A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zircen cseréltek eszmét a középiskolai igazgatók

Az idei évben városunk adott otthont a Veszprém megyei középiskolák igazgatói találkozójának a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium szervezésében.


Már több évtizedes hagyománya van annak, hogy megyénk középiskoláinak igazgatói évente egyszer egy nem hivatalos találkozót tartanak, amelyre ezúttal Zircen került sor

– mondta el érdeklődésünkre Horváth Attila, a delegációt fogadó PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, aki nagyon hasznosnak ítéli ezeket az összejöveteleket.


Az ebben az időszakban zajló nyílt napok és egyéb okok miatt viszonylag kisebb létszámmal került sor a találkozóra, Veszprémből, Ajkáról, Balatonfüredről és Várpalotáról érkeztek igazgatók, hogy egy kötetlen beszélgetés keretében megvitassák az aktuális problémákat, és az egymással megosztott tapasztalatok kölcsönösen az oktatási intézmények javára váljanak. Részt vett az eseményen Varga Lajos, a zirci szakképző iskola korábbi igazgatója is.

Ha már Zircen jártak, nem hagyhatták ki a Regulyversumot a pedagógusok – Kirmer Anna tárlatvezetése

A nap közös reggelivel indult, majd szakmai programmal folytatódott: ennek keretében a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ munkatársai látogattak el a szakképző iskolába, hogy bemutassák az intézményük tevékenységét, és választ adjanak a felmerülő kérdésekre.


Ezt követően meglátogatták a házigazda intézményhez szervesen kapcsolódó Agrárműszaki Emlékek Gyűjteményét és a nemrégiben „Év Kiállítása” díjjal kitüntetett „Regulyversum – mindent Regulyról” című állandó kiállítást, melyben Kirmer Anna, a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház néprajzos munkatársa tartott tárlatvezetést, jelen volt dr. Vida Beáta, az intézmény akkor még megbízott, azóta már kinevezett igazgatója is.


Veszprém megye középiskolai igazgatóinak zirci találkozója közös ebéddel zárult.

Érdeklődve nézték a Regulyversum kiállítást az iskolaigazgatók, dr. Vida Beáta intézményvezető is bekapcsolódott a tárlatvezetésbeKelemen Gábor