A bakony fővárosa

Hírek

Kézműves-foglalkozásokat és bábkoncertet kínált az érdeklődőknek a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, így várva a húsvétot.

„Tartós szeretet” címmel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon idén is megszervezte tartósélelmiszer-gyűjtési akcióját a nagyböjti időszakban. Zircen a helyi karitász koordinálásával történt a gyűjtés a bazilikában.

Városunkon is áthaladt a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által szervezett emlékfutás, mellyel a magyar altisztképzés másfél évszázados évfordulóját ünnepelték.

Egy év szünetet követően újraindult a fül-orr-gégészeti szakrendelés városunkban, az ehhez diagnosztikai hátteret biztosító audiológiai szolgáltatással kiegészülve.

Rövid szünetet követően az év elején újraindult városunkban a darts. Két fiatalember összefogott és felkarolta a Zircen nagy hagyományokkal rendelkező sportágat. Új szervezeti formában, a régi névvel, egy megújuló klubteremben várják az érdeklődőket.

Április 9-én sokak kedvenc színművésze, Csuja Imre Jászai Mari-díjas, érdemes- és kiváló művész érkezett Zircre, aki a Magyar Költészet Napja alkalmából versekkel örvendeztette meg közönségét a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében. Mindazok, akik szombaton az „Imi, mondj egy verset!” című önálló estet választották, nem csak egy szavalattal lettek gazdagabbak.

– Széchenyi életműve ezen átalakuló világban is nyújt olyan szellemi támpontokat, melyeket az ember neveltetésénél fogva magával hoz és használ.

Gondozzák a kertjüket, begyűjtik a használt sütőolajat, szeretnének komposztálni – Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő beszélt a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola környezettudatos törekvéseiről.

Megnyílt az online felület a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába történő beiratkozásra. Az intézmény vezetése kéri, hogy lehetőség szerint ezt a módot válasszák a szülők, de azért van lehetőség a személyes beíratásra is.

Egy év kihagyást követően újra megrendezésre került a nyugdíjasklubok sakk- és rejtvényfejtő versenye, melynek immár hagyományosan Zirc városa adott otthont.

A 2022. április 8-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Városunkat is érinti a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által szervezett jubileumi emlékfutás. A futócsapat április 12-én 12.00 óra körül érkezik Zircre.

A közelmúltban kerek számot ért el a kiadott vonaljegyek száma a zirci helyi járaton. Májusban lesz öt éve, hogy Zirc Városi Önkormányzat átvette működtetésre a személyszállítási közszolgáltatást gazdasági társasága, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. üzemeltetésében.

A Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület szervezésében irodalmi estre került sor Zircen, melynek vendége a bakonycsernyei Simek Valéria költő, író volt.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ emlékezése a tragikus körülmények között elhunyt munkatársukra.