Hírek

Harmadik alkalommal rendezte meg családi napját a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde. Az intézményi kollektíva ezúttal is sok élményben részesítette a gyerekeket.

Két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Napirendre került a költségvetés teljesítése és turisztikai pályázatokkal kapcsolatos döntések is születtek.

– A magyar történelem útja az emlékezet szülte emlékkövekkel van szegélyezve. Van, aki kapott emléket, mások pedig csak úgy jelennek meg, mint a „hősök”, név nélkül.

Egervölgyi Dezső, a szervező Zirci Országzászló Alapítvány kulturális felelőse mondta ezeket a gondolatokat Hősök-napi ünnepi beszédében, az I. András téren található emlékműnél, majd gróf Zrínyi Miklós példáján keresztül közelített a hős fogalma felé.

Szent László király és II. Rákóczi Ferenc nyomába eredt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola hetedik évfolyama a Határtalanul program keretében megszervezett felvidéki kirándulása során. Szövegesen és egy prezentációval is számot adtak az élményekről, megszerzett ismeretekről.

A 2022. május 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán a Zirc Kerékpár Sportegyesület szervezésében.

Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. Napirendre került az elmúlt évi költségvetés teljesítése, beszámolókat tárgyaltak és gépjármű beszerzésére irányuló pályázatról is döntöttek.

Flashmobbal lepte meg az „utca népét” a Zirci Tücsökzenekar egy péntek délután. Céljuk az volt, hogy közelebb vigyék a zenét az emberekhez, kimozdulva egy kicsit a zeneiskola falai közül. Városunkban hangszeres flashmobra még nem volt példa.

Szépen helytálltak a Lövész Klub Zirc Egyesület fiataljai a sportlövő diákolimpia országos döntőjében, melynek Gyöngyös volt a házigazdája. Az általános iskolás lányok csapatban, Vintze Regina, a III. Béla Gimnázium diákja egyéniben bronzérmet szerzett.

Civil kérelmek támogatásáról, új városi logó kiválasztásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete májusi rendes ülésén. Kardosrét városrészben a földgázellátás kiépítése a beérkező csekély támogatói nyilatkozat miatt meghiúsul.

Folyamatosan épül és szépül a Szarvas-tó környezete a Zirci Sporthorgász Egyesületnek köszönhetően. Szabadtéri sportról van szó, de a járványhelyzet sajnos erre is hatással volt. A nehézségeken azonban túljutottak, sőt fejlesztéseket is megvalósítottak.

A Zöld Óvoda cím büszke birtokosaként Zöld Hetet rendezett a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde, amely a környezettudatos gondolkodásra való nevelés mellett rávilágított arra is, miért érdemes az intézmény a korábban elnyert elismerésre.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirci Országzászló Alapítvány második emlékkönyvének bemutatójára a Városházán.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy

ORÉMUSZ JÓZSEF ANTAL

Zirc Város Díszpolgára

2022. május 21-én, életének 84. évében örökre megpihent.

Négy országból, Portugáliából, Törökországból, Lettországból és Romániából érkeztek iskolai delegációk városunkba az Erasmus program keretében. A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola négy napos programot szervezett a projekt témája, a környezetvédelem jegyében. A Városházán fogadásra került sor.