A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Zirc az első időpont a naptárban


Immár hagyományosan városunk adott otthont a Nyugdíjasklubok megyei sakk- és rejtvényfejtő versenyének, mely az első rendezvénye az esztendőben a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesületnek.


A társszervező Zirc Városi Nyugdíjas Klub részéről Pék László klubvezető köszöntötte a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében összegyűlt versenyzőket.


Ottó Péter polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást, a megye több településéről eljöttek Zircre, hogy összemérjék tudásukat különböző kategóriákban, és találkozzanak, beszélgessenek egymással, eltöltsenek városunkban egy tartalmas napot.


Kiemelte, hogy ez az első rendezvény a megyei egyesület naptárában, ami jelzi egy kicsit a tavasz eljövetelét is. Hozzátette, hogy bár csalóka az időjárás, ezen a napon egészen tavaszias arcát mutatta, és a mögöttünk hagyott téliesnek nevezett időszaknak remélhetőleg vége van. Az idei évben megvalósuló további programokhoz nagyon jó kedvet és egészséget kívánt.

Ottó Péter polgármester köszönti a résztvevőket. Az asztalnál a verseny szervezői és a zsűritagok


A főszervező Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesület részéről Paulics István elnök szólt a résztvevőkhöz. Nőnap alkalmából külön köszöntötte a hölgyeket, majd bemutatta a zsűri tagjait. Czingler Sándor a fontosabb technikai információkat ismertette. A versenyzők ezúttal is három kategóriában mérték össze tudásukat.


A verseny végeredménye: Keresztrejtvény: 1. Márton Lászlóné, 2. Boa Éva, 3. Gyarmati Lászlóné. Sakk: 1. Kurics László Endre. Sudoku: 1. Madarászné Kajdacsy Ágnes, 2. Dukán József, 3. Martonné Papp Éva.


A helyezettek mindhárom kategóriában érem- és oklevéljutalomban részesültek, a keresztrejtvényfejtő verseny dobogósai és a sakkverseny győztese különdíjként egy-egy kerámiát is átvehetett az eredményhirdetésen.


A Zirc Városi Nyugdíjas Klub tagjai jó házigazdaként minden résztvevőt megvendégeltek – vállalkozói felajánlásnak köszönhetően finom sütemények is kerültek az asztalra –, a hölgyeket pedig egy kis ajándéktárggyal lepték meg a nőnap alkalmából.

Kelemen Gábor