A bakony fővárosa

Hírek

A Zirci Országzászló Alapítvány augusztus 20-án a Szent István téren keresztet állít szent királyunk, Szent István emlékére.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirci Járásbíróság felújított épületének átadására és a bíróság történetét feldolgozó kiállítás megnyitójára.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász meghívására újra városunkba látogatott Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, elnöke és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar.

Az éves kötelező karbantartási munkálatok miatt Zirc teljes területén gázszünet várható július 22-én, pénteken a délutáni órákban.

A 2022. július 15-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 13. számának elektronikus kiadása.

Rendkívüli ülést tartott a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa.

Ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának Bakonyi Felfedezőtábora. Sok új élménnyel gazdagodtak a résztvevők.

Kerékpáros tematikájú Erzsébet-tábort szervezett a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ a Zirc Kerékpár Sportegyesület közreműködésével. Csaknem harminc gyermek jelentkezett a „két kerékre” felfűzött, öt napig tartó sportos programokra.

A „Zirci Erzsébet Kórházért” emlékérem kitüntetést vehette át dr. Horváth Sándor, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet osztályvezető főorvosa az egészségügyi intézmény Semmelweis-napi ünnepségén.

Kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségén. A kollektíva kitűnően helytállt a nehézségek ellenére.

A finnugrista látja vendégül a keletkutatót, azaz Vámbéry Ármin kalandos életéről nyílt időszaki kiállítás a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban a Múzeumok Éjszakája program keretében.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kávézója a Múzeumok Éjszakája program keretében. Az új vendéglátóipari-egység Zirc Városi Önkormányzat nyertes pályázatának útján, a „Komplex turisztikai fejlesztés” című projekt eredményeként jött létre, és szeretettel várja a vendégeket.

A 2022. június 30-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 12. számának elektronikus kiadása.

A központi orvosi ügyelettel kapcsolatos döntést is hozott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülésén.