A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Rábai József, a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium szakoktatója.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Futóné Berki Katalin Hedvig, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Kovács Csilla, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirc Városi Önkormányzat által adományozott „Zirc Város Közoktatásáért” és a „Zirc Egészségügyéért” elismerések átadására a Városházán.

Június 3-án, városi Gyermeknapi rendezvényére várta az érdeklődőket a programot szervező és koordináló Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az idei évben is megszervezte a Hangyaboly Sportnapot a térség több óvodájának részvételével. A rendezvény 2016 óta íródó történetében most volt a legnagyobb a létszám, tizenhat csapat sorakozott fel az Alkotmány utcai sporttelep zöld gyepére.

A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanszakos növendékeinek koncertje elsősorban a szülőknek szól, de olvasónk videófelvételének jóvoltából a szélesebb nyilvánosság is meghallgathatja, hogyan játszottak a vonós hangszereken a fiatalok.

A Határtalanul program keretében Felvidéken kirándult a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és egy prezentációval adtak számot az élményeikről.

A 2023. június 9-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Tavaly év vége óta készült a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület, hogy a Petőfi Sándor költő, forradalmár születésének kétszázadik évfordulójára összeállított színes programsorozatával megörvendeztesse a zircieket.

A zirci Felső-temetőben búcsút vettünk Illés Ferenc pedagógustól, a „Tanár Úrtól”, a Reguly Antal Múzeum alapítójától, korábbi igazgatójától, Zirc Város Díszpolgárától.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde mindennap tárt karokkal várja a hozzá érkező gyermeksereget. Van vidámság, kacagás egy átlagos hétköznapon is, mondhatnánk minden nap gyermeknap. De milyen is egy rendkívüli gyermeknap, melyből évek óta csak egy van május utolsó hetében?

Huszonegyedik alkalommal került megrendezésre a Kórusok Egyházzenei Hangversenye Zircen. Tizenkét csoport dicsérte Istent énekével a bazilikában.

Trianon azt jelenti, hogy a saját sorsunk felett is küzdenünk kell a rendelkezésért. Nem véletlen, hogy külön napot szenteltek az emlékének: június 4-e, a Nemzeti Összetartozás Napja arról szól, hogy a magyar nemzet összes tagja összetartozik, éljen bárhol is a világon.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy 92. életévében elhunyt Illés Ferenc pedagógus, a Reguly Antal Múzeum alapítója és korábbi igazgatója, városunk díszpolgára. Búcsúztatására június 8-án (csütörtökön) 17.00 órakor kerül sor a zirci Felső-temetőben.