A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Első alkalommal rendeztek nyugdíjasok részére „Ki mit tud?”-ot városunkban, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ szervezésében. A verseny nem várt sikert hozott.

A Családi Otthonteremtési Kedvezményről és egyéb családpolitikai kérdésekről tartott előadást a Városházán Görög Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának titkárságvezetője, főosztályvezetője.

Népes mezőnnyel került megrendezésre a nyugdíjasok hagyományos sakk- és keresztrejtvényfejtő versenye Zircen. A rendezvénynek a városi könyvtár adott otthont.

Angol nyelvű szépkiejtési versenyt rendeztek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Kiemelkedően szerepelt Kapitány Luca Anna az V. Connector Táncfesztiválon, Veszprémben.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság március 7-én tartotta éves rendes közgyűlését, amely során elismerést vehetett át a nyugdíjba vonuló Németh Tamás.

Sikeresen zárta a Connector Táncfesztivált a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület

Közeleg Március tizenötödike, az ünnep. A zirci versenytáncosok azonban már a hétvégén is ünnepelhettek a Március 15. úti sportcsarnokban, Veszprémben.

Nyugdíjasok takarítják az Arborétumot 2016. március 9-én, szerdán, a délutáni órákban. Nyílnak a virágok, így a kert is megnyitja kapuit a látogatók előtt a hétvégén.

Diós, tepertős, káposztás, krumplis, sós, vajas, sajtos. Különböző formájú és ízű finomságok. Pogácsa party-t rendezett a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felső tagozatosok számára játékos történelmi vetélkedőjét a főépületben az 1848-49-es polgári forradalomra és szabadságharcra emlékezve.

Az 1848-49-es polgári forradalomra és szabadságharcra emlékezett Zirc városa

– Március tizenötödike tanulsága, hogy minden korban meg kell küzdenünk a szabadságunkért. Rajtunk múlik, hogy milyen tartalommal éljük meg a mindennapjainkat és mit hagyunk örökül az utódainknak – mondta az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharcra emlékező beszédében dr. Horváth Sándor Árpád, városunk alpolgármestere.

Tíz középiskolás fiatalt részesített Zirc Városi Önkormányzat tanulmányi ösztöndíjban 2016 első félévére vonatkozóan. Az elismerő oklevelek átadására a Városházán került sor, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepség keretében. Lássuk, kik voltak ezúttal az érdemes diákok, akikkel együtt már 285 ösztöndíjasa van Zirc városának!

A városunkban év elején beinduló kézilabda-utánpótlásneveléssel foglalkoztunk már a Kölyökidő rovatunkban és az Újévi Sporthíradóban is. Ezúttal az iskolás korosztály edzését látogattuk meg, és visszatekintettünk a zirci kézilabda múltjára.

A városban szükséges fejlesztésekről és sport-infrastrukturális beruházások támogatásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete márciusi rendes ülésén.