A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A zirci Tanuszodában kezdték, bajnoki címig vitték


Megnyerte a Dunántúli Vízilabda Liga Gyermek „C” bajnokságát a több zirci gyermeket soraiban tudó balatonfűzfői Balaton Vízilabda Klub korosztályos csapata.


„C”, mint címvédés, hiszen a 2006-os születésű csapat a tavalyi évben is bajnok lett, és először fordult elő a klub történetében, hogy kétszer egymás után zsebeltek be bajnoki címet.


A bajnokcsapatot több zirci, vagy pályafutását a zirci Tanuszodában kezdő fiatal erősítette: Maser Márk, Müller Zsombor és Király Csenge már tavaly is megérezhette a győzelem ízét, Molnár Luca, Finta Zsuzsanna, Molnár Hunor, Kitzvéger Nikolett és Erdélyi Zalán először emelhette magasba a bajnoki serleget. Külön említést érdemel, hogy a vegyes összetételű csapatban négy zirci leányzó is helyet kapott, pedig a fiútöbbség jellemző a korosztályban.


A Balaton Vízilabda Klub korosztályos bajnokcsapata, soraiban nyolc zirci kötődésű gyermekkel

(Fotó: Nagy Balázs)


A csapat az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül már bajnok volt, de sikerült győzelemmel ünnepelni, 6:2 arányban győzték le az utolsó játéknapon a Győri VSE-t. A Balaton Vízilabda Klub közösségi oldalán készült beszámolójában kiemelte a közelmúltban „Zirc város utánpótlás sportolója” díjjal is kitüntetett Maser Márk kapus teljesítményét az ügyeletes gólszerzők mellett. Továbbá azt is olvashatjuk: „A legnagyobb dicséret a nézőtérnek jár, ahonnan eddig nem látott, hallott buzdítás segítette a sárga-feketéket.”


A Balaton Vízilabda Klub Gyermek „B” gárdája is szépen szerepelt, csoportja élén zárta a Budapest Bajnokság rájátszását. Ebben a korosztályban is több zirci fiatal pólózik, Maser Márk, Király Csenge, Molnár Luca és Müller Zsombor a „C”-sek közül itt is játszik, Klespitz Milán pedig szintén tagja volt a tavalyi „C” korosztályos bajnokcsapatnak. Mindkét, a szezont kiváló eredménnyel záró csapat felkészítő edzője Heffler Péter.


Kelemen Gábor