A bakony fővárosa

Hírek

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

A Veszprémi Rendőr-főkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele.

Határon túli tánccsoportok érkeztek városunkba a testvértelepülésekből, az erdélyi Barótról és a kárpátaljai Dercenből. Vendéglátásukat az Erdélyi Baráti Kör Egyesület szervezte meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert támogatásból.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet értesíti a betegeit, a hozzátartozókat és a város lakosságát, hogy a Krónikus Belgyógyászati Osztály új épületszárnya elkészült, ezzel egyidejűleg a közlekedési rend is megváltozott.

A 2019. július 26-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

Nagy sikerű rendezvénnyel ünnepelte Reguly Antal születésének 200. évfordulóját Zirc városa a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház főszervezésében. Sokszínű programkínálat várta az érdeklődőket a Reguly Fesztivál négy napja során, mely a néprajztudós-nyelvész születésnapján, július 11-én nyílt meg.

Az előző szám vendége, Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője volt, aki most arra kéri Koós Katát, a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ vezetőjét, hogy mutassa be a viszonylag újnak számító intézményt.

Július 1-től bővült a kormányablakokban, így Zircen is az azonnal elintézhető ügyek száma. Lehetővé vált az Európai Egészségbiztosítási kártya kibocsátása és a TAJ-t igazoló hatósági igazolvány másodlatának kiadása. Az új lakás építésére, vásárlására vagy használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) több család számára elérhető immár.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Barátság Parkban a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület által megálmodott és támogatók közreműködésével létrehozott Reguly-liget, valamint az Erdély Baráti Kör Egyesület révén kialakított Reguly Antal Emlékút.

A 2019. július 12-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 13. számának elektronikus kiadása.