A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Rendhagyó tanórának lehettünk részesei a Városházán, hiszen a pedagógusok ezúttal nem tanítottak, hanem tanultak, mégpedig illemszabályokat. Szórakoztató protokoll-előadást hallgathattunk a Városi Pedagógusnapon.

A méltó emlékezés mellett arra is figyelnünk kell, hogy mi az, amibe kapaszkodhatunk– mondta Trianonra emlékező beszédében Vecsey Katalin református lelkész.

Az elismeréshez a zirci tagintézmény is nagymértékben hozzájárult

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Tehetség Program keretében a „SZÍN-VONAL A MŰVÉSZETOKTATÁSBAN, TEHETSÉGGONDOZÁSBAN TEHETSÉGPONT” részére kiemelkedően eredményes tehetséggondozó tevékenysége elismeréseképpen a „BONIS-BONA A NEMZET TEHETSÉGEIÉRT” Kiváló Tehetséggondozó Díjat adományozta.

Négy helyszínen összesen kilenc sportágat próbálhattak ki a gyerekek a városunkban első alkalommal megrendezett „A Zirci Sport Legyen A Tied!” programon.

Sok szép eredményt hozott a zirci lövészklub számára a szomszédvári verseny.

„Újra nyit a nyár” címmel rendezett családias hangulatú programot a Reguly Iskoláért Alapítvány.

A többszörös világ- és Európa-bajnok kötélugró Bánhegyi-lányok léptek fel Zircen, az első alkalommal megszervezett „Újra nyit a nyár” rendezvényen. Járják a világot, így éppen csak villámlátogatást tettek, és megmutatták, hogyan lehet villámgyorsan pörgetni az ugrókötelet.

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Zirc Városi Önkormányzat, amelyen az állampolgárok szóban is megismerhették városunk stratégiai programjának tervezetét és megfogalmazhatták ezzel kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket.

A mozgásában korlátozott Laci bácsi újabb játékot ajándékozott a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde részére, melyet a gyerekek fel is avattak az első alkalommal megrendezett Hangyaboly Sportnapon.

Jó napot, jó szurkolást kedves nézőink, szeretettel köszöntjük önöket az első Hangyaboly Sportnapon, Zircen!

Igazi nyári hangulat jellemezte a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület évzáró gálaműsorát a Reguly Antal Szakképző Iskola tornatermében.

Városunk is egyik állomása volt a Mariazelltől Csíksomlyóig vezető kerékpáros, futós zarándoklatnak, a Mária Maratonnak, amely első alkalommal kerül idén megrendezésre.

Két megújuló kézműves-műhelyt adtak át a Múzeumok Éjszakáján a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházban. Az alkotóterek állandó kiállítási funkciót is kaptak. A fejlesztés pályázati úton valósult meg, az intézmény pedig újabb tíz millió forintot nyert a folytatásra.

Nyolc helyszínen több mint harminc program várta az érdeklődőket Zircen, a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvénysorozat tíz évvel ezelőtt indult útjára városunkban.

A hazánkban élő huszonnyolc denevérfaj közül huszonhat került elő a Bakony területéről, és jó esély van arra, hogy ez a szám még növekedjen is. A különböző fajok találkoztak egymással a zirci Múzeumok Éjszakáján, az apátsági épület egyik sarkában telepedtek meg.

Az idei évben is meghirdette az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma rajz- és fotópályázatát, melynek eredményhirdetésére hagyományosan a Múzeumok Éjszakáján került sor. Az alkotásokból kiállítás nyílt az intézmény saroképületének közművelődési termében.

Még háromszor mutatja be a zirci Bakony Hangja Színjátszó Csoport legújabb darabját, Magyar Elemér ”Egy talicska pogácsa” című abszurd komédiáját.

Halálának 250. évfordulóján kiállítással emlékezik Dubniczay István kanonokra a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház. Műhelyek és kiállítások nyíltak meg a Múzeumok Éjszakáján abban a házban, melyben a kanonok élt. A barokk kori épület reneszánszát éli.

Nem volt teljes egyetértés a képviselő-testületben a város stratégiai programjának tárgyalásakor, de végül elfogadták a felülvizsgált dokumentumot.

Az udvaron a hatvanas, hetvenes évek slágerei szóltak. A kánikulától védő napernyő alatt jól esett a hűsítő ital. Különösen akkor, amikor az emberek a vérüket adták másoknak.