A bakony fővárosa

Hírek

Közel 150 millió forintos támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat a városi könyvtár épületének energetikai korszerűsítésére a TOP Plusz program keretében – közös sajtótájékoztatón jelentette be mindezt Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Az április 3-án lezajlott országgyűlési választásokon magabiztos győzelmet aratott dr. Kovács Zoltán, a FIDESZ-KDNP jelöltje a 4. számú választókerületben, ahová Zirc is tartozik. Városunkban magas volt a részvételi arány.

Több mint egy tonna természetbeni és 1,2 millió forint pénzadomány gyűlt össze kárpátaljai testvértelepülésünk, Dercen megsegítésére a háborús helyzet kapcsán. A humanitárius segítség egy öttagú zirci delegáció önkéntes közreműködésével célba érkezett.

Eddig a várakozáson felül teljesít a Football Club Zirc Sportegyesület a megyei első osztályú bajnokságban. Március végén a felnőtt és az ifjúsági csapat is dobogós helyen áll, a korosztályos csapatok pedig csakugyan az elsők között várják a tavaszi folytatást.

A kimutatások szerint egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet. Nagyban hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez, ha a háztartásokban keletkező sütőolajat a Zircen kialakított gyűjtőpontokra visszük.

A Zirci Járás Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa márciusi ülésén elfogadta a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátására irányuló közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és dokumentációját.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai takarítják az iskola közvetlen környezetét március 26-án, szombaton, a délelőtti órákban.

A nők körében a vezető daganatos megbetegedés az emlőrák. A megelőzésében fontos szerepet játszanak a szűrővizsgálatok.

A 2022. március 25-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

Szűcs István Miklós Fonay-díjas, kiváló művész és pedagógus festményei is szerepelnek a veszprémi Dubniczay-palotában, a március 1-jén megnyílt Tavaszi Tárlat képző- és iparművészeti seregszemléjén az Európa Kulturális Fővárosa program szellemiségéhez illeszkedve. Alkotásai április 16-ig – éppen a 75. születésnapjáig – tekinthetők meg.

Mintegy nyolc millió forint értékű adomány érkezett városunkba Németországból, a traunsteini és a surbergi önkéntes tűzoltók szervezésében. A csomagokat a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat fogadta és osztja majd szét a lakosság részére.

Zirc Városi Önkormányzat beruházásában, Akli városrészben is kiépítésre került a szennyvízelvezetés és –kezelés rendszere, ezzel teljessé vált Zirc csatornázottsága mintegy 170 millió forintos beruházás keretében.

Légfegyveres lövészversenynek adott otthont városunk a hétvégén. A résztvevők két kategóriában és négy korcsoportban álltak céltábla elé.

A Víz Világnapja alkalmából békabölcső-készítésre hívta a környéken élő családokat az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma.

Nagy népszerűségnek örvend a zirci pumpapálya, mely ünnepélyes keretek között, hivatalosan is átadásra került. Az új létesítmény egy sokszereplős, példaértékű közösségi összefogás eredménye.