A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Korszerűbb gépjárműfecskendővel gazdagodott a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság

Széleskörű társadalmi összefogás eredményeként, ünnepélyes keretek között vehette át a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság új gépjárműfecskendőjét. Csapatzászló átadására is sor került, a laktanya pedig az egy évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Németh Tamás tűzoltó-ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egykori igazgatójának nevét vette fel.

Kölyökidő rovatunk februári számában találkozhattak az olvasók Erdélyi Zalánnal, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola negyedik osztályos tanulójával.

Kikapcsol, feltölt, kreatívvá, teljessé tesz

Egy fiatal lány, aki festőművészként szerzett diplomát, olyan módszert mutat meg, amivel megnyílik a világ az ember számára. Mindenkinek ajánlja ezt a programot kortól függetlenül. A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja volt.

A Reguly Iskoláért Alapítvány újabb sikeres gálaműsort rendezett a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Ácson rendezték meg a hétvégén a II. Görgey Artúr Kupa lövészverseny országos döntőjét, melyen az MTTSZ Területi Klub Zirc növendékei is érdekeltek voltak iskolájuk színeiben.

Május 7-én újra megrendezésre került a "Zirciek Tavasza – Zirc Város Napja" városszépítő rendezvény, melynek mottója az idei évben is változatlan volt: "Zirc az otthonunk – vigyázunk rá! Idén is együtt, egymásért, a városunkért!"

Május 10-e a Madarak és Fák Napja. Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a hagyományokhoz hűen az idei évben is megünnepelte a jeles napot.

Mint arról hírt adtunk városunk honlapján, Erdélyi Zalán, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola negyedik osztályos tanulója, Kölyökidő rovatunk korábbi vendégének rajza 88 alkotás közül bekerült a legjobb 11 közé a Bakonyi Vitorlázásért Alapítvány rajzpályázatán.

Zirc Városi Önkormányzat mély megrendüléssel fogadta a hírt, hogy dr. Varga Tibor János, városunk korábbi jegyzője, polgármestere, megyei önkormányzati képviselő hosszan tartó, súlyos betegséget követően május 8-án hajnalban elhunyt.

Utolsó útjára kísértük dr. Varga Tibor nyugalmazott jogászt, városunk korábbi polgármesterét

Az urna elé nőtt virágerdőben fekete szalaggal takarózó sárga rózsák tündököltek. A Republic együttes kedves slágere járt-kelt csendesen, amíg meg nem szólaltak a harangok a Bakony szívében elterülő városka két tornyából. Május 13-án utolsó útjára kísértük dr. Varga Tibort.

Alapvető célja a barátság, a határon túli kapcsolatok erősítése volt a hétvégén városunkban lezajlott teremlabdarúgó-tornának. De mint tudjuk, a pályán nincs barátság: kemény küzdelmeket láthattunk, a sportszerűség elveinek maradéktalan betartása mellett.

Városunk adott otthont a hétvégén a Pápai Református Egyházmegye Toldi Nagy Sándor Hittanos Focikupának.

Második alkalommal került megrendezésre a Bakonyi Vágta Zirc-Tündérmajorban. A rendezvényt idén háromnaposra tervezték. Az időjárás közbeszólt, de a szervezők és a lovasok bebizonyították, hogy „széllel szemben” is célba lehet érni.

Szinte hihetetlen, de igaz: több mint harminc diák jutott be a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskolából a „Fejfedő és viselője” elnevezésű tárgyalkotó verseny országos döntőjébe!

Május van, amikor a „vén diákokat” már megérinti egy kicsit a ballagás előszele, és amikor a Zirci Öregdiákok visszamennek egykori iskolájukba, hogy találkozzanak egymással és őrizzék azt a szellemi örökséget, amelyet Békefi Antal ének-zene tanár hagyott maga után.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola fiúcsapata nyerte kategóriájában az Általános Iskolások Országos Bajnokságát, melynek Komárom adott otthont.

Májusi rendes ülését Kardosréten, a Csalogány Étteremben tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Támogatásokról, fejlesztésekről születtek elsősorban döntések.

Tizenhatodik alkalommal került megrendezésre a Kórusok Egyházzenei Hangversenye Zircen, a Ciszterci Bazilikában.

Vattacukor, lufi, pörgő kötelek, zene, tánc, sárkányt eregető gyerekek. Színes, hangulatos délutánt varázsoltak a szervezők május utolsó szombatján, a Városi Gyermeknapon.