A bakony fővárosa

Hírek

December 5-én, a Mikulásvárás előestéjén zsúfolásig megtelt gyermekekkel és szüleikkel a Zirc Városi Önkormányzat nagyterme. Izgalomtól dobogó kis talpak és a várakozástól áthatott, örömteli kacajok töltöttek meg minden zegzugot.

Vecsey Katalin református lelkész gondolataival gyúlt meg a második gyertya városunk adventi koszorúján. Gyermekfoglalkozások, régi karácsonyi történetek, gitárral kísért kórusénekek és egy fiatalember által előadott vers tették teljessé az ünnepet.

Száz családnak szerzett örömet a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete karácsony előtti jótékonysági akciója során. A csomagokat Mikulás napján osztották ki.

Első alkalommal szervezett Karácsonyi Mókás Pulcsis Jótékonysági Futást a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász városunkban.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője mutatja az aktuális kabátkínálatot az intézmény téli ruha börzéjén.

Az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagjai az idei évben is képviselték hazánkat a Gran Fondo világbajnokságon, melyet ezúttal Olaszországban rendeztek meg. Erről és a további terveikről is beszélt az újabb mozgalmas esztendőt maga mögött tudó és a hazai amatőr kerékpáros élmezőnyhöz tartozó egyesület vezetősége évértékelő riportunkban.

Tizenhét millió forint értékű Henkel-adományt fogadott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a napokban. A tisztító és tisztálkodási szerekkel foglalkozó cég a „Segítő Kezek Zirc” Alapítványon keresztül támogat ezáltal intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket.

Az ünnephez kötődő hagyományos bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Az online csalások visszaszorítására létrejött együttműködésről is hírt adnak.

A rendőrség tájékoztatása Zirc és a környező települések körzeti megbízottjainak elérhetőségeiről, fogadóóráiról.

Népzenével, Liszt-díjas művésztől felhangzó énekszóval ünnepelte advent első hétvégéjét Zirc városa. A várakozás koszorúján fellobbant az első gyertya lángja, ünnepi gondolatokat Petrikné Sáfrány Judit mondott a Baptista Gyülekezet képviseletében.

Kis közösségeknek kínál nagy lehetőséget legfrissebb pályázatával a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program. Olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek a helyi közösségi és kulturális élet önszerveződő programjainak, tevékenységeinek ösztönzését szolgálják.

Pertti Anttinen, Finnország magyarországi nagykövete látogatott Zircre feleségével, Katriina Apajalahti asszonnyal november 25-én, pénteken.

A 2022. november 25-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 20. számának elektronikus kiadása.

Boross László fotográfiáiból nyílt kiállítás a Városházán „A varázslatos Thaiföld” címmel a 2019-ben útjára indított „Egzotikus világok” sorozat részeként. Az alkotó vetítettképes előadás formájában is megosztotta a közönséggel távol-keleti élményeit.

Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője is tagja volt a közelmúltban ifjúsági Európa-bajnokságot nyert magyar válogatott puskás csapatnak. Az egyiptomi világbajnokság élményeiről is számot adott a zirci sportlövő.