A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A jó gazda gondosságával az ivóvíz-szolgáltatás biztonságáért

Javában zajlik az ivóvízhálózat rekonstrukciója Zircen a BAKONYKARSZT Zrt. konzorciumvezetésével. Városunkra esik a legnagyobb projektrész, melyhez az önkormányzat jelentős önerőt biztosít.


A fejlesztéssel érintett területen tartott bejárást dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester, Radács Attila, a konzorciumvezető BAKONYKARSZT Zrt. műszaki igazgatója, Renkó Péter, a Zirci Üzemmérnökség vezetője, Papp László, a kivitelező Practical Kft. műszaki igazgatója és Kaszás Béla, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályának osztályvezetője.


Stílusosan egy köztéri ivókút előtt adott rövid tájékoztatót a projektről Radács Attila, a BAKONYKARSZT Zrt. műszaki igazgatója, aki sikertörténetnek nevezte az elnyert KEHOP-pályázatot, melyet a Magyar Kormány hirdetett meg.

Az 1,3 milliárd forintos beruházással a vármegye tizenhét településén valósul meg víziközmű-fejlesztés, melyhez az önkormányzatoknak harminc százalékos önerőt kellett biztosítaniuk.

A szemle a városnak azon a pontján történt, ahol már végbement a fejlesztés, a Kálvária és a Deák utcában lesz még munka

A legnagyobb projektrész – 203 millió forint – Zircre esik, a műszaki igazgató ugyanakkor hangsúlyozta, ehhez szükség volt arra, hogy a városi önkormányzat „a jó gazda gondosságával” 60 millió forintos összeget vállaljon fel.

A gerincvezetékek még a hatvanas években épültek, megértek a cserére, és azokat a helyszíneket választották ki, ahol a legtöbb meghibásodást tapasztalták.


Városunkban május elején kezdődtek meg a munkálatok és öt utcát – Hóvirág, Ciklámen, Damjanich, Deák Ferenc, Kálvária – érint a fejlesztés. Összességében 2818 folyóméter gerincvezeték, 2013 folyóméter bekötővezeték, tizenöt darab tűzcsap épül és 188 bekötés újul meg a beruházás eredményeként.


A kivitelezési munkálatok az idei évben befejeződnek.


Kelemen Gábor