A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Tevékenyen telt az elmúlt időszak a zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász számára. Rászoruló gyermek táboroztatását, iskolakezdését segítették, hogy szebb legyen a vakáció, és könnyebb az iskolatáska. Ulrich Józsefné csoportvezető számolt be az eseményekről.

A mélyműveléses szén- és bauxitbányák sorra bezártak, és aktív üzemek nélkül másként éli meg az ember az ünnepet. Ettől független a bányásznap ma is az öröm az ünnepe.

Zirc város közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és bűnügyi munkájának eredményességét szolgáló példaértékű vezetői tevékenysége elismeréseként a Köztársaság Elnöke Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozott Komenda József címzetes rendőr főtörzs-zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Veszprémi Rendőrkapitányság Zirci Rendőrőrse Közrendvédelmi Alosztályának szolgálat-irányító parancsnoka részére.

Megnyílt a Balaton-Bakony Kocka Klub LEGO-gyűjteményének kiállítása Zircen

Nagy volt az élet a városban, amikor megérkeztünk. Forgalmas utcák, zsúfolt repülőtér, kígyózó vonatok, punk koncert, sportesemények. A másik oldalon a történelem és a sci-fi találkozott. Kék vásznon kalózhajók közeledtek, odébb vitézek védték a várakat, birodalmi lépegetők masíroztak. Darth Vader a háttérből nézte, ahogy jönnek az emberek a fantasztikus világba.

A világpolitika aktuális kérdéseiről tartott előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa Zircen.

A Veszprémi Rendőrkapitányság toborzó csoportja a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium intézményében a 18. életévüket betöltött diákokat szólította meg.

Első helyen végzett a Nemzeti Vágta standversenyében Zirc

Városunk – mint az egyik elővágtát rendező település – ismét lehetőséget kapott a Nemzeti Vágtán való részvételre. Zirc a Bakonyi Vágta főszervezőjével, a Tündér Farmmal közösen jelent meg a nagyszabású fővárosi rendezvényen.

Egervölgyi Dezső, a Zirci Országzászló Alapítvány kulturális felelőse mondta ezt a Március 15. téren, a gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulójára emlékező ünnepségen.

A városban „kiskerekű” járművel közlekedők számára rendezett versenyt Zirc Városi Önkormányzat az elmúlt év végén megépült kerékpárúton.

Nyolcvankét egyéni induló és tizennyolc váltócsapat állt rajthoz az V. Zirci Duatlon versenyen.

Zirc volt a harmadik állomása a „Városépítészeti séták Veszprém megyében” rendezvénysorozatnak.

Október 1-jével módosul a 2. számú, „kukoricaföldi” helyi járat útvonala. Többek között erről is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptemberi rendes ülésén.