Hírek

Önkéntes szervezőmunkának és a támogatóknak köszönhetően Zirc városa harmadik alkalommal csatlakozott egy országos kezdeményezéshez. Eddig kétszer reggelivel, ezúttal pedig uzsonnával várták az óvoda autóktól lezárt parkolójában a bringásokat.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak különleges élményben volt részük és hasznos ismeretekkel is gazdagodtak az Utazó Planetárium című program során.

A 2022. május 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

A 2021. év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltósága elismerő címet érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, ezt ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok érdemelte ki kiemelkedő szakmai munkájáért.

Két évvel ezelőtt alakult meg az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület, de amennyire fiatalok, annyira aktívak: a kiemelkedő eredményeik mellett helyi sporteseményeken működnek közre, külföldi utakat szerveznek, és hathatós közreműködésüknek köszönhető, hogy az elmúlt évben egy új sportlétesítménnyel gazdagodott városunk.

Május 7-én, szombaton megnyílt a Zirci Termelői Piac a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház mögötti területen. A létesítményt Zirc Városi Önkormányzat a „Zöld város a Magas-Bakonyban” projekt keretében, nyertes pályázat útján hozta létre.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán. A díjazottakat bemutató írásunk következik.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézménye egy sokrétű előadást tartott a Nyitott ajtók programsorozat alkalmából a Zirci Védőnői Szakszolgálat előadótermében. Az egyik legfontosabb dologról, a legkisebbekről szólt a 2022. április 27-i délután.

Erdélyben kirándultak a "Határtalanul" program keretében a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A hatnapos út során szászföldi és udvarhelyszéki nevezetességekkel ismerkedtek meg. Horváth Csaba pedagógus, szervező élménybeszámolója.

A betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a „2021. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta az önkormányzat Pál Andor részére.

A helyi gazdaság fejlesztésére és újabb utcák felújítására irányuló pályázat benyújtásáról döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülésén. Egy nyilatkozat is elfogadásra került a Zirc és Olaszfalu között tervezett kerékpárút kapcsán.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi rendes ülésén elbírálásra kerültek a helyi civil szervezetek, közösségek és egyesületek támogatására irányuló pályázatok. Beszámolók hosszú sorát tárgyalták, szakmai kitüntetés is átadásra került.

Városunk adott otthont a hétvégén a sportlövő diákolimpia megyei döntőjének a Lövész Klub Zirc Egyesület rendezésében.

A sürgősségi ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként a „2021. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta az önkormányzat Szelthoffer Zoltán részére.