A bakony fővárosa

Hírek

A 2022. december 16-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 21. számának elektronikus kiadása.

Karácsonyi műsorral kedveskedett a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Zircen és a környékben élő rászoruló családoknak. Az intézmény Jézuskája játékokkal szerzett örömet a gyerekeknek, és a felnőttek is csomagot vehettek át a földre szállt angyaloktól.

Kövi Szabolcs zenész adott ingyenes adventi koncertet a Városházán. A fúvós hangszerekkel kísért utazás során felemelő élménnyel gazdagodhattak a résztvevők.

„Szeretve építeni házat, ez a fő” – Meseország címmel a VI. Zirci Mézeskalácsfalu nyílt meg a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Az öröm, a boldogság gyertyája is meggyúlt városunk adventi koszorúján. Betlehemes játék, családi előadás, szeretetasztal várta a Zirciek Adventjére érkezőket, mézeskalácsos alkotásokból kiállítás nyílt a Reguly Antal Múzeumban. Ünnepi gondolatokat Pápicsné Jakab Johanna Júlia evangélikus lelkész mondott.

December 5-én, a Mikulásvárás előestéjén zsúfolásig megtelt gyermekekkel és szüleikkel a Zirc Városi Önkormányzat nagyterme. Izgalomtól dobogó kis talpak és a várakozástól áthatott, örömteli kacajok töltöttek meg minden zegzugot.

Vecsey Katalin református lelkész gondolataival gyúlt meg a második gyertya városunk adventi koszorúján. Gyermekfoglalkozások, régi karácsonyi történetek, gitárral kísért kórusénekek és egy fiatalember által előadott vers tették teljessé az ünnepet.

Száz családnak szerzett örömet a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete karácsony előtti jótékonysági akciója során. A csomagokat Mikulás napján osztották ki.

Első alkalommal szervezett Karácsonyi Mókás Pulcsis Jótékonysági Futást a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász városunkban.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője mutatja az aktuális kabátkínálatot az intézmény téli ruha börzéjén.

Az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagjai az idei évben is képviselték hazánkat a Gran Fondo világbajnokságon, melyet ezúttal Olaszországban rendeztek meg. Erről és a további terveikről is beszélt az újabb mozgalmas esztendőt maga mögött tudó és a hazai amatőr kerékpáros élmezőnyhöz tartozó egyesület vezetősége évértékelő riportunkban.

Tizenhét millió forint értékű Henkel-adományt fogadott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a napokban. A tisztító és tisztálkodási szerekkel foglalkozó cég a „Segítő Kezek Zirc” Alapítványon keresztül támogat ezáltal intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket.

Az ünnephez kötődő hagyományos bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Az online csalások visszaszorítására létrejött együttműködésről is hírt adnak.

A rendőrség tájékoztatása Zirc és a környező települések körzeti megbízottjainak elérhetőségeiről, fogadóóráiról.

Népzenével, Liszt-díjas művésztől felhangzó énekszóval ünnepelte advent első hétvégéjét Zirc városa. A várakozás koszorúján fellobbant az első gyertya lángja, ünnepi gondolatokat Petrikné Sáfrány Judit mondott a Baptista Gyülekezet képviseletében.