A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zöldhulladék-gyűjtést szervezett az önkormányzat


Zirc Városi Önkormányzat idén ősszel is megszervezte házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akcióját.


A képviselő-testület októberi rendes ülésén döntött a házhoz menő lakossági zöldhulladék-begyűjtés megszervezéséről. A gyűjtéshez zsákokat 300 forintos kedvezményes egységáron biztosított az önkormányzat, melyeket a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. telephelyén lehetett megvásárolni.

Az akció során jelentős mennyiségű, közel 35 tonna zöldhulladék gyűlt össze, ami négy fordulóval került elszállításra.

A begyűjtést és a szállítást helyi vállalkozás, a DJP Combi Szolgáltató Kft. végezte el bruttó 1 625 600 forintos költséggel. A lakosság által megvásárolt közel ezer darab zsák értékesítéséből származó bevétel így a zöldhulladék-begyűjtés összköltségének nem egészen ötödére biztosított fedezetet.


Az önkormányzat által megszervezett házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akciótól függetlenül, továbbra is egész évben lehetőség van a „VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. által, a közszolgáltatás keretén belül, minden hónap harmadik szerdáján - külön díj fizetése nélkül - biztosított gyűjtőpontos zöldhulladék-begyűjtés igénybevételére is a sportpálya előtti területen.


Zirc Városi Önkormányzat ebben az évben már nem először biztosított forrást zöldhulladék-gyűjtésre. A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke által jó szándékkal megszervezett, de csak részben teljesített tavaszi gyűjtési akció befejezéséről is az önkormányzat gondoskodott. A város területének közel kétharmadáról szállíttatta el a közszolgáltatóval a kint maradt kerti hulladékot bruttó 838 200 forintos költségviseléssel.


Az önkormányzat ezúton is köszöni városunk lakosságának, hogy a zöldhulladék szelektív módon történő gyűjtésével, kezelésével együttműködik környezetünk megóvásában.


Kelemen Gábor