A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi ülésén megszületett a döntés a helyi civil szervezetek, közösségek, egyesületek támogatására kiírt pályázattal kapcsolatban. Számot adtak munkájukról a sürgősségi feladatot ellátó szervezetek és kitüntetések átadására is sor került.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Rendőre” díjat adományozta Gárdos László rendőr főtörzsőrmester részére.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? – A Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőt általános iskolások számára az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma.

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló zirci képviselőjelöltjei. A kormányzópárt helyi polgármesterjelöltje a városvezetőként negyedik ciklusában regnáló Ottó Péter.

A Népviselet napja egy 2015 óta létező magánkezdeményezés, Hrágyel Dóra fejéből pattant ki, kezdetben „Egy nap népviseletben” elnevezéssel.

A 2024. április 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

Szemétszedő túrát szervezett Zirc Városi Önkormányzat az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett Tavaszi nagytakarítás akcióhoz csatlakozva.

Kortárs költőként érettségi tétel lett belőle az alma materben. Verseit megzenésítették. A londoni könyvcentrumban is helyet érdemelt egyik könyve és egy népszerű televíziós műsorban is szerepelt már. Csaba Lilla volt a főszereplője a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület költészet napi műsorának.

„Legyél krónikás!” címmel pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Levéltár. „Elmesélem 1000 szóban” kategóriában középiskolás diákok, „E-emlék” kategóriában pedig felnőttek jelentkezhetnek.

Az idei évben városunk lesz az egyik állomása a Magyar Kerékpáros Szövetség Liga Kupa országúti versenysorozatának. A nagyszabású sportesemény beharangozója mellett Orosz Péterrel, a szervező zirci Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület elnökével az elmúlt évre is visszatekintettünk.

A 2024. március 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

A napokban nyílt meg a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében a művészek és amatőr alkotók hagyományőrző kiállítása az „Összefogás az Emberekért” Egyesület szervezésében. Érdemes ellátogatni a helyszínre, mert az alkotás sok-sok öröme által egy mesés világ tárul elénk.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon idén nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett az ország katolikus templomaiban „Tartós szeretet” mottóval.

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szervezett, az Aktív Magyarország által támogatott „Millió lépés az iskoládért” mozgásnépszerűsítő programhoz, melynek tavaszi fordulója március 25-től június 9-ig tart.

A dizájner drogok által keltett hatásokra hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális Bűnmegelőzési kiadványában. Megtudhatjuk, melyek azok a jelek, amelyekre felfigyelve a szülők, pedagógusok gyanakodhatnak arra, hogy a fiatal viselkedése valamilyen illegális szer használata miatt változott meg.