A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirci lövészérmek az országos döntőben


Két dobogós helyezést is elértek a Lövész Klub Zirc Egyesület növendékei a VI. Görgey Artúr Kupa országos döntőjében, melynek Komárom adott otthont.


A versenyzők iskolájuk képviseletében vettek részt a hős honvéd tábornok emlékére kiírt lövészviadalon. A Lövész Klub Zirc Egyesület tagjai közül középiskolás kategóriában, légpuska versenyszámban Jakab Márton második, Dömsödi Renáta harmadik helyezést ért el. Varjas József klubelnök, a sportlövők felkészítője az eredmények kapcsán kiemelte, hogy

a fiatalember először fogta kezében ezt a fegyvernemet, korábban mindig légpisztollyal lőtt, míg a leányzó, a zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja élete első versenyén vett részt, s mindjárt dobogóra állhatott.

A fiatalok nemrégiben kezdték a lövészetet, s máris dobogóra állhattak egy országos versenyen. Dömsödi Renáta és Jakab Márton a kiemelkedő eredményért járó díjakkal


A zirci lövészklub más versenyeken is eredményesen szerepelt a közelmúltban.

A „Pápai Ősz” elnevezésű megmérettetésről is több éremmel tértek haza. Az ifjúsági lányok között Bittmann Teréz légpuska és légpisztoly húszlövéses számban is második helyezést ért el, a fiúknál Jakab Márton a második legjobb célzó volt a légpisztolyos számban. A serdülő lányok között Szöllőskei Hanga légpuskában és légpisztolyban is első helyezett lett. A serdülő fiúk mezőnyében Tátrai Zsombor második helyen végzett légpuska húszlövéses számban.


A szomszédvári Szent László Kupán is érdekeltek voltak a zirciek. Bakonyszentlászlón Papp Kevin, Tátrai Zsombor, Szöllőskei Hanga és Jakab Márton zárta éremmel a versenyt.


Két minősítő versenyen is részt vett a Lövész Klub Zirc, Móron és Székesfehérváron. A licenccel rendelkező versenyzők közül Varjas József és Bagi István első osztályú módon vizsgáztak a céltábla előtt, és a licenccel nem rendelkező Menyhárt Réka is megfelelt a minősítésnek, pedig csak két hónappal ezelőtt kezdett bele a sportágba.


A rutinosnak számító versenyzők mellett a zirci egyesület több újoncot vonultatott fel a versenyeken, és folyamatosan érkeznek a klubba a lövészet iránt érdeklődő fiatalok.

A 2010-es születésű Kalocsa Rebeka is az újoncok közé tartozik, szépen helytállt debütálóversenyén

(Fotó: Bittmann Teréz)


Kelemen Gábor