A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Nagy Tibor és Ducza Árpád testnevelők rendkívül lelkes szakmai munkáját a városunkban év elején beinduló kézilabda-foglalkozásokról készült riportjainkban már megismerhettük. De most lássuk, hogyan sepernek a saját házuk táján!

Két nagyszabású lövészversenynek is helyet adott városunk az elmúlt hétvégén. Az Általános- és Középiskolások Megyei Bajnoksága mellett a II. Görgey Artúr Emlékversenyt is megrendezte az MTTSZ Területi Klub Zirc.

Nyílt szavalóversenyt rendezett a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Költészet Napján.

Borongós hétfő reggelen aszfaltra írott verssorokra lehettek figyelmesek a Köztársaság utcai járókelői. „Itt ülök csillámló sziklafalon. Az ifju nyár könnyű szellője, mint egy kedves vacsora melege, száll” – kezdődik a csatornafedél után, s nyúlik egészen a zöld bányászházakig az Óda című vers.

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak válogatott alkotásaiból nyílt kiállítás a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületében.

400 000 forinttal segítette a Fidesz helyi csoportja és térségünk országgyűlési képviselője a Zirci Önkormányzati Tűzoltóságot egy korszerűbb gépjárműfecskendő beszerzésében.

Eredményes sporttevékenysége elismeréseként „Zirc Város Sportjáért” különdíjjal tüntette ki a város Szemmelveisz József sportaktívát és Tribel András testnevelőt.

Átadásra kerültek a tavalyi év sportolóinak járó kitüntetések a Városházán. Ezúttal a technikai sportok domináltak, utánpótlás kategóriában Mihályfi Vendel sportlövő, a felnőttek között Bakonyi Csaba autóversenyző vehetett át díjat.

„Bányász foci, röpi és más sportemlékek” címmel nyílt kiállítás a Zirci Városházán.

Rangos kerékpárverseny érinti városunkat április 23-án, szombaton a délutáni órákban.

Dulai Dávid természetfotóiból nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában. A tárlattal egyben a Föld Napját is ünnepelte a múzeum.

A paraszti életformának állított emléket a Zirci Országzászló Alapítvány

Olyan volt egy kicsit az egész, mintha visszamentünk volna a régi falusi világba. Amíg a közösség énekelt a templomban, kintről lovak patája hallatszott. „Az Úr kiragadott engem minden rettegésből” – járta át a falakat újra és újra a plébános atya által tolmácsolt gondolat.

Második alkalommal rendezték meg a „Sport Legyen A Tied!” sportág-népszerűsítő programot a Veszprém Arénában. A sportlövészetet ezúttal is a zirciekre bízták.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi rendes ülésén került sor a „Zirc Város Mentőse” 2015. díj átadására.

Az áprilisi testületi ülésen beszámolók hosszú sorát fogadta el a képviselő-testület.

Lassan „kifogy a lábunk alól a talaj” a Széchenyi utcában, de hamarosan megújuló főúton és biztonságosabban közlekedhetünk.

Számot adott a képviselő-testületnek elmúlt évi munkájáról a Zirci Rendőrőrs. Tóth Gábor rendőr-őrnagy, az őrs parancsnoka pozitív eredményekről beszélt hozzászólásában.