A bakony fővárosa

Hírek

A 2022. szeptember 9-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.

Együttműködési megállapodást kötött a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház a dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeummal. A felvidéki városból négytagú delegáció látogatott Zircre, hogy megismerjék a településünket, és aláírják a szerződést.

A 2022. szeptember 9-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.

Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk a 2022. október – novemberben sorra kerülő országos népszámlálás terepen történő adatgyűjtési időszakára.

Nyáron nehéz körülmények között élő zirci általános iskolások táborozását segítette a karitász, s a tanévkezdés előtt is lesben álltak, hogy kik azok a gyerekek, akiknek szükségük van a beiskolázási támogatásra.

– A bányászat korszaka olyan értékeket hozott létre, amelyeket őriznünk kell, és tovább kell adnunk utódainknak. Történelmi tradíciónkat, gyökereinket kötelességünk ápolni, átvinni a jövőbe, mert elfeledni azt bűnös nemtörődömség lenne.

Csőhálózat és berendezés-szerelő, karbantartó munkakörbe keresnek munkatársat azonnali kezdéssel a BAKONYKARSZT Zrt. zirci telephelyére.

Rendkívüli ülésén eredménytelennek nyilvánította Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. igazgatói állására kiírt pályázatot.

Példaértékű összefogás eredményeként új, többfunkciós játszóvárat vehettek birtokba a gyerekek a Cigánydombi-játszótéren. A közel két és fél millió forintból elkészült létesítményt ünnepélyes keretek között, egy családi nap keretében adtak át a kezdeményező civilek a városnak.

Búcsút vettünk Surjányi Józseftől, Zirc Város Díszpolgárától

Surjányi József gyógyszerész, Zirc Város Díszpolgára életének 88. évében örökre megpihent. Lelki üdvéért Huszár G. Lőrinc atya, korábbi zirci plébános mutatott be szentmisét a zirci bazilikában, majd a Felső temetőben helyezték őt örök nyugalomra. Zirc Városi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Új szervezeti formában, a Zirc Kézilabda Sportegyesület keretei között folytatódik városunkban a kézilabda utánpótlás-nevelés. Az egyesület ötnapos edzőtábort szervezett a nyár végére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Emlékérmet adományozott Hédl József részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Emlékérmet adományozott Cuhavölgyi Klára részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként a „Zirc Város Díszpolgára” címet adományozta Bittmann Károly részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

A Szent István király emlékére állított fakereszt felavatásával egybekötve ünnepelte az államalapítást Zirc városa. Sor került az új kenyér és az önkormányzati kitüntetések átadására, ünnepi beszédet mondott Ottó Péter polgármester.