A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A zirci gyermekekhez is ellátogatott a Mikulás

December 5-én, a Mikulásvárás előestéjén zsúfolásig megtelt gyermekekkel és szüleikkel a Zirc Városi Önkormányzat nagyterme. Izgalomtól dobogó kis talpak és a várakozástól áthatott, örömteli kacajok töltöttek meg minden zegzugot.


A hangulatot Halas Adelaida színművész és gitárkísérete, Pályi-Nagy Miklós fokozta tovább a várva várt Nagyszakállú megérkezéséig. „Száncsengő” című, interaktív műsoruk hatására már a második dalnál felpattantak szüleik öléből a gyerekek és táncra perdültek a hangzatos, téli dallamokra.

Halas Adelaidával – a játékos program során – gondolatban a Mikulás nyomába eredtek egy érdekes és tanulságos kvíz formájában, majd a téli erdő állatainak bőrébe bújtak, miközben a nyíló égablakból táncolva szálló hópihéről, völgyön és hegyen át sikló szánról daloltak.


A varázslatot egyre inkább felébresztve az apró szívekben, a gyermekek időről időre oda-odapillantottak a nagyterem ajtaja felé. „Vajon, mikor tűnik már fel a Nagyszakállú piros ruhás alakja?”, akit a tél csendjén halkan ringó Száncsengőről szóló dallal hívogattak egyre közelebb és közelebb, míg végül a „Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó…” című strófára,

csilingelő botjával kezében belépett az ajtón, ajándékokkal teli puttonyával a Mikulás.

Messze földről érkezve, jó szívvel köszöntötte az apróságokat, akiktől rögtön azt kérdezte, hogy kitették-e a cipőcskéiket az ablakba, amelyekbe másnap reggelre elrejti majd a meglepetéseket. Ezt követően egy mesével kedveskedett a zirci csemetéknek, akik közül a bátrabbak dallal hálálták meg a Mókus Mikiről és Marciról szóló történetet.


A Mikulás természetesen minden gyermeknek adott ajándékot, emlékül egy pecsétlenyomatot, hogy ne feledkezzenek el róla. Azt ígérte, jövőre újra eljön majd hozzájuk, addig is legyenek mindig nagyon jók.


A Mikulásváró ünnepség a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében valósult meg idén is.


Szöveg: Csaba Lilla

Fotók: Horváth Norbert