A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Június végén a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban is újraindult az élet

A Segítő Kezek Háza boltja már május közepén újranyílt, a veszélyhelyzet megszüntetését követően pedig további szolgáltatások is újraindultak a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban. Az ellátottakat a járványhelyzetben sem hagyták magukra, az óvintézkedések betartására pedig továbbra is figyelnek.

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nyári tábora általános iskolásoknak.

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nyári tábora általános iskolásoknak.

Június 27-én lezárult az e-hulladékok gyűjtése az Idősek Klubja udvarán. Az intézményvezető kéri a lakosságot, hogy ne vigyenek több hulladékot.

Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja a város lakosságát, hogy a közeljövőben megkezdődnek egyes belterületi járdaszakaszok felújítási munkálatai.

Természetismereti kalandokban, önfeledt, hangos gyereknevetésben gazdag tábort tartott az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma Zircen június 16. és 19. között.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között a várost érintő fejlesztésekről születtek döntések, és az önkormányzat költségvetési helyzete is napirendre került a járványhelyzettel összefüggésben.

Napra pontosan ötven évvel ezelőtt, 1970. június 23-án hunyt el Fekete István, akit minden idők egyik legolvasottabb magyar írójaként tartanak számon.

A Békefi Antal Városi Könyvtár nyári olvasópályázata 14 év alatti gyermekek számára.

A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2020 tavaszán a kerékpáros közlekedés gyakorlati előnyeiről szóló kommunikációs kampányt indított “Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondattal.