A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirci címvédés a Görgey-kupa lövészverseny országos döntőjében


Ácson rendezték meg a hétvégén a II. Görgey Artúr Kupa lövészverseny országos döntőjét, melyen az MTTSZ Területi Klub Zirc növendékei is érdekeltek voltak iskolájuk színeiben.


Szépen zárult a zirciek számára a verseny, hiszen a 2002 és 2006 között született fiúk versenyében Mihályfi Vendel megvédte országos bajnoki címét. A közelmúltban „Zirc Város Sportjáért” díjjal is kitüntetett sportlövő 171 köregységgel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Mihályfi Vendel újra első lett a Görgey-kupa országos döntőjében. Kategóriájában tizenketten versenyeztek

(Fotó: Rendezőség)


Varjas József klubelnök nemcsak egyik legígéretesebb tanítványának első helyét könyvelte el szép eredményként, hanem azt is, hogy az újoncnak számító versenyzők is jó teljesítményt nyújtottak. Végh Attila például egy éve versenyez, s máris a dobogó közelébe került az országos döntőben, negyedik helyen végzett a 2002 és 2006 között született fiúk versenyében, csakúgy, mint Kristóf Patrik az 1998 és 2001 között született fiúk között. A szintén egy új generációt képviselő Horváth Bálint hatodik lett kategóriájában. Tóth Alexandra – aki a megyei döntő előtt fogott először fegyvert – is tisztességesen helytállt az 1998–2001 között született lányok mezőnyében.


Az MTTSZ Területi Klub Zirc által felkészített két legfiatalabb versenyző kategóriájában is a mezőny három legifjabb sportlövője közé tartozott: Vintze Regina a kilencedik, Bittmann Kata a tizenkettedik helyen zárta a versenyt a 2002 és 2006 között született lányok között.


A zirci sportlövők már készülnek a következő erőpróbára, az Általános- és Középiskolások Bajnokságának Országos Döntőjére, melynek május 20-án Komárom ad otthont.


Kelemen Gábor