Hírek

Egyfajta fényképes divatbemutató színtere lett pár napra a Rákóczi tér, 56 ország 240 nemzetének mintegy 1700 népviseletét lehetett megtekinteni egy kis tenyérnyi helyen a háromnapos Reguly Fesztivál program keretében, mellyel a névadója előtt tisztelgett a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság, Közszolgáltatási Központja járási szintű menetrendi egyeztetést kezdeményezett a 2021. december 12-étől életbe lépő 2021/2022. évi vasúti és autóbusz menetrendeket érintően.

A Katolikus Karitász megalakulásának kilencvenedik, újjáalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából szervezett négy napos gyalogos zarándoklatot, mely Zirc városát is érintette. Fogadásukban a helyi karitász csoport működött közre.

A „Zirci Erzsébet Kórházért” emlékéremmel és emléklappal tüntette ki a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetősége dr. Krisztinkovics Mária nyugalmazott belgyógyász főorvosnőt és posztumusz jelleggel férjét, dr. Ehrenberger József sebész-főorvost.

– A zirci kórház kitűnően helytállt az egész Covid-időszakban, ami ránk szabott feladat volt, azt minden szempontból sikerült teljesítenünk. Ezért köszönet illeti az intézmény összes dolgozóját.

Kimagasló szakmai teljesítményének elismeréseként a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetést adományozta Zirc Városi Önkormányzat dr. Kovács László, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főorvosa részére.

Ware Borbála gyakorló biogazda, a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke tartott előadást a biogazdálkodás és biokertészkedés fortélyairól az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának közművelődési termében.

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Retro Véradást. A véradók a rekkenő hőségben sem hagyták cserben ismeretlen embertársaikat, csaknem száz ember életét mentették meg öt óra leforgása alatt.

Ötödik alkalommal kerül sor a héten a Football Club Zirc Sportegyesület nyári focitáborára Mátyás Richárd szervezésében. Az idei évben a legmagasabb a jelentkezők száma, és a szokásoknak megfelelően változatos programok várnak a fiatalokra a napi két edzés mellett.

A 2021. június 25-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Színvonalas programokkal várták a zirci intézmények az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvényt egy év kihagyást követően lehetett ismét megtartani.

A Múzeumok Éjszakáján ünnepélyes keretek között került sor az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma által alsó és felső tagozatos diákok számára kiírt „Szuperhősök a természet szolgálatában” című rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadójára. A SarokGalériában időszaki kiállítás is nyílt az alkotásokból.


A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.

Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja Zirc város lakosságát, hogy 2021. június 28-ától a STRABAG Általános Építő Kft. aszfaltozási munkát végez Zircen.

Elbírálásra kerültek a civil pályázatok a képviselő-testület június 17-én tartott rendkívüli ülésén. Kardosrét városrész földgázkiépítésének lehetősége is napirendre került, ezzel kapcsolatban lakossági igényfelmérést fog végezni az önkormányzat.