Hírek

Megújult az általános iskola Köztársaság utcai épületének vizesblokkja

Javarészt önkormányzati forrásból, vállalkozók és civilek támogatásának segítségével sikerült felújítani a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületének földszinti vizesblokkját.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékezett Zirc városa

– 1956 velünk él. Az ’56-hoz való viszonyulás mindmáig megosztja nemzetünket. Az ötvenhatot követő évtizedek mindannyiunk életét meghatározták, és most is befolyásolják – Huszár G. Lőrinc plébános atya mondta ezt az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésére emlékező városi ünnepségen.

Mintegy hetvenen álltak céltábla elé a hétvégén lezajlott „Zirc Kupa” lövészversenyen. A csapatversenyt ezúttal is a házigazda MTTSZ Területi Klub nyerte.

Nyílt, ingyenes internet-elérési lehetőséget biztosít Zirc Városi Önkormányzat a Rákóczi téren és közvetlen környezetében.

Az októberi hosszú hétvégén az általános iskolások Erdélybe kirándultak futballozni.

Tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Természetismereti vetélkedő az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, annak Baráti Köre és az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány közös szervezésében.

Gödöllőn került megrendezésre a Sportlövő Diákolimpia országos döntője. Az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői ismételten szép eredményeket értek el.

Második alkalommal rendezte meg Érzékenyítő napját a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a Szociális Munka Napja alkalmából.

„Zirc Szociális Ellátásért” szakmai kitüntetésben részesült Bauer Tiborné, a Szent Bernát Idősek Otthonának foglalkoztatás-szervezője.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete novemberi ülésén többek között arról is döntött, hogy december elejétől ideiglenes műjégpályát üzemeltet a Rákóczi téren.

Zirc Városi Önkormányzat harmadik alkalommal szervezte meg a zöldhulladék begyűjtését a kerti hulladék égetése okozta légszennyezettség csökkentésének érdekében.

Várakozáson felül szerepelt a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola leány focicsapata Veszprémben, a Fair Play Cup elnevezésű torna őszi mérkőzésein.

Fiatalok találkoztak szombat délután egy családi ház társalgójában. Beszélgettek művészetről, kultúráról, felidézték a zirci diákéveket. Megnézték a falra kihelyezett különleges grafikai alkotásokat is, amelyek Kőrös János Levente keze munkáját, fantáziáját dicsérik.

A Véradók Napja alkalmából köszöntötték a zirci terület kerek számot elérő véradóit és a véradásszervezés támogatóit a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium étkezőjében.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ az idei évben is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank tartós élelmiszergyűjtő akciójához.