A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A zirci lövészek ezüstcsapatai


Nem gyakran fordul elő egy lövészklub életében, hogy két nap alatt két országos döntőben is részt vegyen. Az MTTSZ Területi Klub Zirccel ez történt most hétvégén.


Még szerencse, hogy nem kellett sokat utazni, hiszen mindkét megmérettetésnek a Komárom-Esztergom megyei Ács adott otthont. Előbb a Görgey Emlékkupa Országos Döntőjére került sor szombaton, de most felrúgjuk az időrendet, és a zirciek számára nagyobb sikert hozó Általános és Középiskolások Országos Bajnokságával kezdjük a beszámolónkat. Erről a versenyről három csapatezüstéremmel tértek haza Varjas József tanítványai. Megszoktuk ugyan az aranyat, de az ezüst is nagyon szépen csillog, főleg úgy, hogy tripláztak e tekintetben a zirci fiatalok a döntőben.


A Bittmann Kata, Vintze Regina, Lingl Nóra összetételű csapat az általános iskolások nyíltirányzékú légpuska húszlövéses és a légpisztoly húszlövéses számban is második helyen zárta az országos bajnokságot. A legjobb egyéni eredményt légpisztoly fegyvernemben Bittmann Kata érte el, aki egyéni csúccsal ötödik helyen végzett a versenyen. A légpuskás lányoknál Vintze Regina végzett a legelőkelőbb pozícióban, hetedik helyen zárta a versengést.


Bittmann Kata és Vintze Regina (balról) a csapatmásodik helyért járó oklevéllel. A képről hiányzik Lingl Nóra

(Fotó: Bittmann-né Wittman Orsolya)


Az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában a Horváth Bálint, Mihályfi Vendel, Moór Balázs összetételű csapat végzett a második helyen. Hármójuk közül egyéniben Horváth Bálint szerepelt a legeredményesebben, ötödik helyezést ért el, de mindössze egy köregységgel maradt le a dobogóról. Légpisztoly húszlövéses számban a középiskolás fiúk versenyében Vágenhoffer Dávid a nyolcadik helyen végzett az Ipari Gimnázium színeiben, a zirci lövészklub felkészítésében.


A Görgey Artúr tábornok tiszteletére rendezett emlékverseny országos döntőjében megfiatalított csapattal, szinte teljesen új versenyzői gárdával vettek részt a zirciek, hiszen mint az emlékezetes, az MTTSZ Területi Klub a házi rendezésű területi selejtezőn visszaléptette félprofinak mondható versenyzőit, akik közül öten dobogós helyen végeztek a tavalyi döntőben. A sportszerű döntés következtében nagyobb esély kínálkozott más kluboknak a továbbjutásra. A zirci lövészklub felkészítésében – a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola színeiben – így is négy versenyző képviseltette magát, és tisztességesen helytálltak a kategóriájukban, korcsoportjukban. Lingl Nóra a „Legfiatalabb Lány” versenyzőnek járó különdíjat is hazahozhatta, mellette Nagy Beatrix, Bittmann Zoltán és Vingl Kolos állt céltábla elé élete első országos döntőjében. A zirci középiskoláknak is volt képviselője a legjobbak között: a csetényi Mentes Barnabás, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának diákja is tisztességesen helytállt a versenyen.

Kelemen Gábor