A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Április 22-én 10.00 és 14.00 óra között Rendőr- és Tűzoltónapot rendeznek Veszprémben, a Városi Stadion parkolójában. Beharangozó videó.

Ha tavasz, akkor nyugdíjasklubok sakk- és rejtvényfejtő versenye Zircen. Három kategóriában mérték össze tudásukat a jelentkezők a Békefi Antal Városi Könyvtárban megrendezett vetélkedőn.

A 2023. április 6-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

A reformkori fejlődés alapjait lerakó legnagyobb magyar szobránál a munkák folytatását végző Baross Gábor munkásságát méltatták, aki az ország érrendszerévé változtatta a vasúti közlekedést.

Tavaly volt hatvanéves a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A nagyszabású jubileumi rendezvényt április 21-én rendezik meg, az időpontválasztás nem véletlen: Béla-naphoz kapcsolódóan fogja megünnepelni a „nagy család” a jeles évfordulót.

Hogyan lehet felismerni a hamis webáruházakat? Mi a legbiztonságosabb megoldás az átvételre az online piactéren történő használt cikk vásárlása esetén? - ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális Bűnmegelőzési Mellékletéből.

A „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.

Ünnepélyes keretek között átadásra került városunk új Tanuszodája, mely a próbaüzemmel meg is kezdte működését. Hosszú folyamat zárult le, a Városházán évekkel ezelőtt bemutatott makett immár egy impozáns épület képében jelent meg a bakonyi kisváros és térségének szolgálatában.

Április 2-től átalakul a kocsiállás kiosztása a győri autóbusz-állomáson.

Bírósági ülnökökre lehet jelöléseket tenni április 11-ig.

A napokban politikai célzatú üzenetként, alpári stílusú, személyeskedő bejegyzés jelent meg a közösségi oldalon, amely a Zirci Rendőrőrs megszűnésének álhírével riogatja Zirc és térsége lakóit. Azok megnyugtatására, akik a bejegyzésnek bármilyen valóságalapját feltételezik, hivatalos információért az illetékes Veszprémi Rendőrkapitánysághoz fordultam.

A 2023. március 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

A „Történetek a zirci ablakokból” kiállítás-sorozat második része nyílt meg a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban. Cuhavölgyi Klára kutatásai nyomán ezúttal a régi zirci boltok ajtajai nyílnak meg előttünk az ablakokban, a széles történelmi kínálatot pedig ajándékba kapjuk.

Jelentős pályázati támogatással és önkormányzati hozzájárulással veszi kezdetét hamarosan az ivóvíz-hálózat rekonstrukcióját célzó beruházás városunkban, mely öt utcát érint. A működőképesség megőrzése érdekében a víziközművagyon állami tulajdonba kerül. Munkaterv szerinti ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

Zirc Városi Önkormányzat is csatlakozott a „Millió lépés az iskoládért” programhoz, melynek célja, hogy a tanulókat, pedagógusokat, szülőket, és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját, mozgásra ösztönözze.