A bakony fővárosa

Hírek

A 2022. augusztus 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

Rendhagyó lesz az államalapítás idei ünnepe Zircen, hiszen a Szent István tiszteletére állított kereszt avatására és átadására is sor kerül. Teljesen új arculatot kapott az ünnepségnek harmadízben helyet adó tér, a köztéri alkotás mellett három új pad is elhelyezésre került.

Iskolánk, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola húsz tanulója táborozott hat napig a csopaki Ifjúsági Táborban a Karitász jóvoltából.

A hétvégén rajtol a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2022–2023-as szezonja. Kottyán Károlyt, a Football Club Zirc Sportegyesület elnökét kérdeztük a célkitűzésről és az előző, kiemelkedő eredménnyel záruló bajnokságot is értékelte a klubvezető.

Schreindorfer Károlyra, gazdasági társaságunk alapító-ügyvezetőjére emlékezünk

Megrendülten fogadta önkormányzatunk a hírt, hogy 65. életévében elhunyt Schreindorfer Károly, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. egykori ügyvezetője, alapítója. Augusztus 6-án, a zirci Felső-temetőben helyezték örök nyugalomra. Ezzel az írással emlékezünk rá.

Zirci diákok már harmadik alkalommal vehettek részt bringás vándortáborban. Újabb nyár, új célokkal, új útiránnyal, egy új kísérővel és egy új taggal, de a „régi”, összeszokott, lassan felnőtté váló csapattal.

Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője is tagja a sportlövészet 25 és 50 méteres Európa-bajnokságára utazó magyar válogatott keretnek. A közelmúltban lezajlott országos bajnokságon is kiemelkedően teljesített a zirci sportlövő.

A Bakonyi Zöldkör programsorozat keretében a „Mérgezett föld” című ismeretterjesztő filmet láthatták a résztvevők, majd ezt követően Simoncsics Gábor, a „Vidéken Bénázók Egyesület” elnöke osztotta meg tapasztalatait a környezet- és talajkímélő praktikákról, gyakorlatokról.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy 88. életévében elhunyt Surjányi József gyógyszerész, városunk díszpolgára.

Immár kilencedik alkalommal került megszervezésre Zircen a judotábor a Vincze Judo Club rendezésében. Közel kétszáz judoka készül fel a versenyszezonra városunkban Hajtós Bertalan mesteredző szakmai irányításával. Az edzéseknek a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnoka ad helyet.

Búcsút vettünk Orémusz József Antaltól, Zirc Város Díszpolgárától

Orémusz József Antal, városunk díszpolgára, ’56-os emigráns május 21-én, életének 84. évében pihent meg örökre. Lelki üdvéért Dékány Á. Sixtus olaszfalui plébános, emeritus apát mutatott be szentmisét a zirci bazilikában, majd a Felső temetőben helyezték őt örök nyugalomra. Zirc Városi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Javában tart a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ által szervezett ruhagyűjtési akció. A sok pozitív példa mellett sajnos ezúttal is volt, aki hulladékkal segítette volna a rászorulókat.

Államalapító Szent István királyunk emlékére állít keresztet a Zirci Országzászló Alapítvány. Az új alkotás lábazata augusztus első napjaiban elkészült, s várja keresztjét.

Orémusz József Antal, Zirc Város Díszpolgára megtért teremtőjéhez. Szeretett halottunkat augusztus 6-án, szombaton 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a zirci Felső temetőben.

A Zirci Országzászló Alapítvány augusztus 20-án a Szent István téren keresztet állít szent királyunk, Szent István emlékére.