Hírek

Városunk adott otthont az önkéntes, létesítményi és önkormányzati tűzoltó egyesületek megyei versenyének a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság és a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület rendezésében. A rendezvényre az Alkotmány utcai sporttelepen került sor.

Országos sikert ért el a zirci Ma, mint Ti gyermekszínjátszó csoport a Pétfürdőn megrendezett Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón. „Küzdelem a babérkoszorúért” című előadásukat Ezüst-minősítéssel díjazta a szakmai zsűri.

Június 11-én a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB munkatársaival, a felkért közreműködőkkel és önkéntesekkel karöltve sok-sok programmal készült a Városi Gyermeknapra, hogy idén is emlékezetessé tegye kicsik és nagyok számára egyaránt ezt a napot.

A MÁV-START Zrt. értesíti a tisztelt utasait, hogy 2022. június 18-tól 2022. augusztus 28-ig a Zirc - Veszprém állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 11. számú, Győr - Veszprém vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zirc és Veszprém állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Eredményesen szerepelt a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázaton.

Szinte az esélytelen nyugalmával indult, s végül a győztesnek járó serleggel térhetett haza a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kézilabdás csapata a nagy hagyományokkal rendelkező veszprémi Báthory-kupáról.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Berkesi József, a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium oktatója.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Slajchó Lujza Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Váradiné Tóth Mária, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Kovácsné Palkovics Márta, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Rendhagyó módon ünnepelte a pedagógus szakma képviselőit az önkormányzat a június első vasárnapján esedékes jeles naphoz kapcsolódóan. A Városháza nagytermében pár percen keresztül alvó vendégsereget láthattunk, akiket nem ébresztett fel a csengő zaja.

Huszadik alkalommal került megrendezésre városunkban az egyházzenei kórustalálkozó a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesület szervezésében. A rendezvénynek hagyományosan a ciszterci bazilika adott otthont.

– Történelmünk egyik legfontosabb tanulsága és a tanulságokon alapuló célkitűzése a megmaradás. Ez legyen a legfőbb irányelv és igazodási pont a gondolkodásunkban, tetteinkben, hiszen minden magyar felelős minden magyarért.

Nem mindennapi eseményre került sor a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium életében. Két diákjuk Olaszországban vett részt és szépen helyt is állt egy nemzetközi szakácsversenyen. A fiatalokat az iskola igazgatója és a felkészítőjük is elkísérte Dél-Tirolba, a konyhai megmérettetés helyszínére.

Szép környezetben, gondosan karbantartott pályák várják a teniszezni vágyókat Zircen. Az egyesület fontosnak tartja a fiatalok bevonását, hogy biztosított legyen a helyi szinten nagy múltú sportág jövője, meg is ragadnak minden lehetőséget ennek érdekében.