A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zirc és a térség idős polgárai is igénybe vehetik a Gondosóra programot, amely Magyarország Kormánya által 2022-ben útjára indított ingyenes szolgáltatás.

A Gulág történetéről szóló előadást tartott a Városházán Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjához kapcsolódóan. „Rabszolgasorsra ítélve” címmel a témához kapcsolódó kiállítás is nyílt Zircen, mely egy hónapig tekinthető meg.

Goreczki Andrásné hímző alkotásaiból nyílt kiállítás a „Bakony és a Balaton-felvidék textiljei” címmel a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház Dubniczay-termében.

Nagyszabású sportrendezvénynek adott otthont városunk az elmúlt hétvégén. Az újonnan életre hívott Bakonyi Betyár Ökölvívó Kupát a Zircen is aktívan működő Felsőörsi Bokszsuli SE a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve rendezte meg harminc egyesület részvételével.

Az idei év első ülését tartotta a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. A tanácstagok elfogadták a társulás 2023. évi költségvetését, amit a Központi Orvosi Ügyelet esetében – annak átszervezésére való tekintettel – hét hónapra terveztek meg.

A városunkban is jelenlévő Felsőörsi Bokszsuli SE a Magyar Ökölvívó Szakszövetséggel karöltve rendezi meg az I. Bakonyi Betyár Ökölvívó Kupát február 18-án, szombaton a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

A tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek és tehetségsegítők erkölcsi és anyagi elismerésére lehet javaslatokat tenni a Nemzeti Tehetség Program keretében.

A 2023. február 10-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei második számának elektronikus kiadása.

Együttes testületi ülésen került elfogadásra a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal 2023. évi költségvetése. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén többek között arról is döntés született, hogy a sírhelyek közvetlen környezetének gondozásáról a temetési hellyel rendelkezőnek kell gondoskodnia a jövőben, a középiskolai tanulmányi ösztöndíj folyósítását pedig az oklevél átvételéhez köti az önkormányzat.

Új felszerelésben vágnak neki az új évnek a Zirc Kézilabda Sportegyesület fiataljai. Már születtek figyelemreméltó eredmények városunk kézilabda-utánpótlásában, amely a tavalyi évtől új szervezeti formában, egyesületi keretek között folyik tovább.

A véradó mozgalomban kifejtett tevékenysége elismeréseként Támogató Oklevelet adományozott a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a zirci Vezir-Hús Kft. részére a közelmúltban. Horváth Istvánnak, a cég ügyvezetőjének a legdrágábbat, az életét mentették meg egykor, ezért kötelességének érzi embertársai megsegítését.

Két évvel ezelőtt került sor a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „A” és „B” épületét érintő energetikai korszerűsítés átadására. Az ábécé sorrendet folytatva, egy példaértékű összefogással a „C” épület is megújult.

Különleges közösségi élmény keretében ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját Zircen.

A 2023. január 20-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.

„Biodiverzitás a Bakonyban – a Pintér-hegy természeti értékei” címmel nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból. A tárlattal a Magyar Kultúra Napját is ünneplik az intézmények.