A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Pék László festményeiből nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési termében „Képek a Bakonyból” címmel Zirc várossá nyilvánításának negyvenéves évfordulója alkalmából.

A fagyban egymásra való odafigyelésre, a felelős természetjárásra és egy új, már áldozatot is követelő online csalási módszerre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Az új veszprémi rendőrkapitányt is bemutatják.

Konkrét állásajánlatokkal, konzultációs lehetőséggel, fegyverzettechnikai, bűnügyi-technikai, valamint pódiumbeszélgetésekkel készültek a szervezők.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének januári ülésére tájékoztató készült a fűtési szezon eddigi tapasztalatairól. Az Alkotmány utca 14. szám alatti – volt „MHSZ” – épületet térítésmentesen használhatják a helyhez kötött, az önkormányzattal megállapodó civil szervezetek.

A világhírnévre szert tevő Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész és a magyar régizenei élet jelentős alakja, Andrejszki Judit volt a vendége a Békefi Antal Városi Könyvtárnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Felejthetetlen élményben volt részük azoknak, akik jegyet váltottak a január 19-ei, péntek esti Békefi-klubkoncertre.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház február 6-án 11 és 13 óra között Pályaorientációs Nyílt Napot tart a továbbtanulás előtt álló, 13-23 éves kor közötti fiatalok számára.

Mindhárom zirci iskola eredményesen szerepelt a Millió lépés az iskoládért mozgásnépszerűsítő program őszi fordulójában, így méltán részesültek a Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete által biztosított, sportszerek vásárlására fordítható 300 000 forintos támogatásban. Az elismerő oklevelet Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán vehették át az intézmények képviselői.

Hagyományunkhoz híven összegyűjtöttük az óesztendő néhány emlékezetes pillanatát önkormányzatunk archívumából, ezzel kívánva mindenkinek boldog, sikerekben gazdag új esztendőt. A 2023-as év olyan jelentős eseményekkel vonul be Zirc történelmébe, mint az új tanuszoda átadója vagy az első alkalommal megrendezett, kulturális élmények sokaságát hozó ZIRCikON fesztivál.

-Fontosak az ünnepek, azért, hogy egy kicsit lelassítsunk, emlékezzünk, gondolkozzunk azon, mit hozott településünk számára az elmúlt negyven év – Ottó Péter polgármester hangsúlyozta ezt a Városházán megtartott Újévi Fogadásán, melyen egyben egy kerek évforduló megünneplésére is sor került: 1984. január 1-jén kapott városi rangot Zirc. Az erről szóló oklevél átadására pedig a január 13-án megtartott alakuló ülésen került sor.

Az „Év Zirci Vállalkozója” címet adományozta az önkormányzat a Rekord Üzletház Kft. alapító tulajdonosai, a Punk család részére. A kitüntetés átadására Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

A város közösségi élete terén végzett kiemelkedően hasznos munkájáért „Zirc Város Elismerő Oklevele” kitüntetést vehetett át az önkormányzattól Szakács Ildikó. A kitüntetés átadására Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

A 2023. december 22-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 21. számának elektronikus kiadása.

Szeretettel teljes, Áldott Karácsonyi Ünnepeket és egészségben gazdag, békés Boldog Új Esztendőt kívánunk!

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász piros angyalai egész évben készenlétben állnak a segítségnyújtásra, de a szeretet ünnepének közeledtével még jobban kitárják a szárnyaikat. Támogatóik segítségével szebbé tették a rászorulók karácsonyát, tevékenységük az ifjúságra is áthat.

November végén érkezett meg városunkba a HENKEL Magyarország Kft. újabb nagyértékű adománya a „Segítő Kezek Zirc” Alapítvány részére, mely közel tízmillió forint értékben tartalmazott tisztító- és tisztálkodási szereket. Karácsony előtt sok helyre jutott és tartalékot is tudnak képezni belőle.