Hírek

Városunkat is érinti a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által szervezett jubileumi emlékfutás. A futócsapat április 12-én 12.00 óra körül érkezik Zircre.

A közelmúltban kerek számot ért el a kiadott vonaljegyek száma a zirci helyi járaton. Májusban lesz öt éve, hogy Zirc Városi Önkormányzat átvette működtetésre a személyszállítási közszolgáltatást gazdasági társasága, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. üzemeltetésében.

A Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület szervezésében irodalmi estre került sor Zircen, melynek vendége a bakonycsernyei Simek Valéria költő, író volt.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ emlékezése a tragikus körülmények között elhunyt munkatársukra.

Közel 150 millió forintos támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat a városi könyvtár épületének energetikai korszerűsítésére a TOP Plusz program keretében – közös sajtótájékoztatón jelentette be mindezt Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Az április 3-án lezajlott országgyűlési választásokon magabiztos győzelmet aratott dr. Kovács Zoltán, a FIDESZ-KDNP jelöltje a 4. számú választókerületben, ahová Zirc is tartozik. Városunkban magas volt a részvételi arány.

Több mint egy tonna természetbeni és 1,2 millió forint pénzadomány gyűlt össze kárpátaljai testvértelepülésünk, Dercen megsegítésére a háborús helyzet kapcsán. A humanitárius segítség egy öttagú zirci delegáció önkéntes közreműködésével célba érkezett.

Eddig a várakozáson felül teljesít a Football Club Zirc Sportegyesület a megyei első osztályú bajnokságban. Március végén a felnőtt és az ifjúsági csapat is dobogós helyen áll, a korosztályos csapatok pedig csakugyan az elsők között várják a tavaszi folytatást.

A kimutatások szerint egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet. Nagyban hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez, ha a háztartásokban keletkező sütőolajat a Zircen kialakított gyűjtőpontokra visszük.

A Zirci Járás Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa márciusi ülésén elfogadta a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátására irányuló közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és dokumentációját.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai takarítják az iskola közvetlen környezetét március 26-án, szombaton, a délelőtti órákban.

A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok.

A 2022. március 25-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

Szűcs István Miklós Fonay-díjas, kiváló művész és pedagógus festményei is szerepelnek a veszprémi Dubniczay-palotában, a március 1-jén megnyílt Tavaszi Tárlat képző- és iparművészeti seregszemléjén az Európa Kulturális Fővárosa program szellemiségéhez illeszkedve. Alkotásai április 16-ig – éppen a 75. születésnapjáig – tekinthetők meg.

Mintegy nyolc millió forint értékű adomány érkezett városunkba Németországból, a traunsteini és a surbergi önkéntes tűzoltók szervezésében. A csomagokat a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat fogadta és osztja majd szét a lakosság részére.