A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az országos népegészségügyi program keretében, szervezett, mammográfiás szűrővizsgálatra invitáló levelet kapnak a Zirc közigazgatási területén élő, 45 és 65 év közötti hölgy lakosok, akik két éven belül nem vettek részt ilyen vizsgálaton.

A zirci választópolgárok hatvan százaléka járult az urnák elé a június 9-ei választásokon. A polgármesteri munkát az önkormányzati választás eredményeként Kacsala István folytathatja októbertől, mellette négy Független és négy FIDESZ-KDNP képviselő-jelölt került be a testületbe. Az Európai Parlamenti Választást a kormányzópárt nyerte városunkban.

A Zirc és Vidéke újság 2024. június 7-én megjelent, idei 9. számának elektronikus kiadása.

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületében.

Tovább kell építeni a nemzetünket, hiszen ez az ország már többször elesett a történelem során, de képes volt újra és újra felkelni, talpra állni, megmaradni – Deák László dudari református lelkész hangsúlyozta ezt emlékező beszédében a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján.

Huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Kórusok Egyházzenei Hangversenye, melynek ezúttal is a Zirci Ciszterci Bazilika adott otthont.

A végéhez közeledik a 2019–2024-es önkormányzati ciklus, ezért Ottó Péter polgármester nem csupán az elmúlt évre tekintett vissza, hanem egy kicsit nagyobb távlatban is értékelt. Ebben az időszakban közel négy és fél milliárd forint értékű beruházás valósult meg Zirc városában.

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli idén a Zirc Városi Nyugdíjas Klub, amely köszöntők hosszú sorát fogadhatta születésnapján, és egy kiállítás is megidézi az elmúlt fél évszázadukat.

A napokban ünnepeltük Békefi Antal születésének 98. évfordulóját. Ebből az alkalomból szervezett megemlékezést névadója tiszteletére a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.

A Zirc és Vidéke újság 2024. május 30-án megjelent, idei 8. számának elektronikus kiadása.

A június 9-én esedékes Európai Parlamenti Választások legfőbb tétje, hogy ne hagyjuk magunkat belekényszeríteni egy olyan háborúba, amihez voltaképpen semmi közünk nincsen.

– Hősök napján azokra emlékezünk, akik önzetlenül áldozatot vállaltak egy nemzeti ügy sikeréért – Egervölgyi Dezső hangsúlyozta ezt a Csaba Lilla által elmondott gondolatai között Zirc város Hősök-napi megemlékezésén, az I. András téri emlékműnél.

A könnyűzenei élet igazi egyéniségei léptek fel Zircen, a Nyárindító Békefi Klubkoncertek program keretében. Ripoff Raskolnikov és az Anna And The Barbies Pásztor Annával az élen felejthetetlen élménnyel ajándékozta meg szülinapos városunkat.

Megrendülve fogadta önkormányzatunk a hírt, hogy 93. életévében elhunyt dr. Tóth Sándor, a Bakonyi Természettudományi Múzeum korábbi igazgatója, Zirc Város Díszpolgára. Búcsúztatására 2024. június 28-án 15.00 órakor kerül sor Veszprémben, a Vámosi úti temetőben.

A munkatársak már januárban visszatérhettek a komfortos környezetbe és a látogatók is birtokba vehették a megújult tereket az idei évtől. Most ünnepélyes keretek között is átadásra került a Békefi Antal Városi Könyvtár energetikai korszerűsítését célzó beruházás, melyre 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat a TOP Plusz felhívásán.