A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirci sportlövő nyerte az országos Postaversenyt


Bittmann Teréz, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.


A Postaverseny egy négyfordulós megmérettetés, melynek során a lövéseket a saját lőterükön teljesítik a benevezett klubok, és az eredményeket elektronikus úton küldik be a rendezőknek. Ezek összesítése alapján a döntőbe versenyszámonként a legjobb húsz versenyző kerülhet be.


Varjas József tanítványai a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban voltak érdekeltek, ahol a közel száz induló közül a budapesti fináléba bejutott sportlövők egynegyede zirci volt. A tavalyi évhez hasonlóan a győztes ezúttal is városunk lövészklubjából került ki, Bittmann Teréz célzott a legügyesebben a lányok és fiúk vegyes versengésében. A további négy döntőbe jutott zirci sportlövő, Bittmann Zoltán, Bittmann Gerda, Radányi Levente és Csillag Gábor is szépen helytállt a járványügyi szabályok szigorú betartásával megrendezett versenyen.

Bittmann Teréz a dobogó legmagasabb fokán az aranyéremmel és a jól megérdemelt jutalommal (Fotó: mssz.hu)

Varjas József klubelnök, edző és döntőbe jutott csapata a Postaversenyen (Fotó: MTTSZ Területi Klub Zirc)


A döntőnek volt még egy zirci résztvevője, Vintze Regina, aki komáromi egyesületének színeiben teljesített jól a légpuska negyvenlövéses számban.


Kelemen Gábor