Hírek

Zirc Városi Önkormányzat beruházásában, Akli városrészben is kiépítésre került a szennyvízelvezetés és –kezelés rendszere, ezzel teljessé vált Zirc csatornázottsága mintegy 170 millió forintos beruházás keretében.

Légfegyveres lövészversenynek adott otthont városunk a hétvégén. A résztvevők két kategóriában és négy korcsoportban álltak céltábla elé.

A Víz Világnapja alkalmából békabölcső-készítésre hívta a környéken élő családokat az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma.

Nagy népszerűségnek örvend a zirci pumpapálya, mely ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadásra került. Az új létesítmény egy sokszereplős, példaértékű közösségi összefogás eredménye.

– Bennünk, magyarokban megvan az a képesség, hogy nagy törésekkor egységet mutassunk – hangsúlyozta Nagy Tamás Imre önkormányzati képviselő beszédében Zirc város 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségén, ugyanakkor feltette a kérdést: Miért kell ehhez mindig valami nagy törésnek történnie?

A 2022. március 11-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

A Beporzók Napja alkalmából kézműves-foglalkozást tartott az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma, melyre meghívták a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola negyedik osztályos napközis csoportját.

A Balaton-Bakony Kocka Klub Tópart című kiállítása jelenlegi formájában a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében látható először. Sok-sok állatot, mozi- és mesehősöket is felfedezhetünk a terepasztalon, ha alaposabban körülnézünk.

Portrésorozatunk vendége Vachtler Erik önkormányzati főépítész

Ki mondaná meg, hogy a fiatalember már csaknem húsz éve áll a köz szolgálatában az önkormányzati hivatal munkatársaként? Bár ezer szállal kötődik Zirchez, a jásdi gyökereitől nem szakadt el, a festői környezetben található bakonyi kisfaluban él a családjával, ahol sok éven keresztül aktív közéleti szerepet, önkéntes munkát is vállalt.

A Bakonykarszt Zrt. felkérésére tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Zirci Ipari Park infrastrukturális fejlesztése kapcsán történő ivóvízhálózat-bővítési munkálatok miatt március 10-én és március 11-én 8.00 és 16.00 óra között nyomáscsökkenés, illetve esetleges vízhiány várható Zircen a Szabadság utca teljes hosszában. Ezúton is köszönik az érintettek türelmét és megértését.

Zirc Városi Önkormányzat a városban működő szociális intézményekkel, karitatív tevékenységet is végző szervezetekkel együttműködve adománygyűjtést szervez kárpátaljai testvértelepülése, Dercen, valamint a Derceni Kistérséghez tartozó, másik legnagyobb magyarajkú lakossággal rendelkező falu, Fornos megsegítésére.

A zirci Csaba Lilla volt a vendége a minap a Duna TV Ridikül című műsorának. A téma a demencia betegsége volt, melyhez kapcsolódóan – egyik rokona érintettsége okán – verseskötete is megjelent Lillának, a műsorban erről is szó esett. Szerepléséhez ezúton is gratulálunk, az alábbi linken elérhető adást pedig ajánljuk mindenkinek a figyelmébe!

Február elején indította be vízilabda-edzéseit az ajkai székhelyű Cápa Vízipóló Klub Úszó-Vízilabda SE a zirci Tanuszodában. A propagandamunka eredményes volt, hiszen nagy létszámmal látogatják a foglalkozásokat a gyerekek, két csoportot is indítottak.

Több évtizedes kitartó, áldozatos, lelkiismeretes tevékenységének elismeréseként emléklappal búcsúztatta el a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat leköszönő elnökét.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete februári rendes ülésén határozat formájában is felajánlotta humanitárius segítségét a kárpátaljai testvértelepülés, Dercen számára az orosz-ukrán háborús helyzet kapcsán. A 2022. évi költségvetés, a termelői piac és Kardosrét városrész földgáz-kiépítésének kérdése is napirendre került.