Hírek

Kiemelkedően szerepelt Vintze Regina zirci sportlövő, a Komárom VSE versenyzője az Országos Bajnokságon. Egyéniben és csapatban is aranyérmet ünnepelhetett.

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által koordinált, annak támogatásával megvalósuló, a környezetbarát és közösségi közlekedést népszerűsítő programsorozathoz, az Európai Mobilitási Héthez. Szeptember 16. és 22. között különböző programokkal vártuk az érdeklődőket.

Rendes ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között városunk közúthálózat forgalmi rendjének szabályozásával, a lakosság részéről beérkezett javaslatok figyelembevételével is foglalkoztak a döntéshozók. Elfogadást nyert egy cselekvési terv is.

„Az eszméket lehet hirdetni szóval és írással, de reformátorrá csak cselekedéssel válhat az ember" - születésének 230. évfordulóján gróf Széchenyi Istvánra emlékeztek Zircen.

Városunk is egyik helyszíne volt az Őszi Hacacáré programsorozatnak. Az Alkotmány utcai rendezvényterületen két könnyűzenei koncertre került sor szombat este.

A Zirc története könyvsorozat első két kötetének bemutatójára is sor került

„Dubniczay Napok Zircen” címmel kulturális programokkal várta az érdeklődőket a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház. Az eseménnyel a szeptember 18-19-ei Kulturális Örökség Napjaihoz is kapcsolódott az intézmény.

Zirc Városi Önkormányzat megbízásából 2021. szeptember 20-i héten megkezdődik a Kossuth Lajos utca keleti oldalán lévő járda felújítása a Déli határút - Damjanich utca közötti szakaszon. A kivitelezés az utca déli, Veszprém felőli oldalán kezdődik, majd folyamatosan halad a városközpont felé.

Ünnepélyes keretek között, szép számú közönséggel átadásra került a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház felújított múzeumi épületegyüttese és a benne kialakított „Regulyversum – mindent Regulyról” című állandó kiállítás.

Tóth Péter Lóránt Pro Cultura Hungarica -,Trefort Ágoston -, Radnóti-díjas versmondó/versvándornak immáron másodszor vezetett át Radnóti Miklós nyomában elnevezésű, missziós útja Zirc városán.

A 2021. szeptember 10-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Nógrádi Gábor író újabb könyvét ajánlotta fel ingyenes letöltésre, melynek célja a baleset- és bűnmegelőzés. A világhírű animációs filmrendező és grafikus, Cakó Ferenc által gazdagon illusztrált történetben egy játékos rendőrségi nap vetélkedőjére látogatnak el a Papa és a gyerekek, hogy megnyerjék az oroszlánsimogatást vagy mást.

Idén már második alkalommal vehettek részt zirci diákok kerékpáros vándortáborban. Barcsai Beatrix, Detre Anita valamint túrakísérőként Matuszczak Róbert vezetésével, a 13 diák és két szülő egy hét alatt járhatta be az Alpokalja és a Fertő-táj vidékét.

Szeptember 7-én töltötte be a 90. életévét Kovács Józsefné zirci lakos, akit a jeles alkalomból Ottó Péter polgármester köszöntött.

Az idei évben is meghirdette hagyományos nyári olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár.

A Lövész Klub Zirc Egyesület tagjai augusztus hónap minden szerdáján Fonyódligetre utaztak, hogy sportlövő-foglalkozásokat tartsanak az Erzsébet-tábor sportnapján.