A bakony fővárosa

Hírek

A városi Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor a „Zirc Egészségügyéért” önkormányzati kitüntetések átadására, melyet Horváth Mária, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának főnővére is átvehetett kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként.

A városi Semmelweis-napi ünnepség keretében került sor a „Zirc Egészségügyéért” önkormányzati kitüntetések átadására, melyet a háziorvosi alapellátásban dolgozó hét asszisztens is átvehetett kiemelkedő szakmai munkájának elismeréseként.

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte és ünnepelte Zirc városa a közelgő Semmelweis-naphoz kapcsolódóan. Az önkormányzat által szervezett ünnepségen került sor a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetések átadására is a Városházán.

Szokásaikhoz híven színes programkínálattal csatlakoztak a zirci intézmények a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez. Ünnep is volt ez a nap egy kicsit mindkét helyi múzeum számára: az egyik helyen ötvenéves születésnapot, a másik helyen egy új kávézó megnyitását ünnepelték. Török udvar, éjszakai piac is várta a látogatókat.

Május 17-én töltötte be ötvenedik életévét Zirc egyik büszkesége, az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma. A jubileumi születésnapot egy időszaki tárlattal ünneplik, mely a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg. Az „50 év a Bakony szívében” című kiállítás bemutatja a múzeum szerteágazó tevékenységét és öt évtized eredményeit.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola rekortán borítású közösségi terének átadójára.

A Football Club Zirc Sportegyesület az idei évben is megszervezte nyári focitáborát. A program népszerűsége töretlen, ezúttal négy sportegyesületből érkeztek gyerekek.

Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Újra kiírásra kerül a pályázat a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház igazgatói állására. A sporttelep üzemeltetésével is foglalkoztak a döntéshozók.

A Mozgáskorlátozottak Zirci Csoportja rendkívül aktív csapat, mely aktivitáshoz Pálinkás Rezső személye igazi motiváló erő.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az idei évben is megszervezte a Hangyaboly Sportnapot, három év után újra a térség óvodáinak részvételével. Az Alkotmány utcai sporttelepen egy orosz népmesét, a Vajaspánkót elevenítették meg a program résztvevői.

A 2022. június 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 11. számának elektronikus kiadása.

Városunk adott otthont az önkéntes, létesítményi és önkormányzati tűzoltó egyesületek megyei versenyének a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság és a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület rendezésében. A rendezvényre az Alkotmány utcai sporttelepen került sor.

Országos sikert ért el a zirci Ma, mint Ti gyermekszínjátszó csoport a Pétfürdőn megrendezett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón. „Küzdelem a babérkoszorúért” című előadásukat Ezüst-minősítéssel díjazta a szakmai zsűri.

Június 11-én a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB munkatársaival, a felkért közreműködőkkel és önkéntesekkel karöltve sok-sok programmal készült a Városi Gyermeknapra, hogy idén is emlékezetessé tegye kicsik és nagyok számára egyaránt ezt a napot.

A MÁV-START Zrt. értesíti a tisztelt utasait, hogy 2022. június 18-tól 2022. augusztus 28-ig a Zirc - Veszprém állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 11. számú, Győr - Veszprém vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zirc és Veszprém állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.