A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zircen is összefogásra hív Böjte Csaba ferences rendi szerzetes

Zirc városa az idei évben is egyik állomása a Balatoni Csillagösvény Missziós Körútnak. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója harmadik alkalommal látogat el hozzánk jótékonysági céllal, szentbeszédjének témája ezúttal a Déli Harangszó lesz. Az eseményen közreműködik a Magyar Örökség-díjas Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Kar.

Várpalota, Balatonfűzfő, Zirc, Siófok, Nagyvázsony, Balatonfüred és Balatonalmádi állomások alkotják az immár tizedik alkalommal megszervezésre kerülő, július 15-21-ig tartó Balatoni Csillagösvényt.

A Bakony fővárosába harmadszor érkezik missziós céllal Böjte Csaba, július 17-én, hétfőn 18:00 órai kezdettel celebrál misét a zirci ciszterci bazilikában.

A szentbeszéd témája idén a Déli Harangszó, mely minden népet megszólít, összefogásra hív, értékeink megőrzésére mobilizál. A Magyar Örökség-díjas marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar a körút minden helyszínén szép magyar, román, szerb, lengyel, olasz ősi Mária-dalokból álló rövid koncertet ad.

A jótékonysági körút adománygyűjtése az erdélyi Szovátai Marianum otthon – ahol foglalkozásokat, táborokat tartanak a gyermekeknek, képzést a felnőtteknek – fenntartási költségeire és a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására irányul

– erről a zirci plébánia karitász csoportja tájékoztatott, amely az esemény helyi szervezőjeként szeretettel hívja a város és környékének lakosait, hogy részesei legyenek egy tartalmas, szívet melengető szép estének.

Csaba testvér pedig videóüzenet formájában is szeretettel vár mindenkit a X. Balatoni Csillagösvény állomásaira.Szerk.: Kelemen Gábor