Hírek

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére.

Legalább annyi mindenben különböznek egymástól, mint amennyiben hasonlítanak. Egy valami azonban egészen biztos, hogy közös: sokoldalú tevékenységet végeznek, aktív részesei városunk kulturális és művészeti életének. Palánkai Tünde és Palánkai Hanna Dóra az első testvérpár, akit bemutatunk Kölyökidő rovatunkban.

Május 2-án volt háromszáz éve, hogy aláírták azt a szerződést, amely megalapozta a török kor utáni Zirc létrejöttét, ekkor teremtettek új életet azon a helyen, ahol élünk. A jeles évfordulónak állít emléket a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében nyílt kiállítás.

Átadásra került a Bakony Elektronika Kft. új üzemcsarnoka, és a cég támogatásáról szóló okirat: Magyarország Kormánya 74 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a zirci vállalat piac- és kapacitásbővítő fejlesztését.

Riport a zirci testépítő párral, Schindler Balázzsal és Biró Aidával


A látvány, amit a testépítés nyújt, talán egy kicsit megosztja az embereket, de elvitathatatlan, hogy ez is egyfajta kultúra, melynek nagy hagyományai vannak. Zircen ketten is képviselik ezt a sportágat, ráadásul párt alkotva és sikeresen.

Nemcsak a kézműves alkotásokat csodálhattuk meg a SZÍN-VONAL Alapfokú Művészeti Iskola márciusban nyíló kiállításán, hanem egy rajzfilmklubba is belecsöppentünk. A mozi után Kölyökidő rovatunkban meglátogattuk a műhelyt, ahol az első animációs képkockák elkészültek, és azt is megtudtuk, hogyan lesz egy rajzból film.

Sikeresen szerepelt a PSzC Reguly Antal Szakképző Iskolája az Atlétika Diákolimpia Megyei Döntőjén, melynek Veszprém adott otthont.

Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseképpen „Zirc Város Mentőse” díjjal tüntette ki Vörösmarty Nikolett mentőtisztet, „Zirc Város Rendőre” díjjal Simányi Péter rendőr törzszászlóst, nyomozót az önkormányzat a 2017. évre vonatkozóan.

Sürgősségi feladatot ellátó személyeket tüntetett ki és szakmai beszámolók hosszú sorát tárgyalta a képviselő-testület áprilisi ülésén. Pályázatok benyújtásáról is döntöttek.

„Azt hisszük, velünk nem történhet meg” mottóval szervezett rendkívül izgalmas, filmvetítéssel egybekötött rendőrségi előadást a Művelődési Ház április 20-án.