A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirci győzelmet hozott Budapestről a Posta


Az MTTSZ Területi Klub Zirc sportlövői újabb kiemelkedő eredményeket értek el. Horváth Bálint a Postaverseny országos döntőjét nyerte meg, Panyi Kinga a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.


Mindkét versenyre Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén került sor. A Postaversenyen évről évre képviselteti magát lövészklubunk. Ez egy hatfordulós megmérettetés, a résztvevők hazai környezetben állnak a céltábla elé, és az eredményeket elektronikus úton, „drótpostán” küldik be a szervezőknek. A négy legjobb eredményt veszik figyelembe, és a mintegy háromszáz versenyző közül az első húsz jut a döntőbe.


Az országos döntő mezőnyének egyötödét alkották a zirci sportlövők, Varjas József tanítványai közül négyen is bejutottak a legjobbak közé, és ott sem akárhogyan szerepeltek.

Nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban Horváth Bálint megnyerte a versenyt, Mihályfi Vendel második helyezést ért el, ők ketten pénz- és tárgyi jutalomban is részesültek. Végh Attila a szintén előkelő ötödik helyen zárt és Vintze Regina is szépen helytállt a legjobbak között. A fiatalok – mindamellett, hogy kiemelkedő eredményeket értek el – csodálatos környezetben emelhették vállhoz a fegyvert, „csúcstechnológiával” célozhattak a versenyen.


A Postaverseny dobogóján a zirci lövészklub két versenyzője is helyet foglalhatott. Balról: Mihályfi Vendel, mellette Horváth Bálint, majd a harmadik helyezett a szervezők, díjátadók társaságában (Fotó: Vintze Csaba)


A „postások” vetekedésével egy napon zajlott a Sportlövők Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnoksága, melyen szintén érdekelt volt a zirci lövészklub. Ezen a fronton Panyi Kinga teljesített kiválóan, aki egy arannyal és egy ezüsttel csillogtatta meg advent első vasárnapját: tavalyhoz hasonlóan ezúttal is megnyerte a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számot, légpisztolyban pedig második helyezést ért el az országos mezőnyben.


Sportlövőink még nem dőlhetnek hátra a karosszékben, hamarosan újabb megmérettetés vár azokra, akik a Művelődési Ház lőteréről beiskolázták magukat a legjobbak közé: az Országos Diákolimpia és a Tehetségkutató verseny döntőjére egyaránt most hétvégén kerül sor.

Kelemen Gábor