A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Szépkorú polgárait ünnepelte Zirc városa

A mai idősek sokkal többre képesek, mint elődeink. Ezért fontos kérdés, hogyan lehet aktívan eltölteniük az éveket – mondta az Idősek Világnapjának zirci ünnepségén dr. Horváth Sándor Árpád alpolgármester, városunk díszpolgára.

A választásra jogosultaknak több mint a fele ment el szavazni városunkban a kötelező betelepítés kapcsán kiírt népszavazáson.

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő, érdemes művész járt Zircen, hogy népszerűsítése a zenét, megismertesse az iskolásokat az opera szépségeivel.

Huszonhat iskola közel nyolcszáz diákjának részvételével rendezték meg a Köztársaság Kupa atlétikai versenyt a veszprémi Egyetemi Stadionban. A megyei versenyben a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola második helyezést ért el.

Grecsó Krisztián volt a vendége a Békefi Antal Városi Könyvtárnak az Országos Könyvtári Napokon. Kötetbemutatóként volt meghirdetve az esemény, végül egy rendhagyó irodalomórára került sor. Az előadót és a közönséget Csaba Lilla köszöntötte.

Tábornok emlékezett meg a hős tábornokokról Zircen, az Aradi Vértanúk Emléknapján

– Október 6-a mártírokról szól, a hősökről történő megemlékezés napja, mert tettük jelképe lett az ország szabadságvágyának, jelképe lett a tenni akarásnak a társadalmi haladásért, a függetlenségért.

„Zalán futása” című sorozatunk következő állomása Zágráb volt

Dr. Kovács Zalán zirci gyógyszerész ezúttal a horvát fővárost választotta céljának eléréséül, mégpedig, hogy a szeptemberi budapesti félmaratont követően egy hónapon belül az országhatáron túl is teljesítse a több mint húsz kilométeres távot.

Járdafelújításokra kerül sor, információs táblák kerülnek kihelyezésre és ismét lesz zöldhulladék-begyűjtés. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete többek között erről is döntött októberi rendes ülésén.

„A rénnyáj haladtában” címmel időszaki kiállítás nyílt a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház földszinti kiállítóterében

Finnugor nyelvek találkoztak a hanti és manysi tárgyakkal berendezett szobában, fából készült sítalpak készülődtek a télre, csónak kötött ki a képzeletbeli parton. A rokonság együtt ünnepelt.

A Rokon Népek Napját ünnepelte a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház.

Városunk volt az első állomása annak a teljesítménytúrának, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanéves évfordulója alkalmából szervezett a Testnevelési Egyetem.

Öt év után került ismét megrendezésre a Megyefutás a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség közös szervezésében. A váltófutás idén az 1956-os forradalom és szabadságharcnak állít emléket.

Városunk adott otthont a hétvégén a sportlövő diákolimpia megyei döntőjének.

Közös ünnep a Megyével az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanéves évfordulóján

– 1956 öröksége nélkül ma Európa sem lenne az a szellemi, gazdasági és politikai közösség, amelyben Magyarországnak ismét helye van, és remélhetőleg meghatározó helye lesz a jövőben is – mondta ünnepi beszédében Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Vadkacsák a tóban, erdő szélén surranó róka, árgus szemekkel leskelődő bagoly, fára mászó bogár, virágok, madarak, pillangók – a gyerekek rajzolták meg ezt a színes természeti világot egy zirci közterületre.