A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirc is egyik állomása volt a Megyefutásnak


A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség által szervezett kétnapos sportrendezvény szeptember 27-én, csütörtökön reggel érkezett Zircre, pontosabban városunkból indult a Megyefutás második, befejező napja. Az esemény keretében váltott futókkal ellátogattak Veszprém megye nagyobb településeire, s immár hagyományosan körbehordozták a megyezászlót, melyre a települések elhelyezték díszszalagjaikat.Az elmúlt napok késő őszies időjárása után csütörtök reggel már szép, napsütéses időben startolhattak a „megyefutók” további útjukra a Városháza elől. A futáshoz csatlakoztak a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ötödik osztályos tanulói, akik Burjánné Vajcs Piroska tanárnő kíséretében érkeztek a helyszínre. A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumának diákjai szintén kivették részüket a futásból, népszerűsítve a mozgás fontosságát, egészségmegőrző szerepét.A Megyefutás résztvevőit Ottó Péter polgármester köszöntötte.

Azt kívánta nekik, hogy a hátralévő kilométereket kellő lelkesedéssel, nagy-nagy örömmel, az egyes állomásokon szívélyes fogadtatással tudják eltölteni, erősítsék ezáltal is a megye településeinek az összefogását, kohézióját, és őrizzék, ápolják a Megyefutás sokéves hagyományát.

Városunk vezetője megköszönte a zirci iskolák részvételét, majd elhelyezte Zirc Városi Önkormányzat díszszalagját a megyezászlón, melyen már sok szalag hirdette az első nap állomásait.A futás napi programja a zirci Városházától indult és a veszprémi Megyeházánál ért véget.

Kelemen Gábor