A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Remek ötlettel állt elő a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tavaly újraindult iskolaújságának szerkesztősége: pályázatot írtak ki címlaptervre.

A hóember alig lát ki az olvasmányok közül, melyekkel a gyerekek ellátták a hosszú téli estékre.

A svábok bejöveteléről mutattak be könyvet Zircen

A tavalyi év végén jelent meg magyar fordításban Adam Müller-Guttenbrunn 1913-ban írt „A svábok nagy vonulása” című műve, amelyet széleskörű érdeklődés mellett mutattak be a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Varjas József, az MTTSZ Területi Klub Zirc elnöke mutatja be az új légfegyvereik egyikét a lőtér mellett nemrégiben kialakított klubszobában.

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál

Öt évvel ezelőtt indult útjára a Zirci Farsangoló Bál, de semmit nem vesztett a varázsából, ezúttal is fergeteges hangulat, mosolygós arcok és jobbnál jobb álarcok jellemezték a programot.

Két erős kődarab pihen egymás mellett az I. András tér templomkertjében. Fák védik a közeli benzinkút és a 82-es főút forgatagától. A háttérben őrszemként vigyáz rájuk a Fájdalmas Szűzanya Templom. Hiszen nem csak egyszerű kődarabok: egy életforma alapjai.

A Zirc város logójának megtervezésére kiírt pályázat díjátadójára került sor a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 1 287 911 000 forint összegben került elfogadásra az önkormányzat 2016. évi költségvetése.

Ötödször rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a városban termet bérlő labdarúgó-közösségek számára kiírt versengést, a Zirci Terembérlők Kupáját.