A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Immár hagyományos év eleji képes különkiadásunkban ezúttal egy kis kalendáriumot állítottunk össze az elmúlt esztendő eseményeiből. Minden hónapból egy pillanatot ragadtunk ki önkormányzatunk fotóarchívumából. Jó lapozgatást kívánunk hozzá!

– Meggyőződésem, hogy a 2014-es év végén munkához látó új képviselő-testület van a legkedvezőbb helyzetben a rendszerváltozás óta, ha a város gazdasági helyzetét vesszük alapul.

Ottó Péter polgármester mondta ezt Újévi Fogadásán, a Városházán.

Életükkel, munkájukkal példaként állíthatók az emberek elé, ezért Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága a Zirc Város Elismerő Oklevelet adományozta Hevesiné Németh Mariann, Rábai József és Magyar István részére.

Az emberi kapcsolatok erősítése és magasfokú kulturális szórakoztatás jellemezte a Magyar Kultúra Napjának zirci ünnepségét, amelyen több kitüntetés átadására is sor került.

A Pohlheim és Zirc között 1990-ben létrejött együttműködés folyamatos ápolása és erősítése terén nyújtott kiemelkedő munkásságuk elismeréseként német testvérvárosunk kitüntetésében részesült dr. Varga Tibor korábbi zirci polgármester és Szeifert Gyöngyi egyesületi elnök.

Eddigi munkásságának elismeréseként „Zirc Város Kultúrájáért” szakmai kitüntetést adományozott a város önkormányzata Kálovits Gabriella közművelődési referens részére.

Harmadik helyezést ért el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata a megyei futsal-diákolimpia döntőjében.

Riport az egyre több tagot számláló Zirci Aikido Klubról

„Lesz közülük mester?” – ezt a címet adtuk a zirci aikido-edzésekről évekkel ezelőtt készített riportunknak. Mára választ, sőt mi több igenlő választ kaptunk a kérdésre, ráadásul az ország egyik legfiatalabb aikido-mesterével találkozhatunk a zirci dojóban.

Harmadik helyezést ért el Ambrus Szabolcs, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője az Országos Postaverseny döntőjében.

Hogyan lehet javítani városunk közbiztonsági helyzetét? Milyen a térfelügyeleti kamerarendszerek hatékonysága? Mi a jogszerű védekezés, ha vagyon elleni bűncselekmény áldozatává válunk?

A zajkibocsátással járó tevékenységek hétvégi korlátozásáról szóló szabályozás lép érvénybe Zircen. Többek között erről is döntött a képviselő-testület az év első rendes ülésén.

Remek focival vették birtokba a 35. életévüket betöltő labdarúgók a tavalyi év végén új burkolatot kapó Rákóczi téri tornatermet január utolsó napján.