A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Új felszerelésben vágnak neki az új évnek a Zirc Kézilabda Sportegyesület fiataljai. Már születtek figyelemreméltó eredmények városunk kézilabda-utánpótlásában, amely a tavalyi évtől új szervezeti formában, egyesületi keretek között folyik tovább.

A véradó mozgalomban kifejtett tevékenysége elismeréseként Támogató Oklevelet adományozott a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a zirci Vezir-Hús Kft. részére a közelmúltban. Horváth Istvánnak, a cég ügyvezetőjének a legdrágábbat, az életét mentették meg egykor, ezért kötelességének érzi embertársai megsegítését.

Két évvel ezelőtt került sor a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „A” és „B” épületét érintő energetikai korszerűsítés átadására. Az ábécé sorrendet folytatva, egy példaértékű összefogással a „C” épület is megújult.

Különleges közösségi élmény keretében ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját Zircen.

A 2023. január 20-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.

„Biodiverzitás a Bakonyban – a Pintér-hegy természeti értékei” címmel nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból. A tárlattal a Magyar Kultúra Napját is ünneplik az intézmények.

Január 12-én töltötte be 90. életévét Friedler Istvánné zirci lakos. A jeles alkalomból Ottó Péter polgármester köszöntötte az ünnepeltet a születésnapján.

A Magyar Tartalékosok Szövetsége az idei évben a MATASZ DON-80 országos rendezvénysorozat keretében emlékezik meg a magyar katonák, munkaszolgálatosok helytállásáról az 1943. januári-februári Don folyó menti harcokban. A nyitóünnepségnek városunk adott otthont és az első emlékmenet is Zircről indul majd.

Felemelő karácsonyi műsort adott a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a bazilikában. Pedagógusok és diákok közös dalcsokorral ajándékozták meg társaikat.

Partnereivel közösen játékos túrát szervezett az Erdélyi Baráti Kör Egyesület a Betlehemi csillag nyomában címmel.

A zirci sportlövő, a Komárom VSE versenyzője szövetségi kategóriában kapott elismerést Veszprém megyétől egész éves kiemelkedő teljesítményéért.

A Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport számára nagyon fontos, hogy állandó kapcsolatban legyen a nehéz helyzetben élő családokkal, egyedül élőkkel, támogatói révén segítse őket.

A második nagyobb adományszállítmány érkezett idén városunkba a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat és a traunsteini, surbergi önkéntes tűzoltók együttműködésével.

Az idei év utolsó munkaterv szerinti ülését tartotta a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. Előadást hallhattunk a járás közbiztonsági helyzetéről.

Karácsonyi díszek formálódtak a gyermekkezekben, egy karámban báránykák és nyuszik csodálkoztak rá a nagyvilágra. Színházi előadás, hittanos diákok műsora, karácsonyi koncert színesítette a „Mindenki Karácsonya” programot. Bérczi L. Bernát zirci apát a negyedik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából azt hangsúlyozta, hogy a mi karácsonyunkban is meg akar születni Jézus, csak igent kell mondanunk rá.