A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Ismeretterjesztő játékos vetélkedő a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

-Napjainkban mi szabadon élhetünk, mert az 1956-os forradalom és szabadságharc végül is minden hatalom ellenében győzött. Ezzel élnünk kell és nem visszaélnünk, becsüljük szabadságunkat és védelmezzünk biztonságunkat.

Zirc Városi Önkormányzat 572,35 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” című, TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00018 azonosító számú projektre, mely segítségével a járásszékhely városban több helyszínt és több közlekedési módot érintő beruházások történtek az elmúlt évek során. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma rendhagyó esti tárlatvezetések keretében borzongató élményben részesítette a látogatókat.

A 2023. október 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 19. számának elektronikus kiadása.

A fekete-fehér képeslapok mellett napjaink színpompás gyermekrajzai díszítik Müller Anikó 21. Zirc anno… naptárát, melynek ünnepélyes bemutatója ezúttal is megtöltötte a Városháza nagytermét.

„Közlekedő Petőfi” címmel hirdet rajz- és kreatív pályázatot az Építési és Közlekedési Minisztérium, az Energiaügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium.

November 24-ig tekinthető meg a Városházán a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány tablókiállítása „1956 – A szabadságért és a függetlenségért” címmel. De vajon milyen utak vezettek az eseményekhez, s mikor is kezdődött valójában a forradalom, arról Balogh Gábor, a Terror Háza Múzeum vezető történésze beszélt Zirc város emlékező ünnepségén.

Az energiaválság okán újabb intézkedési tervet fogadott el Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a téli időszakra. A Luksz Sándor utca víziközmű-rendszerének fejlesztéséről is döntés született az októberi ülésen.

Tizenkétféle saláta készült az óvodapedagógusok összefogásával a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde idei Egészségnapjára. Különös ízt adott a finomságoknak, hogy a kollektív munkából a gyerekek is kivették a részüket. Recepteket is magukkal vihettek a program résztvevői.

Területi német nyelvű vers- és prózamondó versenyre került sor a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a házigazda intézmény és a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében.

Javában zajlik a Millió lépés az iskoládért program, melyhez Zirc Városi Önkormányzat ezúttal is csatlakozott. A felhívás hatására megalakult a Zirci Nyugdíjas Gyaloglóklub. A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde is részt vett egy mozgásnépszerűsítő programban a Világ Gyalogló Nap alkalmából. Körképünkben különböző generációk beszélnek arról, miért is fontos a gyaloglás.

A természetben kicsi az esély rá, hogy erszényesekkel találkozzunk a Bakonyban. A természettudományban azonban bármi előfordulhat, így hát múzeumi együttműködés eredményeként most egy távoli földrész élőlényeit testközelből szemlélhetjük Zircen.

A 2023. október 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 18. számának elektronikus kiadása.

A gyorsabb mentéseket elősegítő hidraulikus feszítő-vágó eszközzel gyarapodott a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület jelentős kormányzati és önkormányzati támogatással, vállalkozói hozzájárulással. Az eszközt a térség tűzvédelmét, műszaki mentési feladatait ellátó önkormányzati tűzoltóság fogja használni. Városunk az ötödik helyszín az országban, ahol átadásra került ez a típus.