A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Alighanem nem túlzunk azzal, ha azt mondjuk, az akusztikus élmény mellett többeknek kedve lett volna táncra perdülni péntek este a Városházán. A „swing hercegeként” is ismert, Fonogram-díjas Gájer Bálint volt a vendége Zirc városának a Békefi Klubkoncertek programsorozat keretében.

„Zirc Anno 20+2” címmel került meghirdetésre Müller Anikó helytörténeti játéka a szerzőségében megjelent naptárakhoz kapcsolódóan. Az érdeklődőknek mintegy két hét állt rendelkezésükre, hogy a korántsem egyszerű kérdésekre választ adjanak. Hármójuknak sikerült.

A 2024. március 14-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 4. számának elektronikus kiadása.

- A jelenkorban zajló szabadságharc a nemzeti megmaradásért zajlik. Magyar és magyar közötti széthúzás soha nem fog eredményre vezetni. Ha meg akarjuk őrizni a szabadságunkat, nekünk is közös alapot kell találnunk ehhez, mint ahogy azt a ’48-as nemzedék is tette.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Beporzók Napja alkalmából fontos üzeneteket juttatott el a diáksághoz, akik ezáltal tudatosabban viszonyulhatnak majd a beporzó rovarokhoz.

Nemrégiben tért haza Győrből, a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságáról a zirci Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője. Már önmagában is nagy fegyvertény, hogy újra részt vehetett egy világeseményen, ahol remekül helytállt, mindössze négy tizeddel maradt le az éremmeccsről.

Klebniczki György zeneszerző volt a vendége a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolának. Hallhattunk előadást, zeneműveket, és azok a hegedűs növendékek, akiknek a repertoárjában Klebniczki-darab szerepel, eljátszották azt a szerző zongorakíséretében.

A 2024. február 29-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei harmadik számának elektronikus kiadása.

Rendhagyó véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete, hiszen egyrészt városunk egyik állomása volt a Civil Véradó Hétnek, másrészt a zirci középiskolákat is megszólították.

A magyar zenei élet két kiválósága, az Artisjus-díjas magyar énekesnő, Falusi Mariann és a hazánk egyik első számú latin jazz zongoristájaként számon tartott Révész Richárd volt a vendége Zircnek a Békefi Klubkoncertek sorozat keretében.

Kedves Játékoskedvűek, Érdeklődők! Ez idáig 20 + 2 /Zirc a régi képeslapokon és a Zirci Takarékpénztár története/ Zirc anno… naptár jelent meg. Ez alkalomból összeállítottam egy kérdéssort. A kérdések Zircre vonatkoznak, a válaszokhoz segítséget adhatnak a Zirc anno… naptárak oldalai, a városról megjelent könyvek, ismertetők és az internetes keresés.

Négy ország több mint száz bokszolója mérte össze tudását a hétvégén második alkalommal megrendezett Bakonyi Betyár Nemzetközi Ökölvívó Kupán, melynek ezúttal is a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott otthont. Olimpiai bajnok és világbajnok ökölvívókkal is találkozhattunk ezen a felejthetetlen szombati napon.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 3,3 milliárd forintot meghaladó összegben elfogadásra került a város 2024. évi költségvetése. A hulladékudvar tervezett nyitásával kapcsolatban írásbeli tájékoztatót kér a képviselő-testület. A zirci piac elmúlt éve is terítéken volt.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen. Dr. Soós Viktor Attila történész, a Nemzeti Emlékezet Bizottság tagja a kommunizmus magyarországi egyházüldözéséről tartott előadást, kitekintve a ciszterci rendet ért megpróbáltatásokra. A Látogatóközpontban kiállítás is nyílt.

Védje magát az online csalók ellen! - rendőrségi felhívás