A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Életmentő készülékek, informatikai eszközök érkeztek adományként Németországból a minap Hédl Evelin közvetítésével. A Mikulás is eljött messze földről városunkba, hogy december hatodika után újra örömet szerezzen a gyerekeknek.

Dr. Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatójának üzenetével gyúlt meg a harmadik gyertya a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház adventi koszorúján. Ünnepi műsort a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola adott.

Huszár Lőrinc plébános atya gondolataival a harmadik gyertya is meggyúlt városunk adventi koszorúján. Gyermekprogramok, családi kézműveskedés, állatsimogató várta a Mindenki Karácsonyának résztvevőit, sőt még a Mikulás is csatlakozott az ünneplőkhöz.

Jövőre ünnepli várossá nyilvánításának negyvenedik évfordulóját Zirc. A közelgő jubileum is áthatja azt az éves programtervet, amelyről tájékoztató készült a képviselő-testület idei utolsó munkaterv szerinti ülésére. A zirci hulladékudvar működésével kapcsolatban is történhet végre előrelépés.

Immár tíz éve segíti a zirci rászorulókat egy anonim adományozó, és mivel kerek évfordulóhoz érkezett jótékonysági pályafutása, a csomagjait rendre közvetítő Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete úgy döntött, lélekben odaítéli részére a „Zirc Angyala” címet.

A vagyon elleni bűncselekmények jelentős minőségi változáson mentek keresztül az elmúlt években. Ezt a tényt advent időszakában is érdemes szem előtt tartani - hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális Bűnmegelőzési kiadványában.

December 12-én töltötte be 90. életévét Boros Istvánné, a Szent Bernát Idősek Otthona lakója. A jeles alkalomból Ottó Péter polgármester köszöntötte az ünnepeltet.

Már szinte elmaradhatatlan a mézeskalácsfalu Zirc adventi időszakában. A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház az idei évben is várta az alkotásokat, ezúttal a mesék és mitológiai lények témájában. A felhívás elérte a hatását, mesebeli látvány tárul a Dubniczay-terembe látogatók elé.

Pápicsné Jakab Johanna Júlia evangélikus lelkész gondolataival a remény lángja is felgyúlt városunk adventi koszorúján. A hófehér apátsági díszudvaron szeretetasztal terült el horgolt Betlehemmel, civil szervezetek loptak melegséget a szívünkbe ünnepváró műsorukkal. A mesés mézeskalácsfalu is megnyitotta kapuit a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Két előadóval érkezett a zirci Városházára a Kiskalász zenekar, hogy megtartsa Mikulás-váró koncertjét. A gyerekek aktivitásának köszönhetően azonban sorra egészültek ki új tagokkal, végül egészen összeszokott csapattá váltak, és egy nem mindennapi show-műsorral rukkoltak elő.

A 2023. évi költségvetés módosításáról, intézményi térítési díjak felülvizsgálatáról is döntött a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa decemberi rendes ülésén.

Kit terhel a felelősség, amikor ütközik egy gépjármű az úttestre tévedő vaddal? Mire kell figyelniük a közlekedésben résztvevőknek a beköszöntő téli időszakban? Mi mindent kell tennünk, hogy elejét vegyük a sérelmünkre elkövetett bűncselekményeknek az adventi nyüzsgés során? – ezekre a kérdésekre kerestük a választ Róka Attila őrsparancsnokkal.

Második alkalommal került sor városunkban a Karácsonyi Mókus Pulcsis Jótékonysági Futásra a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász és az Andante Egyesület közös szervezésében. Az idei program a résztvevők számában és az adomány mennyiségében is túlszárnyalta a tavalyit.

„Az év Veszprém vármegyei ifjú önkéntese” kitüntetésben részesült Detre Anita, városunk polgára. Emellett több zirci önkéntes is oklevelet vehetett át tevékenységének elismeréseként Veszprémben.

Zircen is bemutatták a 3,6 milliárd forintos európai uniós támogatás segítségével megvalósuló Veszprém Megyei Foglalkoztatási-Gazdaságfejlesztési Együttműködés – Plusz programot, amely egy konzorciumi együttműködés során a 2022 és 2027 közötti időszakban csaknem kétezer fő munkanélküli és több mint kétszáz inaktív személy foglalkoztatási helyzetét javítja.