A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Tegnap érkezett meg kárpátaljai testvértelepülésünkről, Dercenből a Gyöngyösbokréta Néptánccsoport. A fiatal táncosok fellépnek majd a Bakonyi Betyárnapokon. Az Erdélyi Baráti Kör Egyesület gondoskodik arról, hogy minél több élményben legyen részük.

Tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a Bakonyi Betyárnapok Országos Betyártalálkozó. Bár az időjárás ezúttal is beleavatkozott a kétnapos program menetrendjébe, sikerült méltóképpen megünnepelni Zirc város egyik kiemelt rendezvényének felnőtté válását.

Első alkalommal rendezett a Zirci Sporthorgász Egyesület nyílt gyermek-horgászversenyt a Szarvas-tavon. A szervezők tizennégy éves korig várták a jelentkezőket, és végül tizenketten várták az egyre szépülő tó partján, hogy megszólaljon a kezdést jelző kürt hangja.

Hatodik alkalommal került megrendezésre Zirc Városi Önkormányzat szervezésében a „Betyáros Hajrá” sportprogram a Bakonyi Betyárnapokhoz kapcsolódóan.

Március óta épül egy kerékpáros közösség Zircen. Teljesítménytől függően szerdán és csütörtökön indulnak útnak, hogy környezetbarát kétkerekűvel meghódítsák a bakonyi hegyeket. Bárkit szívesen látnak köreikben, aki szeret közösségben bringázni.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az 1ÚTON Nemzetközi Zarándoknap augusztus 27-én, szombaton. A zarándoklat idén a gyermekvállalásért történik.

Az államalapítást ünnepelte Zirc városa

– Több mint ezer évvel ezelőtt államalapító királyunk kijelölt a magyarságnak egy helyet Európában. Felismerte, hogy ezen a földön népünk gyökeret akar verni, a kereszténység lehet az egyetlen út számára. Az, hogy ma itt élhetünk, az a törekvésének a bizonyítéka.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kiemelkedően hasznos munkássága elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül Pro Urbe Emlékérem kitüntetést adományozott Slajchó György nyugalmazott iskolaigazgató részére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kiemelkedően hasznos munkássága elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül Pro Urbe Emlékérem kitüntetést adományozott az Erdélyi Baráti Kör Egyesület közössége részére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül a Zirc Város Díszpolgára címet adományozta dr. Horváth Sándor Árpád orvos részére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló szakmai munkásságának elismeréseképpen a „Zirc Város Tisztviselője” szakmai kitüntetést adományozta Kovárcziné Sárfi Andrea, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Osztályának munkatársa részére.

A településen található műemlékek megmentését szolgáló alapítvány tagjaként a magyar keresztény kulturális örökség védelme érdekében végzett munkája elismeréseként a Köztársaság Elnöke Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki Bittmann Károlyt, a Zirci Országzászló Alapítvány titkárát.

Hétfő. Álmosan indul ez a hét is, mint általában mindegyik. Jó lenne egy kicsit mozgalmassá, játékossá tenni a napot, így hát felmegyek a padlásra: egy épülő LEGO-birodalomba csöppenek, és az a csoda is megesik velem, hogy sikerül megnéznem Zircen egy Vidi-Fradi meccset.

„KTSZ MEG-A PARTI” néven első alkalommal került megrendezésre az a zenés-táncos mulatság, amelyet a közösségépítés mellett jótékonysági célból is hívtak életre a szervezők.