A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Tizedik alkalommal került megszervezésre a judotábor Hajtós Bertalan olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok judós és a Vincze Judo Club Zirc közös szervezésében. A népszerűség töretlen, ezúttal is nagyon sok judoka érkezett városunkba, hogy felkészüljön az őszi versenyszezonra.

Zirc kiváló művészeinek és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Bagolyvárban, a ZIRCikON rendezvényhez kapcsolódóan. A tárlat ezen a héten szombatig még megtekinthető.

A szervező Zirc Városi Önkormányzat kérésére, a VEB2023 EKF közreműködésével a VOLÁNBUSZ Zrt. éjszakai pótjáratokkal segíti a hazajutást a környező településekre a ZIRCikON rendezvényt követően. Az autóbuszok augusztus 12-én és augusztus 13-án 00.30 és 02.30 órakor indulnak. Zirc belterületén csak felszálló utasok részére, a további megállóhelyeken csak leszálló utasok részére állnak meg. A részletes menetrendi információkért kattintson tovább!

Még csak az év első fele pergett le, de máris tizenöt versenyt tudhat maga mögött az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület. Öt arany- és ugyanennyi bronzéremmel gazdagodtak, emellett tízszer a dobogó második fokára állhattak fel, miközben újabb versenyzőkkel bővült a vakondok csapata.

Az idei évben is megszervezik az 1ÚTON Nemzetközi Zarándoknapot, mely kisebb jubileumot élt meg, tízéves múltra tekint vissza. Zirc a kezdetektől részese a lelki útnak, ezúttal új koordinátorral.

A 2023. július 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 13. számának elektronikus kiadása.

A közelmúltban készült el a Zircet Veszprémmel összekötő kerékpárút utolsó szakasza, mely része a Dunától a Balatonig elvezető kerékpárút-hálózatnak. Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár vezetésével az ünnepélyes alkalomból közös biciklizés indult városunkból a minap.

A Központi Orvosi Ügyelet várhatóan szeptember 1-től átkerül az Országos Mentőszolgálathoz, a védőnői szolgálat pedig július 1-től állami fenntartásban működik. Az átadással kapcsolatos döntéseket is hozott a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

A Zirc Kézilabda Sportegyesület három korosztályos csapata egy nemzetközi tornán vett részt a csehországi Brnoban július 6. és 12. között. Két éremmel tértek haza és nem akármilyen fogadtatásban volt részük, amikor megérkeztek a Rákóczi térre.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász szervezőmunkája révén városunk az idei évben is egyik állomása volt a Balatoni Csillagösvény missziós körútnak, amely tizedik alkalommal került megszervezésre. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szentmiséje és a Magyar Örökség-díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar koncertje ezúttal is megtöltötte a zirci bazilikát.

2023. július 1-től törvényi rendelkezés értelmében a védőnői szolgáltatást a vármegyei irányító intézmények tartják fenn. A képviselő-testület júliusi munkaterv szerinti ülésén az állam részére történő átadással kapcsolatos döntéseket is hozott.

ZIRCikON néven új, ingyenes fesztiválra kerül sor Zirc városában augusztus 11-12-én a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, ötvenmillió forintos támogatással. Az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatót a zirci Városházán Markovits Alíz, a rendezvényt támogató szervezet vezérigazgatója és Ottó Péter polgármester.

Zirc városa az idei évben is egyik állomása a már tizedik alkalommal megszervezésre kerülő Balatoni Csillagösvény Missziós Körútnak. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója július 17-én harmadik alkalommal látogat el hozzánk jótékonysági céllal, szentbeszédjének témája ezúttal a Déli Harangszó lesz. Az eseményen közreműködik a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar.

Hatalmas barátság-ünnepre került sor Szent Iván napján: a Bakonyi Finnbarátok Köre egy „Visszavágó” elnevezésű, rendhagyó Juhannus délutánra hívta meg a bakonycsernyei civileket.

A 2023. július 7-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 12. számának elektronikus kiadása.