendeztek teremtornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Mézeskalács-házikókból nyílt kiállítás a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban. A hólepte, karácsonyi fényekbe öltöztetett falucskát Bognár Anita zirci alkotó álmodta meg és egy közösség építette fel a Bakony szívébe.

Ötödik alkalommal került megrendezésre a „Bányász Emlékkupa” a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Tüskés Endre díjjal tüntették ki Varjas József zirci sportaktívát, a MTTSZ Területi Klub Zirc elnökét, edzőjét, versenyzőjét.

Receptes füzetet és falinaptárt adott ki a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ. A kiadványok akár a karácsonyfa alá is szép és hasznos ajándékok lehetnek.

Ünnepélyes keretek között, a hazai judo sport prominens személyeinek jelenlétében került átadásra a Vincze Judo Club új edzőterme a zirci áruház tetejében.

Szeptembertől új vezetője van a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének közreműködésével a Művelődési Házban kiosztásra kerültek az élelmiszercsomagok a rászoruló zirci lakosok részére.

Az eddig a város által működtetett két oktatási intézmény, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2017. január 1-től állami vagyonkezelésbe kerül.

– Az Isten egészen ésszerűtlen módon jelent meg ebben a világban: a római hatalom, Heródes ármánykodása idején nem felszabadító hadsereggel, gazdasági csodával, sajátos üdvözítő marketinggel lépett be közénk, hanem egy kisgyermek életét, az emberségünket vállalta magára.

Harmadik alkalommal rendezte meg karácsonyi gálaműsorát a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület a Reguly Antal Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Németh László, a Zirci Erzsébet Kórház Rehabilitációs Osztályának kerekes székes lakója újabb ajándékkal lepte meg a zirci óvodásokat Mikulás alkalmából.

A negyedik gyertyát is meggyújtották az adventi koszorún. A várakozással teli hetek nagyon aktívan teltek az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport életében.

Szeptemberben nyílt meg a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO-gyűjteményének kiállítása Zircen. A megnyitó óta a területek fele átrendezésre került, így hát épp itt volt az ideje, hogy újra felmenjünk a Reguly Antal Múzeum padlásának játékbirodalmába.

Huszadik születésnapját ünnepelte a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület

1996. december 21-én megalakult a Bakonyi Finnbarátok Köre. Napra pontosan húsz évvel később gyermekmuzsika csendült fel a Városházán, hogy köszöntse a szülinaposokat.

Több mint fél millió forint értékű számítástechnikai eszközökkel támogatta az Acél-Vakond Kft. a Bakony Polgárőr Egyesületet.

Disznótor volt már a Művelődési Házban néhány évvel ezelőtt. Véradás minden hónapban van. Disznótoros véradásra viszont első ízben került sor.