A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Védje magát az online csalók ellen! - rendőrségi felhívás

Közel egy éve, hogy megnyitotta kapuit a Zirci Tanuszoda egy nagyszabású állami beruházás eredményeként. Az eddigi működési tapasztalatokról, a létesítmény kihasználtságáról, a használat feltételeiről kérdeztük a tanuszodát üzemeltető Nemzeti Sportügynökség Zrt-t. Kérdéseinkre az illetékes szakember válaszolt.

Ülésezett a Városházán a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. Elfogadásra került a 2024. évi költségvetés és az intézményi térítési díjak felülvizsgálatára is sor került. Az óvodatársulás az óvodai, bölcsődei beiratkozás időpontjait és a nyári nyitvatartási rendet is meghatározta.

A 2024. február 15-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 2. számának elektronikus kiadása.

Kicsit megkésve, de annál nagyobb sikerrel ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola: a zirci születésű, a hazai irodalmi életben ismert és elismert költőnő, Vesztergom Andrea találkozott a diákokkal és egykori pedagógusaival.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma "A megelevenedő múlt - őseink arca" címmel antropológiai bemutatót kínál csoportok részére.

A Karitáció Alapítvány rajzpályázatot hirdet "Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!" címmel. Az alkotások témája ezzel összhangban a vidámság, segítségnyújtás, az egészséges életmód. A legjobbnak ítélt rajzok készítői értékes nyereményben részesülnek.

Újabb online csalási módszerekre figyelmeztet a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési kiadványában.

Megrendülten fogadta önkormányzatunk a hírt, hogy Cuhavölgyi Klára ny. könyvtáros, Zirc város Pro Urbe Emlékéremmel kitüntetett polgára február 9-én, 74. életévében örökre megpihent.

Valamikor régen, a „bányász időkben” már létezett ökölvívó szakosztály Zircen, de ahhoz, hogy a boksz újra meghonosodjon itt a Bakonyban, egy balatoni kapcsolatra volt szükség. A Zirci Bokszsuli már lassan három éve működik, és ezáltal nemcsak új mozgásformával gyarapodott városunk, hanem egy közösséget is kiépített a nagy múltú küzdősport köré a Felsőörsi Bokszsuli Sportegyesület.

Tizenegyedik alkalommal került megszervezésre a Zirci Farsangoló Bál, amely teltházasan tért vissza négy év kényszerű távollét után a városi programok sorába.

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal hivatásos gondnoki képzést tart február 26. és február 29. között. Jelentkezni február 20-ig lehet.

Hármas könyvtári ünnepre került sor Zircen: 2023-ban múlt hetven éve, hogy az Országos Széchényi Könyvtár gondozásába vette a ciszterciek gyűjteményét, a hagyatékát most a zirci könyvtárra átörökítő, Széchenyi-díjas irodalomtörténész, Borsa Gedeon születésének pedig 100. évfordulója volt tavaly. Az eredeti állapotában helyreállított kisgalériát is átadták a rendeltetésének.

A 2024. január 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.

Pék László festményeiből nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési termében „Képek a Bakonyból” címmel Zirc várossá nyilvánításának negyvenéves évfordulója alkalmából.