A bakony fővárosa

Hírek

Zirc városa adott otthont a Magyar Vöröskereszt Véradók Napja alkalmából szervezett megyei ünnepségének. A „csendes hősöket” a Városházán köszöntötték.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a Segítő Kezek Háza előtt Téli ruha börzét tart november 28-tól december 9-ig.

"Zirc Város Kultúrájáért" szakmai kitüntetésre lehet javaslatokat tenni 2023. január 10-ig.

Az idei évben városunk adott otthont a Veszprém megyei középiskolák igazgatói találkozójának a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében.

Eredménytelennek nyilvánította a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátására kiírt nyílt közbeszerzési eljárást. Egy kiegészítő határozat is elfogadásra került a jövő évtől történő működtetés kérdésével kapcsolatban.

A novemberi munkaterv szerinti rendes ülést megelőzően közmeghallgatást tartott Zirc Városi Önkormányzat képviselő-testülete, melyen tájékoztatót hallhattunk városunk környezeti állapotáról és az állampolgárok által felvetett javaslatok, közérdekű bejelentések megvitatására is lehetőség nyílt.

Dr. Vida Beátát nevezte ki a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház igazgatójának Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a novemberi, munkaterv szerinti rendes ülésén. Önkormányzati rendeletekben meghatározott díjmértékek felülvizsgálatára is sor került.

Újabb helytörténeti kiadvánnyal gazdagodott városunk, bemutatták a Zirc története könyvsorozat harmadik kötetét, amely a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóháznak helyet adó Dubniczay-ház történetét dolgozza fel.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának jóvoltából szeptember 1-jén indult útjára a Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpűlök hosszában hazámon” című új vándorkiállítása, amely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából jött létre.

Tizennyolcadik alkalommal hirdette meg természetismereti vetélkedőjét az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma környékbeli általános iskolák felső tagozatos diákjai számára a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

A 2022. november 11-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 19. számának elektronikus kiadása.

Ünnepelhet városunk, hiszen az „Év Kiállítása 2022” díjat vehette át a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház a „Regulyversum – minden Regulyról” című állandó kiállításért a napokban. Dr. Vida Beátát, a díjazott intézmény megbízott igazgatóját kérdeztük a fővárosi eredményhirdetés élményeiről, a díj fogadtatásáról, és arról az útról, amely még ismertebbé tett egy ismeretlenbe történő nagy-nagy utazást.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete újabb véradást szervezett a közelmúltban zirci középiskolák részére a Művelődési Házban.

Pályázati forrás igénybevételével és további támogatók segítségével folytatódik a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri épületegyüttesének a felújítása.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete november 14-én, hétfőn 17.00 órai kezdettel közmeghallgatást tart.