A bakony fővárosa

Hírek

Rendkívüli ülésén eredménytelennek nyilvánította Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB. igazgatói állására kiírt pályázatot.

Példaértékű összefogás eredményeként új, többfunkciós játszóvárat vehettek birtokba a gyerekek a Cigánydombi-játszótéren. A közel két és fél millió forintból elkészült létesítményt ünnepélyes keretek között, egy családi nap keretében adtak át a kezdeményező civilek a városnak.

Búcsút vettünk Surjányi Józseftől, Zirc Város Díszpolgárától

Surjányi József gyógyszerész, Zirc Város Díszpolgára életének 88. évében örökre megpihent. Lelki üdvéért Huszár G. Lőrinc atya, korábbi zirci plébános mutatott be szentmisét a zirci bazilikában, majd a Felső temetőben helyezték őt örök nyugalomra. Zirc Városi Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Új szervezeti formában, a Zirc Kézilabda Sportegyesület keretei között folytatódik városunkban a kézilabda utánpótlás-nevelés. Az egyesület ötnapos edzőtábort szervezett a nyár végére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Emlékérmet adományozott Hédl József részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként Pro Urbe Emlékérmet adományozott Cuhavölgyi Klára részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként a „Zirc Város Díszpolgára” címet adományozta Bittmann Károly részére. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.

A Szent István király emlékére állított fakereszt felavatásával egybekötve ünnepelte az államalapítást Zirc városa. Sor került az új kenyér és az önkormányzati kitüntetések átadására, ünnepi beszédet mondott Ottó Péter polgármester.

A 2022. augusztus 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

Rendhagyó lesz az államalapítás idei ünnepe Zircen, hiszen a Szent István tiszteletére állított kereszt avatására és átadására is sor kerül. Teljesen új arculatot kapott az ünnepségnek harmadízben helyet adó tér, a köztéri alkotás mellett három új pad is elhelyezésre került.

Iskolánk, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola húsz tanulója táborozott hat napig a csopaki Ifjúsági Táborban a Karitász jóvoltából.

A hétvégén rajtol a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 2022–2023-as szezonja. Kottyán Károlyt, a Football Club Zirc Sportegyesület elnökét kérdeztük a célkitűzésről és az előző, kiemelkedő eredménnyel záruló bajnokságot is értékelte a klubvezető.

Schreindorfer Károlyra, gazdasági társaságunk alapító-ügyvezetőjére emlékezünk

Megrendülten fogadta önkormányzatunk a hírt, hogy 65. életévében elhunyt Schreindorfer Károly, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. egykori ügyvezetője, alapítója. Augusztus 6-án, a zirci Felső-temetőben helyezték örök nyugalomra. Ezzel az írással emlékezünk rá.

Zirci diákok már harmadik alkalommal vehettek részt bringás vándortáborban. Újabb nyár, új célokkal, új útiránnyal, egy új kísérővel és egy új taggal, de a „régi”, összeszokott, lassan felnőtté váló csapattal.

Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője is tagja a sportlövészet 25 és 50 méteres Európa-bajnokságára utazó magyar válogatott keretnek. A közelmúltban lezajlott országos bajnokságon is kiemelkedően teljesített a zirci sportlövő.