Hírek

Kiírásra került az önkormányzat 2021. II. félévi középiskolai tanulmányi ösztöndíjpályázata. A részletes kiíráshoz és a pályázati adatlaphoz kattintson tovább.

A Katolikus Karitász - Caritas Hungarica országos rajz- és fotópályázatot hirdet "Segíts jól!" címmel a szervezet 90. jubileumi éve és az önkéntesség éve alkalmából.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete Retro Véradást szervez június 25-én, 13.00 és 18.00 óra között a zirci Művelődési Házban.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jótékonysági ruhaosztást hirdet.

Civil összefogással közösségi kezdeményezés indult a Cigánydombi játszótér felújítására.

Az eddigiektől eltérően több témakört felölelő LEGO-kiállítással ajándékozta meg a zirci óvodásokat a Balaton-Bakony Kocka Klub az újonnan felépített terepasztalon.

Mintegy húsz tonna hulladék gyűlt össze a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett papírgyűjtési akció során.

Újabb zirci diák tollából származó mesét közöl a Veszprémi Rendőrkapitányság hírlevelében az áldozattá válás megelőzését célzó pályázathoz kapcsolódóan. Bemutatásra kerül egy applikáció a kapcsolati erőszak áldozatainak és szó esik az állat- és növényszeretet magyarországi napjáról.

A katonákra és civil hősökre emlékezett Zirc városa május utolsó vasárnapján

– A magyar történelem lapjait forgatva és olvasva, döbbenettel tapasztalhatjuk, hogy mennyi kiváló elme vigyázott ránk és segítette tájékozódásunkat a múlt útvesztői között. Világiak, egyházi személyiségek vették a magyar megmaradás nehéz terhét a vállukra és sokszor kézen fogva vezették át mély szakadékok felett, és ha a szükség úgy hozta, olyan áldozatot tudtak hozni érettünk, hogy mártírrá, szentté váltak az utókor szemében.

A 2021. május 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

A Békefi Antal Városi Könyvtár az idei évben is meghirdeti nyári olvasópályázatát 14 éven aluli gyermekek részére.

Pályázat kiírásáról és benyújtásáról, közbeszerzési eljárás indításáról és beszámolók elfogadásáról születtek polgármesteri döntések az elmúlt időszakban.

A „Zirc Város Mentőse” önkormányzati kitüntetés és egy új, minden eddiginél korszerűbb esetkocsi átadására is sor került a Zirci Mentőállomáson.

A járványhelyzet miatt szűk körben, az előírt szabályok betartásával került sor a „Zirc Város Sportjáért” 2020. önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

Folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.