A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirci győzelem a nagy múltú kézilabdakupán


Szinte az esélytelen nyugalmával indult, s végül a győztesnek járó serleggel térhetett haza a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kézilabdás csapata a nagy hagyományokkal rendelkező veszprémi Báthory-kupáról.


Négy csapat részvételével, csaknem teltház előtt zajlott le a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola által megrendezett verseny, amely a járványhelyzet miatti két év kihagyást követően a 41. volt a sorban.


Iskolánk csapata a már évek óta Somogyi Tünde kezei alatt pallérozódó gyerekekre épült, s a szakember által elvégzett munka az elért eredményben visszaigazolódni látszott: az első mérkőzésen a jó erőkből álló Balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola csapatát 21:12 arányban győzték le a Reguly-s diákok, akik így kivívták a jogot a döntőben való részvételre. Ott a házigazda és a Telekom Veszprém KC utánpótlás csapatát alkotó Báthory csapatával néztek farkasszemet, s az előzőnél még nagyobb győzelmet arattak, kétszer annyi gólt szereztek, mint a papírforma szerint esélyesebb ellenfelük: 24:12-re nyerték meg a finálét.

Ezzel nem kis meglepetésre a zirci csapat hódította el a győztesnek járó serleget, s a legjobb kapusnak járó elismerés is városunkba került, ezt Németh Robin érdemelte ki.

A rendező iskola igazgatónője gratulál és átadja a kupát Csillag Benedeknek, a zirciek csapatkapitányának


A kupagyőztes zirci csapat Somogyi Tünde felkészítő edzővel és Burján István iskolaigazgatóval


Képek forrása: Facebook

A győztes csapatot Csillag Benedek, Benis Martin, Ottó Csaba, Borbás Gergő, Jánosik László, Németh Robin, Gerber Olivér, Gerber Áron, Hutvágner Péter, Jakab Dusán és Kovács Ádám alkotta. A fiúkat elkísérte Veszprémbe és együtt örült velük a sikernek Burján István, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója is.


Somogyi Tünde kézilabda-edző is nagyon büszke volt a tanítványaira, kiemelte a csapatjátékot, a küzdeni tudást, akarást és a megbeszélt feladatok fegyelmezett betartását.


A bajnokságban is szépen szerepeltek a fiatalok, ez a kupagyőzelem pedig a megkoronázása az egész szezonnak – hangsúlyozta a felkészítő edző, akinek az érdemei vitathatatlanok.


Kelemen Gábor