Hírek

A városi közutak állapotának megóvása érdekében a nehézgépjárművek közlekedésének, parkírozásának szabályozását is napirendre vette Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete novemberi rendes ülésén. Még ez év végéig megtörténik az igényfelmérés Kardosrét városrész lakóinak körében a földgázkiépítés lehetőségével kapcsolatban.

Idén július elsejétől Róka Attila rendőr őrnagyot bízták meg a Veszprémi Rendőrkapitányság Zirci Rendőrőrs parancsnoki feladatainak ellátásával. Szakmai életútjáról, a közbiztonsági helyzetről kérdeztük, és fontos tanácsokkal is szolgált.

A 2021. november 12-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

50 évvel ezelőtt hivatalosan is testvérvárossá vált a németországi Pohlheim és az ausztriai Admont városa. A két város vezetése szerette volna, ha ezen a fontos és történelmi ünneplésen Pohlheim két másik testvértelepülése, Zirc és Strehla is részt vesz.

„Idősbarát Polgármester” díjat adományozott a Nyugdíjasok „Életet az éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete Ottó Péter, Zirc város polgármestere részére.

Tizenhetedik alkalommal került megrendezésre az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára meghirdetett természetismereti vetélkedő az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.

– Az ’56-os forradalom hosszabb távon hozzájárult a kommunista rendszer bukásához, része annak a folyamatnak, amikor a diktatúra megingott, és repedések keletkeztek a testén.

Október 30-án nyílt meg Murányi Bettina festőművész „Hullámzó” című kiállítása a Békefi Antal Városi Könyvtár klubtermében.

A zirci Városházán tartotta ülését a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum. Olyan témák kerültek napirendre, mint a koronavírus-világjárvány, az illegális migráció és az illegális hulladéklerakás. Az aktuális bűnügyi adatokat is értékelte a rendőrség.

A 2021. október 29-én megjelent Zirc és Vidéke idei 13. számának elektronikus kiadása.

A "Határtalanul" program keretében Erdélyben kirándultak a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói a kísérőikkel. Egy kisfilmben adtak számot az élményeikről.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevele.

Nyílt napot tartott a Bakonykarszt Zrt. a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai telephelyén, az oktatási intézmény alsó tagozatán. Az eseményen városunk önkormányzata is képviseltette magát.

Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között döntés született egy pályázati felhívás közzétételéről a vállalkozások zirci ipari parkba történő vonzása érdekében. Parkoló létesül a kórház környékén, a Rákóczi téren okos zebra segíti majd a biztonságosabb gyalogátkelést.

„Békaperspektíva” címmel stand up műfajú szórakoztató műsorra került sor a Városházán Sulyok Péter és Feiszt Viktor humoristák közreműködésével.