Hírek

Az elmúlt időszak csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

– Szent István királynak sokat köszönhet népünk. Keresztény hitünk minden társadalmi formában megállja a helyét. Olyan erkölcsi normákkal és tartással vértez fel bennünket, amelyet nemcsak gyermekeinknek, hanem minden utánunk következő generációnak átadhatunk.

A 2021. augusztus 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

Zsúfolásig megtelt a zirci bazilika Böjte Csaba ferences szerzetes szentmiséjén és a Magyar Örökségdíjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkar koncertjén. Városunk az első állomása volt a VIII. Balatoni Csillagösvény Missziós Körútnak augusztus 17-én. A helyi eseményt a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász szervezte.

Második alkalommal teljesítette a 160 kilométeres Korinthosz Ultrát Wittmann János ultrafutó, aki a közelmúltban az év felnőtt sportolója elismerést is kiérdemelte Zircen.

Újra megyei első osztályú mérkőzéseket láthat a zirci közönség

Rendkívül sikeres szezont tudhat maga mögött a Football Club Zirc Sportegyesület. A felnőtt csapat tetemes fölénnyel nyerte a megyei másodosztályú bajnokságot és ezzel visszajutott az első osztályba. Az ifjúsági csapat is bajnok lett, s több korosztályos csapat végzett dobogós helyen a 2020–2021-es bajnokságban. Hamarosan rajtol az új szezon.

„Dubniczay Napok Zircen” címmel helytörténeti programra kerül sor a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház szervezésében, melyen bemutatják a településünk középkori és újkori történetét ismertető könyvsorozatot is.

A napokban hetedik alkalommal kerül megrendezésre városunkban a judo-tábor. A rendkívül népszerű program tavaly elmaradt a járványhelyzet miatt, de varázsából mit sem vesztett, ezt bizonyítja, hogy idén mintegy százötven judoka érkezett Zircre.

Huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Bakonyi Betyárnapok az Alkotmány utcai rendezvényterületen. A szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézménynek köszönhetően színes kulturális programkínálat várta az érdeklődőket Kisasszony havának első hétvégéjén.

A járványügyi helyzet szerencsére lehetővé tette, hogy idén két nyári napközis tábort is szervezhessünk az érdeklődő gyermekek számára. Az első táborunk 2021. július 5-9. között került megrendezésre, a másodikra pedig július 26-30. között került sor.

Jelentős állomás Zirc város életében, hogy ünnepélyes keretek között megtörtént az új Tanuszoda alapkőletétele. Jövő év őszétől birtokba lehet venni a létesítményt.

A 2021. július 23-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 8. számának elektronikus kiadása.

Mint arról már korábban hírt adtunk, hulladékudvar létesül Zircen, amely legkésőbb jövő tavasszal átadásra kerülhet. Cikkünk nemcsak erről, hanem a hulladékkezelés során felmerülő problémákról, azok megoldási lehetőségeiről is szól.

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

A közelmúltban három rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, többek mellett a Zirc-Akli szennyvíz-elvezetését célzó projekt és a településfejlesztési koncepció is napirendre került.