Hírek

„Mesék bűvöletében” címmel nyílt kiállítás Téglás Miklós mesekönyv-gyűjteményéből a Békefi Antal Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében.

Egervölgyi Dezső kiadványa azoknak állít emléket, akik a vadászat rejtelmeit és szépségét a magyar nyelven keresztül eljuttatták az olvasóhoz.

Majdnem napra pontosan egy éve ülésezett utoljára a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa. A szeptember 29-ei rendkívüli ülésen a társulási megállapodás és a védőnői szolgálat körzeteinek módosításáról is döntés született.

A hatvanöt év feletti polgárokat köszöntötték Zircen az Idősek Világnapja alkalmából.

Az étkezés fontosságára irányítja rá a figyelmet a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Egészségnapja, melyet minden évben eltérő tematika mentén szerveznek meg.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen elfogadásra került egy nyilatkozat a 82-es főút Zircet elkerülő útjának továbbtervezésre javasolt nyomvonalairól. A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház intézményvezetői feladatainak ellátásával kapcsolatos döntés is született.

Kerékpáros felvonulással egybekötve került sor a Zirc-Kardosrét hivatásforgalmi kerékpárút átadására az Európai Mobilitási Hét Autómentes Napján. A beruházás Zirc Városi Önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően valósult meg.

Kiemelkedően szerepelt Vintze Regina zirci sportlövő, a Komárom VSE versenyzője az Országos Bajnokságon. Egyéniben és csapatban is aranyérmet ünnepelhetett.

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által koordinált, annak támogatásával megvalósuló, a környezetbarát és közösségi közlekedést népszerűsítő programsorozathoz, az Európai Mobilitási Héthez. Szeptember 16. és 22. között különböző programokkal vártuk az érdeklődőket.

Rendes ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között városunk közúthálózat forgalmi rendjének szabályozásával, a lakosság részéről beérkezett javaslatok figyelembevételével is foglalkoztak a döntéshozók. Elfogadást nyert egy cselekvési terv is.

„Az eszméket lehet hirdetni szóval és írással, de reformátorrá csak cselekedéssel válhat az ember" - születésének 230. évfordulóján gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek Zircen.

Városunk is egyik helyszíne volt az Őszi Hacacáré programsorozatnak. Az Alkotmány utcai rendezvényterületen két könnyűzenei koncertre került sor szombat este.

A Zirc története könyvsorozat első két kötetének bemutatójára is sor került

„Dubniczay Napok Zircen” címmel kulturális programokkal várta az érdeklődőket a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház. Az eseménnyel a szeptember 18-19-ei Kulturális Örökség Napjaihoz is kapcsolódott az intézmény.

Zirc Városi Önkormányzat megbízásából 2021. szeptember 20-i héten megkezdődik a Kossuth Lajos utca keleti oldalán lévő járda felújítása a Déli határút - Damjanich utca közötti szakaszon. A kivitelezés az utca déli, Veszprém felőli oldalán kezdődik, majd folyamatosan halad a városközpont felé.

Ünnepélyes keretek között, szép számú közönséggel átadásra került a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház felújított múzeumi épületegyüttese és a benne kialakított „Regulyversum – mindent Regulyról” című állandó kiállítás.