A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zircet is érinti hazánk legnagyobb kerékpáros eseménye


Városunk lesz az egyik helyszíne a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny részhajráinak. A mezőny május 14-én, pénteken délután érkezik Zircre.


Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny május 12-én Siófokról indul és május 16-án, Budapesten ér majd véget.


A szervezők tájékoztatása szerint nemzetközi profi csapatok is neveztek a versenyre, a legmagasabban jegyzettek közül hat World Team is rajthoz áll majd a futamon.

A nívós és látványos sportesemény városunkat is érinti majd egy részhajrával (Fotó: Szervezőség)


A körverseny május 14-én, várhatóan 15:09 perckor érinti Zirc települését, szélsőséges időjárási körülmények között plusz-mínusz öt perc eltérés lehet a kijelölt időponttól. A mezőny Lókút irányából érkezik városunkba és Kardosrétnél hagyja el a települést. A zirci részhajrára a verseny harmadik, Veszprém és Tata közötti szakaszán kerül majd sor.


A versenyt ugyanolyan színvonalú technikai felszereltséggel közvetítik, mint a világ legnagyobb kerékpárversenyeit, így például a Tour de France-ot, éppen ezért nagyon sok fotó és légifelvétel is megjelenik majd a műsorban, az Eurosport és az M4 adástervébe is bekerült.


A rendezvényt az aktuális járványügyi helyzet és az érvényben lévő szabályozások szerint rendezik meg. Az országúti kerékpárverseny útvonalterve ezen a térképen követhető nyomon.


További információk az eseménnyel kapcsolatban a https://www.tourdehongrie.hu/ oldalon.


Kelemen Gábor