A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirc Város Sportjáért díjátadóra a Városházán. Az önkormányzat a tavalyi évre vonatkozóan három egyéni és két csapat díjat adott át.

„Vendégségben Júliánál” címet kapta a Bér Júlia festő- és grafikusművész, városunk díszpolgárának alkotásait bemutató kiállítás, mely a művésznő születésének napján, május 8-án nyílt meg és a Zirc várossá válásának 40. évfordulóját ünneplő programsorozat részét képezi.

Kiemelkedő teljesítménye elismeréseként az önkormányzat a 2023. év „Zirc Város Felnőtt Férfi Sportolója” díjjal tüntette ki Tajthy Ferenc kerékpárversenyzőt, az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagját.

Kiemelkedő teljesítménye elismeréseként az önkormányzat a 2023. év „Zirc Város Felnőtt Női Sportolója” díjjal tüntette ki Vintze Regina zirci sportlövőt, a Komárom VSE versenyzőjét.

Kiemelkedő teljesítménye elismeréseként az önkormányzat a 2023. év „Zirc Város Utánpótlás Sportolója” díjjal tüntette ki Répás Zsófiát, a Zirc Kézilabda Sportegyesület kézilabdázóját.

Kiemelkedő teljesítményük elismeréseként az önkormányzat a 2023. év Zirc Város Csapata díjjal tüntette ki a Zirc Kézilabda Sportegyesület U13-U14-es fiú kézilabdacsapatát.

Kiemelkedő teljesítményük elismeréseként az önkormányzat a 2023. év Zirc Város Csapata díjjal tüntette ki a Zirc Kézilabda Sportegyesület U15-ös fiú kézilabdacsapatát.

Mint arról már a korábbi felhívásunkból értesülhettek, május 12-én, azaz most vasárnap nagyszabású kerékpárverseny házigazdája lesz Zirc. Megnövekedett forgalomra és terelésre kell számítani városunk belterületén.

Ülést tartott a Városházán a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa.

Az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás beruházásában, az Észak-Balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. üzemeltetésében megnyitott az új zirci hulladékudvar. Tájékoztató a nyitvatartásról, a létesítmény igénybevételének feltételeiről és az átadható hulladékok típusáról.

Büszkén viselik a Derceni Gyöngyösbokréta Népi Együttes tagjai a Zirc város turisztikai logójával ellátott pólókat, melyeket még a ZIRCikON fesztivál alkalmával kaptak ajándékba.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a néhai Surjányi József, Zirc Város Díszpolgárának vadásztrófea-gyűjteményét bemutató állandó kiállítás a várpalotai Zöld Tanoda Erdei Iskolában. Az eseményen Zirc város delegációja is képviseltette magát.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta Szelthoffer Ferenc tűzoltóparancsnok részére.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta Szemes János mentő-gépkocsivezető részére.

A tavalyi évben volt húszéves a Zirci Országzászló Alapítvány. A jubileumot széleskörű érdeklődés mentén, egy általuk felújított keresztekről szóló kiadvány bemutatásával egybekötve ünnepelték.