Hírek

A 2021. május 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

A Békefi Antal Városi Könyvtár az idei évben is meghirdeti nyári olvasópályázatát 14 éven aluli gyermekek részére.

Pályázat kiírásáról és benyújtásáról, közbeszerzési eljárás indításáról és beszámolók elfogadásáról születtek polgármesteri döntések az elmúlt időszakban.

A „Zirc Város Mentőse” önkormányzati kitüntetés és egy új, minden eddiginél korszerűbb esetkocsi átadására is sor került a Zirci Mentőállomáson.

A járványhelyzet miatt szűk körben, az előírt szabályok betartásával került sor a „Zirc Város Sportjáért” 2020. önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

Folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

Zirc is részese lehetett hazánk legnagyobb kerékpáros eseményének, a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körversenynek. Városunkban egy gyorsasági részhajrára került sor, mely sok érdeklődőt vonzott, igazi sportélményben volt részük a helyieknek.

Mint arról már hírt adtunk, városunkat is érinti Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie. Zircen a 82-es főút Rákóczi téri szakaszán kerül sor egy gyorsasági részhajrára. Szurkolni lehet, de a járványügyi szabályokat be kell tartani.

A 2020. év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksága díjat érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, ezt Kovács Dénes, a zirci tűzoltók rajparancsnoka érdemelte ki.

Május 10-én a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci telephelyén is újraindul a tantermi oktatás. Nem volt egyszerű a gyakorlati képzést megvalósítaniuk online térben, de a cikkünkben szereplő gazdag képi anyag jól illusztrálja, hogy a gyerekek otthon is aktívak és kreatívak voltak. Gurobi Bernadett művészeti vezetőt kérdeztük írásban.

Vintze Regina zirci sportlövő, a Komáromi VSE versenyzője három arany- és egy bronzéremmel tért haza a ZTE10 Kupa ranglistaversenyről, Zalaegerszegről.

A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum és AMI két diákjának átírt meséjét is leközölte a Veszprémi Rendőrkapitányság legutóbbi megelőzési hírlevelében. Bakonyszentkirályi lakos veszprémi autórongálásairól és a járművek közötti két másodperces követési távolság betartásának fontosságáról is szól a kiadvány.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet óvodások, iskolások, felnőttek számára.

A 2021. április 30-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei ötödik számának elektronikus kiadása.

Május 2-án, a 10.00 órai szentmise keretében kerül sor a zirci bazilikában a tavaszi terménymegáldásra, melyet a Katolikus Rádió és a Kossuth Rádió is közvetít.